Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Włoski dla bystrzaków + Włoskie specjały W24H S-c

28-01-2012, 4:51
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 39.90 zł     
Użytkownik nantess
numer aukcji: 2061895932
Miejscowość Sosnowiec
Wyświetleń: 7   
Koniec: 26-01-2012 22:03:03

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Język: polski
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

nantess.pl

 

Pakiet książek
(2 w cenie 1 )

Włoski dla bystrzaków
Włoskie specjały. Książka kucharska. Poradnik bez kantów



Wydawnictwo: Sensus
Okładka: miękka
Liczba stron: 320 + 328

Włoski dla bystrzaków
Francesca Romana Onofri, Karen Antje Möller

Parla italiano? No pewnie -- wszak jestem italiano vero!
Adio, pomidore! Avanti, włoska przygodo!
Świat włoskiej polityki jest zadziwiająco podobny do tego, co znamy z naszego polskiego podwórka. Również sami Włosi, choć obdarzeni nieco większym temperamentem, w bardzo wielu aspektach przypominają Polaków. Nic więc dziwnego, że czujemy się tam jak w domu, a do tego jeszcze lazurowe morze, błękitne niebo i apetyczne... spaghetti!

Przygotowaliśmy dla Ciebie podręcznik oparty na znanej na całym świecie metodzie Berlitza. Będzie on stanowił doskonały substytut każdego kursu językowego lub stanie się jego znakomitym uzupełnieniem. Z pewnością docenisz go, jeśli szukasz książki oferującej klarownie opisaną gramatykę, a przy tym pomysły na praktyczne zastosowanie poznanego słownictwa. Naucz się porozumiewać po włosku w podróży, restauracji, muzeum i podczas zakupów. Podpowiemy Ci też, jak czerpać radość z rozrywki we włoskim stylu.

Ćwicz wymowę oraz akcent i prowadź płynne rozmowy po włosku.
Sprawdź, jak można gładko opanować gramatykę i odmianę czasowników.
Poznaj i naucz się stosować na co dzień idiomy i popularne powiedzenia.
Skorzystaj również z cennych rad, przydatnych w czasie podróży po Italii.
Ponadto znajdziesz tu dekalogi: 10 sposobów na szybką naukę języka włoskiego, 10 rzeczy, których nigdy nie należy mówić po włosku, 10 ulubionych zwrotów Włochów oraz 10 ważnych włoskich świąt.

Francesca Romana Onofri - autorka podręczników do nauki języka włoskiego, tłumaczka i pedagog
Karen Antje Möller - współautorka, a także redaktorka podręczników i ćwiczeń do nauki włoskiego

DODATKI SPECJALNE:
Dialogi z książki na płycie CD
Tabele odmiany czasowników
Słowniczek polsko-włoski i włosko-polski


Włoskie specjały. Książka kucharska. Poradnik bez kantów
Dawn Altomari

Buon appetito! Smak Italii w Twojej kuchni!
300 oryginalnych przepisów kuchni włoskiej
Włochy to raj dla zmysłów. To kraj opery karmiącej słuch. To kolebka renesansu słynnego z najznakomitszych dzieł sztuki stanowiących ucztę dla oczu. To ojczyzna czerwonego Ferrari, którego skórzana tapicerka wzbudza tęsknotę za wielkim luksusem. Miejsce, gdzie zapach ziół, cytrusów i bergamotki miesza się z wieloma innymi, zaskakując swą intensywnością. I nawet w tym cudownym zakątku wszechświata wszystkie drogi prowadzą do... kuchni.

Jeśli włoskie menu kojarzy Ci się głównie z odgrzewaną pizzą, makaronem spaghetti z knajpy na rogu ulicy albo deserem tiramisu, w przypadku którego nie można właściwie orzec, czy jest jogurtem, czy może ciastkiem, czas najwyższy powiedzieć: "BASTA!". Zacznij ucztować jak rzymscy bogowie i poznaj zadziwiające przepisy wykorzystujące tak smakowite produkty, jak oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, frutti di mare, pomidory w stu odmianach oraz słynne białe trufle.

Wyobraź sobie prawdziwe niebo w gębie. Niebo znad Toskanii, Lombardii, Sycylii i Kalabrii. Przygotuj wszystkie kubki smakowe na eksplozję oryginalnych i doskonałych smaków:

apetycznych zup sporządzanych ze starannie dobranych warzyw i ziół;
delikatnych mięs aromatyzowanych najlepszymi przyprawami;
gęstych sosów podawanych do makaronów i ravioli;
świeżych sałatek i wyśmienitych owoców morza;
pysznych deserów zakrapianych wyrafinowanymi alkoholami.
Dawn Altomari jest absolwentką Amerykańskiego Instytutu Kulinarnego i szefem kuchni. Pracuje w przemyśle spożywczym już od ponad dziesięciu lat. Uwielbia kuchnię śródziemnomorską.