Płatność
Wpłata na konto bankowe (przelew przedpłata)
Bank Ochrony Środowiska
841[zasłonięte]114421[zasłonięte]40704[zasłonięte]002
W tytule przelewu należy wpisać numer aukcji oraz nick
Gotówka przy odbiorze osobistym
Wysyłka
Wysyłka w ciągu 48 godzin po zaksięgowaniu wpłaty na koncie bankowym
Odbiór osobisty
ul. Lubartowska 56 w Lublinie
Kontakt z nami
ul. Lubartowska 56
20-094 Lublin
tel./fax: 81 [zasłonięte] 32
tel. kom.: 603 [zasłonięte] 381
pon.-pt.: 8.00-19.00
soboty: 10.00-15.00
Właściwe i smaczne żywienie po zawale
Autor: Muller S. D.
Wydawca/Producent: PZWL
Wydanie, Rok wyd.: I, 2004
Ilość stron: 96
Format: 16,5 x 22,5 cm
Oprawa: twarda
ISBN: 978[zasłonięte][zasłonięte]00287
Seria: Dietetyczna kuchnia z fantazją
Opis:
Z książki dowiesz się, jak dochodzi do rozwoju chorób układu krążenia i w jaki sposób im zapobiegać. Przede wszystkim należy zadbać o właściwy tryb życia - odżywiać się racjonalnie i zażywać ruchu. Przekonasz się, że przygotowanie zdrowych, pełnowartościowych posiłków może być łatwe i przyjemne. Podane wskazówki kulinarne i przepisy umożliwią osobom chorym i ich rodzinom skorygowanie złych nawyków żywieniowych |
Spis treści: |
- Przedmowa
- Drodzy Czytelnicy!
- Najważniejsze informacje o sercu
- Jak pracuje serce
- Serce - siła napędowa życia
- Naczynia krwionośne
- Czynniki ryzyka w chorobach serca i naczyń krwionośnych
- Zawał serca - najczęstsze przyczyny
- Czynnik ryzyka: nadciśnienie tętnicze
- Czynnik ryzyka: miażdżyca naczyń tętniczych
- Zawał serca - lepiej zapobiegać niż leczyć
- Dobroczynne działanie ruchu
- Ruszamy się zbyt mało
- Rola właściwego odżywiania
- Prawidłowa masa ciała
- Węglowodany w żywieniu zdrowym dla serca
- Tłuszcze w żywieniu zdrowym dla serca
- Białko - ważny składnik odżywczy
- Witaminy i składniki mineralne
- Płyny
- Alkohol i nikotyna - substancje szkodliwe
- Cholesterol - mity i prawda
- Fitosterole - roślinne substancje bioaktywne
- Homocysteina - wróg naczyń krwionośnych
- Ożywcze śniadania
- Słoneczny napój
- Koktajl na przebudzenie
- Koktajl z owoców południowych
- Domowe muesli z ziarnem pszenicy
- Bananowe muesli z bitą pianą
- Muesli ziołowe
- Rożki śniadaniowe
- Surówka jabłkowo-marchewkowa
- Śniadaniowa przekąska: kanapka pro-aktiv
- Pasta warzywna
- Pasta śledziowa
- Pożywne obiady
- Zupa z kluseczkami z żytniej mąki
- Kolorowy suflet z grysikiem kukurydzianym
- Zupa marchewkowa z rzeżuchą
- Gazpacho (zupa warzywna na zimno) z pikantnymi grzankami
- Kluski wstążki ze szpinakiem
- Pasta e fagioli
- Danie jednogarnkowe z kapusty włoskiej i fasoli
- Cebulki nadziewane
- Tort z pora
- Lasagne z farszem serowo-zbożowym
- Paella warzywna
- Wieprzowina na sposób orientalny
- Papryka nadziewana
- Białe i zielone szparagi z wiosennym winegretem
- Ryba z patelni po szegedyńsku
- Roladki z boćwiny z pikantnym nadzieniem marchwiowo-żytnim
- Lekkie kolacje
- Sałatka serowa Peppo
- Sałatka z fenkułu (kopru włoskiego) i pomarańczy
- Pieczarki z figami na roszpunce warzywnej
- Melon z fasolką adzuki
- Sałatka z brokułów
- Sałatka z bakłażanów
- Sałatka z kapusty kiszonej i świeżej z gruszkami
- Pasta z ciecierzycy
- Serek harceński w tradycyjnej marynacie
- Krem awokadowy
- Pate z czerwonej soczewicy
- Pasta do smarowania z kiełkami
- Kanapka z szynką
- Wędzona makrela na czarnym chlebie
- Zapiekanka z fenkułu (kopru włoskiego) z ziołami
- Kapusta faszerowana jarska
- Słodkie smakołyki do przegryzania
- Szarlotka z polewą
- Placek z owocami
- Babeczki (muffiny) z marchewki
- Biszkopt z masą z jogurtu i muesli
- Suflet jabłkowo-twarogowy
- Tropikalna mieszanka owocowa
- Skorowidz potraw
|