Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Węgiel Kokosowy STORMS ZACIER BIMBER

02-02-2014, 21:09
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 26 zł     
Użytkownik piwo_piweczko
numer aukcji: 3901068073
Miejscowość Chorzów
Wyświetleń: 18   
Koniec: 02-02-2014 20:57:43
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Wyślij wiadomość

Tel.kom. 784[zasłonięte]585

Kurier 20 PLN

Kurier pobranie 26 PLN

Odbiór osobisty 0 PLN

Poczta Polska 10 PLN

Paczkomaty 9 PLN

Numer 77 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 749153

Bank mBank

1. Nie jesteś zainteresowany zakupem- nie licytuj. Nie ma możliwości rezygnacji z oferty kup - teraz.
2. Proszę o prowadzenie ciągłości korespondencji ( najlepiej w formie "odpowiedz nadawcy") oraz podpisywanie swojej korespondencji
NICKIEM z Allegro
3. Przy wpłacie bezpośrednio na konto koniecznie proszę wpisać swój NICK z Allegro oraz numer aukcji , w przeciwnym razie może się opóźnić przesyłka a w skrajnych wypadkach nie dotrze do adresata.
3.Na wpłatę czekam do 10 dni od momentu sprzedaży. Po tym czasie wystawiam adekwatny komentarz i zwracam się do Allegro o zwrot prowizji.
4.Termin realizacji zamówienia : wszystkie zamówienia złożone danego dnia do godziny 12,00 są realizowane w tym samym dniu ( nie dotyczy sobót, niedziel i dni świątecznych) . UWAGA!!! Warunkiem realizacji zamówienia jest wpływ należności za wylicytowany towar na moje konto lub wybranie formy zapłaty "za pobraniem" .
5. Wysyłka jest realizowana za pośrednictwem firmy kurierskiej lub Poczty Polskiej w zależności od wybranej przez klienta opcji. UWAGA!!! Przesyłkę listową ekonomiczną , lub ekonomiczną priorytetową ( zwykła, nie polecona) wysyłam tylko i wyłącznie na odpowiedzialność kupującego!!!. Takie przesyłki nie są rejestrowane i Poczta Polska nie ponosi za nie żadnej odpowiedzialności, tym samym nie ma możliwości złożenia reklamacji. Koszty wysyłki są podane przy każdej aukcji. Koszty podane przy aukcji są zawsze ustalone dla jednej sztuki towaru, chyba, że na aukcji pisze inaczej. W przypadku zakupu kilku sztuk proszę o maila z zapytaniem o koszty wysyłki.

Towar dostarczamy również przez paczkomaty, które umożliwiają Państwu dogodny obiór w wybranym punkcie 24 godziny na dobę.Paczka dociera w ciągu dwóch dni roboczych od nadania.Mogą Państwo znaleźć najbliższy dla Państwa paczkomat na stronie paczkomaty.pl

6. Odbiór osobisty w godzinach pracy sklepu
"Centrum Warzenia Domowego Piwa"
Chorzów ul. 3-go Maja 29
poniedziałek 10-17
wtorek 10-17
środa 8-15
czwartek 10-17
piątek 10-17
sobota 8-12.
7.Do każdego zakupu dołączony jest paragon lub na życzenie Faktura Vat.
8. Jako sprzedający wystawiam komentarz zawsze po wystawieniu komentarza przez kupującego.
9. W razie jakichkolwiek wątpliwości proszę o kontakt telefoniczny lub mailowy w celu rozwiania wątpliwości.
10. Nie odpowiadam na sms-y.
Koniecznie zobacz stronę "O mnie" tam zawsze znajdziesz aktualne informacje.
POZDRAWIAM piwo_piweczko

WĘGIEL AKTYWNY


!!! UWAGA dotycząca wszystkich szybkich drożdży !!!

* Przy fermentacji w balonie nie używać rurki
fermentacyjnej ani korka.
* Przy fermentacji w pojemnikach fermentacyjnych
nie dociskać pokrywy (ma luźno leżeć).
* Pozostawić dużo luzu w pojemnikach fermentacyjnych
gdyż fermentacja przebiega bardzo burzliwie – dla 21L
wody min.30L fermentator.
* Nie doprowadzić do przekroczenia temperatury 35°C
(drożdże przestaną pracować).)

:

Węgiel Kokosowy STORMS 0.75 kg - obj. 1,7 l

Objętość: 1,7l
Waga opakowania: 0,82 kg
Wielkość (granulacja): 0,40 - 0,85 mm
Absorpcja: 1150 m2/g

Węgiel ten służy do filtracji destylatów - efektem jest znakomicie czysty produkt, zarówno w smaku jak i zapachu.
Działanie:
* eliminowanie mikro-zanieczyszczeń,
* odbarwianie alkoholu,
* usuwanie nieprzyjemnego zapachu,
* skuteczna absorpcja fenoli, tłuszczy czy białek.
Węgiel może zostać użyty także do przefiltrowywania wody.

