Jeśli szukają Państwo oliwy z oliwek extra vergine wysokiej jakości, o niskiej kwasowości (0,15%), o wyraźnym smaku i jakości odróżniającej ją od ogólnodostępnych oliw Zapraszamy na naszą aukcję.
WŁOSKA OLIWA Z OLIWEK EXTRA VERGINE TRAPPETO DI CAPRAFICO 500 ml
ZWYCIĘZCA KONKURSÓW NA NAJLEPSZĄ OLIWĘ W KATEGORII ,, medium fruity", w 2013 roku została ogłoszona jedną z najlepszych oliw na świecie w konkursie organizowanym przez The New York International Olive Oil Competition
Wyróżniona przez Gambero Rosso trzema listakmi w corocznym wydaniu Oli d' Italia. ,,Tre foglie" oznaczaja jakość absolutną, jest to najwyższe wyróżnienie przyznawane w tej kategorii przez Gambero Rosso
Kamienisty teren, ostry górski klimat , najlepsze odmiany drzew oliwnych, organizacja i zaangażowanie ludzi , kontrola na wszystkich etapach produkcji to tylko niektóre sekrety jak powstaje dobra Oliwa z oliwek. Te aspekty zapewnia producent naszej oliwy. Oliwki są zbierane przed osiągnięciem dojrzałości i natychmiast bez ich magazynowania, tłoczone na zimno. W regionie Abruzzo, u stóp Maielli, z troską i dbałością o wysoką jakość, od 1924r rodzina Masciantonio zajmuje się produkcją oliwy.
Specyfikacja produktu:
Nie jest poddawana filtracji, a tylko naturalnej dekantacji.
Najlepiej spożyć do: 26.01.2015 r.
Gęsta, świeża oliwa, którą polecamy stosować na surowo, do wszelkich rodzajów sałat, do czerwonego oraz białego mięsa, ryb, jako dodatek do zup dla podkreślenia i wydobycia smaku.
Oliwa jest w ciemnej ( chroniacej przed światłem), eleganckiej butelce.