CZEKOLADA RISTORA SU 1000 G
Czekolada Su 1000g - gęsta, barowa czekolada pitna. Towar oryginalny przeznaczony na rynek wloski. Gęsta czekolada pitna, typu barowego. Skład: cukier, odtłuszczone kakao, skrobia kukurydziana, sól i aromaty. Nie zawiera mleka w proszku. Sposób przygotowywania: Na kuchence gazowej (elektrycznej) Wsypać 2 łyżki stołowe czekolady do metalowego garnuszka (np. latiery ze stali nierdzewnej), odmierzyć 125 ml mleka i wlewać powoli, mieszając proszek z mlekiem. Następnie podgrzewać na umiarkowanym ogniu, stale mieszając - aż do osiągnięcia odpowiedniej gęstości i jednolitej konsystencji. Na koniec przelać czekoladę do filiżanki. W ekspresie ciśnieniowym - pod dyszą do spieniania mleka Wsypać 2 łyżki stołowe czekolady do metalowego garnuszka (najlepiej latiery ze stali nierdzewnej), odmierzyć 125 ml mleka i wlewać powoli, mieszając proszek z mlekiem. Następnie podgrzewać pod dyszą do spieniania mleka, aż do osiągnięcia odpowiedniej gęstości i jednolitej konsystencji. Na koniec przelać czekoladę do filiżanki. W kuchence mikrofalowej Wsypać 2 łyżki stołowe czekolady do dużej filiżanki, odmierzyć 125 ml mleka i wlewać powoli, mieszając proszek z mlekiem. Następnie włożyć filiżankę do mikrofalówki na ok. 1 minutę (przy 750 Wattach). Aby otrzymać czekoladę bardziej gęstą, można przedłużyć czas przygotowywania o 15 sekund. Aby przygotować jednocześnie więcej filiżanek czekolady, należy nastawić mikrofalówkę na ok. 2 minuty. Gęstość napoju zależy od ilości mleka i czasu podgrzewania. Termin przydatności do spożycia: 26.10.2013.
ZAKUPY POWYŻEJ 200 PLN PREMIUJEMY SŁODKIM UPOMINKIEM I FILIŻANKĄ SYGNOWANĄ LOGO! *można łączyć zakupy z konta skarby_oliwiera
MOŻLIWOŚĆ BEZPŁATNEJ DOSTAWY NA TERENIE WARSZAWY I JEJ WSCHODNICH OKOLIC, PRZED ZALICYTOWANIEM PROSZĘ O KONTAKT W CELU USTALENIA SZCZEGÓŁÓW
ZAPRASZAMY DO ZAKUPU! Zakupy z kont coffeemarket i skarby_oliwiera wysyłamy w jednej paczce, nie ponosisz podwójnych kosztów wysyłki.
|