POZOSTAŁE DROŻDŻE DOSTĘPNE NA INNYCH AUKCJACH



SPIRIT FERM TURBO 24h

fermentują 6kg cukru w 24 godziny.
Instrukcja: rozpuścić 6kg cukru w 21 litrach wody o temperaturze 35-40*C, następnie wsypać całą zawartość torebki drożdży i dobrze wymieszać. Optymalna temperatura fermentacji 22-27*C.

Skład: drożdże, pożywka, witaminy i mikroelementy. Masa netto 195g
SPIRIT FERM T3
Instrukcja: 5kg cukru w 1 dzień daje 13%, 6kg cukru w 2 dni daje 15%, 7kg cukru w 3 dni daje 17%. Rozpuścić wybraną ilość cukru w ciepłej wodzie, przelać do fermentatora i dopełnić ciepłą wodą do objętości 25 litrów. Do nastawu o temp. 20-30 C wsypać całą zawartość torebki drożdży i dobrze wymieszać. Optymalna temperatura fermentacji 22-27 C.

Skład: drożdże, pożywka, witaminy i mikroelementy. Masa netto 125g.
ALCOTEC 24 TURBO PURE

Drożdże dają bardzo czysty i mocny nastaw o mocy do 14% w ciągu 24 godzin.Super szybkie i mocne drożdże. Po destylacji otrzymujemy alkohol bez nie pożądanych zapachów i posmaków o bardzo łagodnym smaku. W składzie drożdży już są pożywka i minerały. Nie dodajemy do nastawów żadnych innych składników.Alcotec 24 turbo Pure przystosowane są do fermentacji nastawów cukrowych o mocy 14% w czasie 24godzin.
INSTRUKCJA stosowania:
Żeby otrzymać 14% nastaw rozpuszczamy w 22 litrach gorącej wody 6kg cukru. Jak temperatura nastawu opadnie do 30° C dodajemy paczkę drożdży alcotec 24 turbo pure i przez minutę bardzo intensywnie mieszamy, żeby podczas mieszania natlenić nastaw. Drożdżom na początku fermentacji potrzebny jest tlen rozpuszczony w cieczy.
Optymalna temperatura pracy drożdży to 25 °C
Czas fermentacji nastawu w temperaturze 25 °C to 24 godziny .
Należy pamiętać, że na tego rodzaju drożdżach:
Robimy tylko pojedyncze porcje – jedna paczka drożdży na jeden nastaw.

ALCOTEC 48 TURBO PURE

Drożdże gorzelniane ALCOTEC 48 TURBO PURE do nastawów cukrowych czyli tradycyjnych cukrówek.

Są to super szybkie i mocne drożdże i jak każde drożdże typu Pure dają czyste nastawy48 turbo nawet o mocy do 20%.
* z 6 kg cukru po 2 dniach otrzymamy nastaw o mocy 14%
* z 8 kg cukru po 5 dniach otrzymamy nastaw o mocy 20%
Po destylacji otrzymujemy alkohol o bardzo łagodnym smaku bez niepożądanych zapachów i posmaków.
W składzie drożdży jest już pożywka, niezbędne do fermentacji witaminy i mikroelementy. Nie dodajemy do nastawów innych składników (np.pożywek)
Instrukcja :
*6 lub 8 kg cukru rozpuszczamy w 22litrach gor ą cej wody , po opadni ę ciu temperatury do ok. 30*C dodajemy paczk ę dro ż d ż y ALCOTEC TURBO PURE bezpo ś rednio do nastawu .
*intensywnie mieszamy prze minut ę (natleniamy nastaw)
OPTYMALNA temperatura pracy dro ż d ż y to ok. 25*C
*czas fermentacji 14% nastawu w temperaturze 25*C -2 dni
*czas fermentacji 20% nastawu w temperaturze 25*C - 5 dni

