|
Pakiet książek (2 w cenie 1 )
Włoski dla bystrzaków Włoskie specjały. Książka kucharska. Poradnik bez kantów
Wydawnictwo: Sensus Okładka: miękka Liczba stron: 320 + 328
|
|
Włoski dla bystrzaków Francesca Romana Onofri, Karen Antje Möller
Parla italiano? No pewnie -- wszak jestem italiano vero! Adio, pomidore! Avanti, włoska przygodo! Świat włoskiej polityki jest zadziwiająco podobny do tego, co znamy z naszego polskiego podwórka. Również sami Włosi, choć obdarzeni nieco większym temperamentem, w bardzo wielu aspektach przypominają Polaków. Nic więc dziwnego, że czujemy się tam jak w domu, a do tego jeszcze lazurowe morze, błękitne niebo i apetyczne... spaghetti!
Przygotowaliśmy dla Ciebie podręcznik oparty na znanej na całym świecie metodzie Berlitza. Będzie on stanowił doskonały substytut każdego kursu językowego lub stanie się jego znakomitym uzupełnieniem. Z pewnością docenisz go, jeśli szukasz książki oferującej klarownie opisaną gramatykę, a przy tym pomysły na praktyczne zastosowanie poznanego słownictwa. Naucz się porozumiewać po włosku w podróży, restauracji, muzeum i podczas zakupów. Podpowiemy Ci też, jak czerpać radość z rozrywki we włoskim stylu.
Ćwicz wymowę oraz akcent i prowadź płynne rozmowy po włosku. Sprawdź, jak można gładko opanować gramatykę i odmianę czasowników. Poznaj i naucz się stosować na co dzień idiomy i popularne powiedzenia. Skorzystaj również z cennych rad, przydatnych w czasie podróży po Italii. Ponadto znajdziesz tu dekalogi: 10 sposobów na szybką naukę języka włoskiego, 10 rzeczy, których nigdy nie należy mówić po włosku, 10 ulubionych zwrotów Włochów oraz 10 ważnych włoskich świąt.
Francesca Romana Onofri - autorka podręczników do nauki języka włoskiego, tłumaczka i pedagog Karen Antje Möller - współautorka, a także redaktorka podręczników i ćwiczeń do nauki włoskiego
DODATKI SPECJALNE: Dialogi z książki na płycie CD Tabele odmiany czasowników Słowniczek polsko-włoski i włosko-polski
Włoskie specjały. Książka kucharska. Poradnik bez kantów Dawn Altomari
Buon appetito! Smak Italii w Twojej kuchni! 300 oryginalnych przepisów kuchni włoskiej Włochy to raj dla zmysłów. To kraj opery karmiącej słuch. To kolebka renesansu słynnego z najznakomitszych dzieł sztuki stanowiących ucztę dla oczu. To ojczyzna czerwonego Ferrari, którego skórzana tapicerka wzbudza tęsknotę za wielkim luksusem. Miejsce, gdzie zapach ziół, cytrusów i bergamotki miesza się z wieloma innymi, zaskakując swą intensywnością. I nawet w tym cudownym zakątku wszechświata wszystkie drogi prowadzą do... kuchni.
Jeśli włoskie menu kojarzy Ci się głównie z odgrzewaną pizzą, makaronem spaghetti z knajpy na rogu ulicy albo deserem tiramisu, w przypadku którego nie można właściwie orzec, czy jest jogurtem, czy może ciastkiem, czas najwyższy powiedzieć: "BASTA!". Zacznij ucztować jak rzymscy bogowie i poznaj zadziwiające przepisy wykorzystujące tak smakowite produkty, jak oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, frutti di mare, pomidory w stu odmianach oraz słynne białe trufle.
Wyobraź sobie prawdziwe niebo w gębie. Niebo znad Toskanii, Lombardii, Sycylii i Kalabrii. Przygotuj wszystkie kubki smakowe na eksplozję oryginalnych i doskonałych smaków:
apetycznych zup sporządzanych ze starannie dobranych warzyw i ziół; delikatnych mięs aromatyzowanych najlepszymi przyprawami; gęstych sosów podawanych do makaronów i ravioli; świeżych sałatek i wyśmienitych owoców morza; pysznych deserów zakrapianych wyrafinowanymi alkoholami. Dawn Altomari jest absolwentką Amerykańskiego Instytutu Kulinarnego i szefem kuchni. Pracuje w przemyśle spożywczym już od ponad dziesięciu lat. Uwielbia kuchnię śródziemnomorską.
|
|
|
|