O NAS
W skład naszego zespołu wchodzą Włosi i Polacy, co pozwala nam optymalnie wybierać najlepsze kąski włoskiej kuchni dostosowane do polskich smaków.
Zamówienia wysyłamy przesyłką kurierską najpóźniej 48h po zaksięgowaniu wpłaty (dni robocze). Koszt przesyłki to 15 PLN.
Przy zamówieniach przekraczających 250 PLN wysyłka gratis. Istnieje możliwość odbioru osobistego w Warszawie.
Aktualnie jedyną formą płatności jest przedpłata.
DLACZEGO TAK DROGO?
W dyskoncie lub supermarkecie znajdziesz pewnie produkty o podobnej nazwie, które będą kosztowały nieporównywalnie mniej. My jednak proponujemy Ci to, co najlepsze. Składniki, proces produkcji i dystrybucji naszych produktów nie powalają nam konkurować z wielką dystrybucją cenowo, ale jeśli chodzi o jakość - sprzedajemy po prostu co innego, choć o tej samej nazwie.
Zobacz dlaczego płacisz więcej:
- Składniki naszych produktów pochodzą najczęściej z okolic miejsca produkcji, a zawsze z Włoch (z wyjątkiem specjalnie sprowadzanych, np. kanadyjskiej mąki). Przez to są droższe od sprowadzanych spoza Europy.
- Żaden z naszych produktów nie zawiera sztucznych dodatków, konserwantów, barwników, ulepszaczy. Ich produkcja kosztuje przez to więcej, a krótszy termin ważności też wpływa na wyższą cenę.
- Nasze produkty robione są tradycyjnymi metodami, które są mniej wydajne (a więc droższe), ale gwarantują lepszą jakość od masowej produkcji przemysłowej.
- Nasze produkty są butelkowane lub bezpiecznie pakowane w niewielkich opakowaniach przez producenta w miejscu produkcji. Gwarantuje to ich świeżość i oryginalność, ale podnosi koszty logistyczne.
- Niektóre z naszych produktów posiadają europejskie certyfikaty pochodzenia lub jakości, co dodatkowo podnosi ich cenę, ale gwarantuje oryginalność na wszystkich etapach produkcji.
- Sprowadzamy nasze produkty bezpośrednio od małych włoskich producentów, wielu z nich wraz z ich rodzinami znamy osobiście.
- Przechowujemy nasze produkty w odpowiednich warunkach (temperatura, wilgotność, dostęp światła).
KONTAKT
Tel. +48 [zasłonięte]969300
E-mail: [zasłonięte]@mniam.it
Sklep internetowy Mniam.it
VP Consulting Sp. z o. o. ul. Rakowiecka 34 lok. 5 02-532 Warszawa
NIP 521[zasłonięte]8118
Nr rachunku bankowego 50 2490 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0050000 [zasłonięte] 598424 Alior Bank
Zespół Mniam.it
|
OPIS PRODUKTU
Oliwa extravergine wytłoczona z oliwek szczepów Grignano, Favarol i Leccino rosnących w regionie Valpolicella w rodzinnej tłoczni Degani funkcjonującej od ponad 100 lat w miejscowości Negrar niedaleko Werony. Miejscowy mikroklimat podnóża Alp z łagodzącym efektem największego i najczystszego jeziora Włoch pozwalają dojrzewać w tym regionie owocom oliwki dającym łagodną w smaku, uniwersalną w zastosowaniach kulinarnych oliwę cenioną przez koneserów.
Szczepy Grignano i Favarol są rodzimymi szczepami regionu Veneto (Wenecja Euganejska – północno-wschodnie Włochy), podczas gdy Leccino (prawdopodobnie toskańskiego pochodzenia) to jedna z najbardziej rozpowszechnionych odmian oliwki w całych Włoszech, ostatnio również poza ich granicami. Cultivar Grignano autochtoniczna i endemiczna (nie występuje gdzie indziej) dla regionu Veneto przez wiele lat nie była zbyt ceniona ze względu na małą wydajność. Ostatnio wraca do łask dzięki niezwykłym właściwościom smakowym otrzymywanej z niej oliwy charakteryzujących się nutami owoców cytrusowych i kwaśnych jabłek.
Oliwki zbierane są ręcznie w listopadzie, wytłaczane we własnej tłoczni metodą mechaniczną na zimno, a oliwa rozlewana jest do butelek bezpośrednio po wytłoczeniu.
Ma wyrazisty, świeży zapach i harmonijny smak dojrzałych oliwek.
Region: Veneto
Smak: średnio-intensywny
Cultivar: Grignano, Favarol, Leccino
Producent Degani, VENETO
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi produktami na innych aukcjach
|