Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Włoski DLA BYSTRZAKÓW +Włoskie specjały 2za1

28-02-2012, 17:38
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 33.90 zł     
Użytkownik ksiazka_z_pasja
numer aukcji: 2083567452
Miejscowość Gliwice
Wyświetleń: 7   
Koniec: 06-02-2012 12:28:12

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2010
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

PAKIET 2w1

DRUGA KSIĄŻKA GRATIS!


Włoski dla bystrzaków

Francesca Romana Onofri, Karen Antje Möller

wydawnictwo: Septem

rok wydania: 2010

liczba stron: 320 + CD-ROM

okładka: miękka

format: 180 x 235 mm

ISBN: 978-83-[zasłonięte]-3200-8


Parla italiano? No pewnie -- wszak jestem italiano vero!
Adio, pomidore! Avanti, włoska przygodo!

Świat włoskiej polityki jest zadziwiająco podobny do tego, co znamy z naszego polskiego podwórka. Również sami Włosi, choć obdarzeni nieco większym temperamentem, w bardzo wielu aspektach przypominają Polaków. Nic więc dziwnego, że czujemy się tam jak w domu, a do tego jeszcze lazurowe morze, błękitne niebo i apetyczne... spaghetti!

Przygotowaliśmy dla Ciebie podręcznik oparty na znanej na całym świecie metodzie Berlitza. Będzie on stanowił doskonały substytut każdego kursu językowego lub stanie się jego znakomitym uzupełnieniem. Z pewnością docenisz go, jeśli szukasz książki oferującej klarownie opisaną gramatykę, a przy tym pomysły na praktyczne zastosowanie poznanego słownictwa. Naucz się porozumiewać po włosku w podróży, restauracji, muzeum i podczas zakupów. Podpowiemy Ci też, jak czerpać radość z rozrywki we włoskim stylu.

* Ćwicz wymowę oraz akcent i prowadź płynne rozmowy po włosku.
* Sprawdź, jak można gładko opanować gramatykę i odmianę czasowników.
* Poznaj i naucz się stosować na co dzień idiomy i popularne powiedzenia.
* Skorzystaj również z cennych rad, przydatnych w czasie podróży po Italii.

Ponadto znajdziesz tu dekalogi: 10 sposobów na szybką naukę języka włoskiego, 10 rzeczy, których nigdy nie należy mówić po włosku, 10 ulubionych zwrotów Włochów oraz 10 ważnych włoskich świąt.

Francesca Romana Onofri - autorka podręczników do nauki języka włoskiego, tłumaczka i pedagog
Karen Antje Möller - współautorka, a także redaktorka podręczników i ćwiczeń do nauki włoskiego

DODATKI SPECJALNE:
Dialogi z książki na płycie CD
Tabele odmiany czasowników
Słowniczek polsko-włoski i włosko-polski


* * * * * * *

GRATIS

Włoskie specjały

Książka kucharska. Poradnik bez kantów

Dawn Altomari

wydawnictwo: Septem

rok wydania: 2008

liczba stron: 328

okładka: miękka

format: 180 x 235 mm

ISBN: 978-83-[zasłonięte]-1295-6


Buon appetito! Smak Italii w Twojej kuchni!
300 oryginalnych przepisów kuchni włoskiej

Włochy to raj dla zmysłów. To kraj opery karmiącej słuch. To kolebka renesansu słynnego z najznakomitszych dzieł sztuki stanowiących ucztę dla oczu. To ojczyzna czerwonego Ferrari, którego skórzana tapicerka wzbudza tęsknotę za wielkim luksusem. Miejsce, gdzie zapach ziół, cytrusów i bergamotki miesza się z wieloma innymi, zaskakując swą intensywnością. I nawet w tym cudownym zakątku wszechświata wszystkie drogi prowadzą do... kuchni.

Jeśli włoskie menu kojarzy Ci się głównie z odgrzewaną pizzą, makaronem spaghetti z knajpy na rogu ulicy albo deserem tiramisu, w przypadku którego nie można właściwie orzec, czy jest jogurtem, czy może ciastkiem, czas najwyższy powiedzieć: "BASTA!". Zacznij ucztować jak rzymscy bogowie i poznaj zadziwiające przepisy wykorzystujące tak smakowite produkty, jak oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, frutti di mare, pomidory w stu odmianach oraz słynne białe trufle.

Wyobraź sobie prawdziwe niebo w gębie. Niebo znad Toskanii, Lombardii, Sycylii i Kalabrii. Przygotuj wszystkie kubki smakowe na eksplozję oryginalnych i doskonałych smaków:

* apetycznych zup sporządzanych ze starannie dobranych warzyw i ziół;
* delikatnych mięs aromatyzowanych najlepszymi przyprawami;
* gęstych sosów podawanych do makaronów i ravioli;
* świeżych sałatek i wyśmienitych owoców morza;
* pysznych deserów zakrapianych wyrafinowanymi alkoholami.

Dawn Altomari jest absolwentką Amerykańskiego Instytutu Kulinarnego i szefem kuchni. Pracuje w przemyśle spożywczym już od ponad dziesięciu lat. Uwielbia kuchnię śródziemnomorską.