Cioccolata Extragold Na długie zimowe wieczory nie ma nic lepszego niż filiżanka gorącej czekolady!
Oryginalna włoska czekolada do użytku profesjonalnego do przygotowania w czekoladziarce.
Po wymieszaniu 1000 g produktu z 5 litrami mleka otrzymujemy 6 litrów gęstej czekolady.
Istnieje możliwość przygotowania czekolady domowym sposobem: 25 g produktu (3 łyżeczki) dokładnie mieszamy z 130-150ml mleka, podgrzewamy mieszając, aż do otrzymania pożądanej gęstości. Można przygotować również w mikrofali.
Polecam aromatyzowanie gorącej czekolady dowolnym syropem smakowym, np. miętowym, malinowym ..... które znajdziecie na innych moich aukcjach!
Gotowa czekolada idealnie nadaje się również do podania jako deser na zimno: czekoladę przelewamy do pucharków, a po ostygnięciu umieszczamy w lodówce, przed podaniem dekorujemy bitą śmietaną.
Ten produkt powstał z wysokiej jakości składników m.in. kakao holenderskie 22/24%
Waga netto 1000g
Data przydatnośi do spożycia: 09. 2012
Wyprodukowano we Włoszech.
Dodatkowo w prezencie saszetka białej czekolady do przygotowania na gorąco i przesyłka gratis!