COOBRA WHISKY YEAST

Szczep stosowany przez wiele szkockich gorzelni do produkcji whisky. Drożdże tworzą typową dla whisky czy bourbona charakterystykę smakowo-zapachową.
Drożdże do stosowania z zacierami ze zboża, kukurydzy, skrobii etc.. Zawierają dodatek enzymu amyloglukozydazy.
Te drożdże są niezbędnym dodatkiem dla każdego, kto w domowych warunkach chce wyprodukować sobie: Bourbon, Whisky, czy wódkę zbożowa, etc. Podczas fermentacji drożdże zachowają aromat składników użytych do przygotowania zacieru, aromat niezbędny by otrzymać bourbon, whisky czy wódki gatunkowe.
Instrukcja: zawartość saszetki należy rozsypać na powierzchnię zacieru w temperaturze pokojowej i odczekać 20 minut, a następnie całość dokładnie wymieszać Fermentacja trwa przez 3-6 dni (w zależności od użytego surowca i temperatury otoczenia).
Enzym gorzelniany AlphaAmylaza 4g
Enzym AlphaAmylaza 4g na 3kg skrobi - rozkłada skrobię na dekstryny.
Jak przygotować zacier:

Sposób pierwszy – sama skrobia: W naczyniu minimum 17l zagotować 10 litrów wody dodać całą zawartość enzymu z saszetki i mieszając dodać 5 kilogramów skrobi. Gotować zacier przez godzinę systematycznie mieszając (zwłaszcza przez pierwsze 30 min.) w celu uniknięcia przypalenia. Po upływie 1 godziny odłączyć grzanie i odczekać aż zacier ostygnie. Następnie przelać go do fermentora i uzupełnić zimną/letnią wodą do całkowitej objętości 25 litrów, tak by temperatura nastawu miała około 250C (temperatura pokojowa). Do tak przygotowanego nastawu należy dodać drożdże gorzelnicze do zacierów zbożowych, takie które zawierają enzym AMG np.: Coobra Whisky Yeast

Sposób drugi - 50:50 - skrobia : cukier:W naczyniu minimum 17l zagotować 10 Litrów wody dodać całą zawartość enzymu z saszetki i mieszając dodać 3 kilogramy skrobi. Gotować zacier przez godzinę systematycznie mieszając (zwłaszcza przez pierwsze 30min.) w celu uniknięcia przypalenia. Po upływie podanego czasu wyłączyć grzanie, dodać 2-3kg cukru lub glukozy i mieszać do całkowitego rozpuszczenia. Przelać zacier do fermentora i uzupełnić zimną wodą do całkowitej objętości 25 litrów, tak by temperatura nastawu miała około 250C (temperatura pokojowa). Do tak przygotowanego nastawu należy dodać drożdże gorzelnicze do zacierów zbożowych, takie które zawierają enzym AMG np.: Coobra Whisky Yeast.

Fantom KLARMEDEL 24h
Super szybki i super silny, dwuskładnikowy, profesjonalny środek klarujący do nastawów. Idealny do klarowania zacieru i win białych. Czas całkowitego wyklarowania 24h. Zawartość torebki na 25l wina.
Instrukcja: gdy wino bądź zacier przestaną „pracować”, należy zlać je znad osadu do innego pojemnika. Przed dodaniem preparatu należy dobrze zamieszać nastaw, następnie dodać całą zawartość saszetki K1 i całość dokładnie wymieszać ok.30sek. Następnie dodać zawartość saszetki J1 i ponownie wymieszać. Pozostawić w spokojnym miejscu, proces klarowania rozpocznie się po kilku minutach, całkowite wyklarowanie do 24h.
SUPERKLAR 24h
Szybki i skuteczny, dwuskładnikowy środek do klarowania zacierów i win.
Instrukcja: po zakończonej fermentacji, należy dokładnie zamieszać wstępnie sklarowany nastaw w celu jego odgazowania. Najpierw należy dodać saszetkę A, delikatnie zamieszać i pozostawić na 2h. Po tym czasie należy dodać saszetkę B, delikatnie zamieszać i pozostawić na 24h do wyklarowania.
Węgiel aktywny Fantom

Fantom węgiel aktywny- obj.1,7L, 0,4-0,85mm, absorpcja: 1100m2/g

Węgiel służący do filtrowania destylatów, w wyniku czego otrzymany destylat jest super czysty (w smaku i zapachu). Można również używać do filtracji wody.
Węgiel Kokosowy STORMS 0.75 kg - obj. 1,7 l

Objętość: 1,7l
Waga opakowania: 0,82 kg
Wielkość (granulacja): 0,40 - 0,85 mm
Absorpcja: 1150 m2/g

Węgiel ten służy do filtracji destylatów - efektem jest znakomicie czysty produkt, zarówno w smaku jak i zapachu.
Działanie:
* eliminowanie mikro-zanieczyszczeń,
* odbarwianie alkoholu,
* usuwanie nieprzyjemnego zapachu,
* skuteczna absorpcja fenoli, tłuszczy czy białek.
Węgiel może zostać użyty także do przefiltrowywania wody.

Coobra węgiel aktywny- obj.1,7L
Jeden z najlepszych dostępnych węgli aktywnych na rynku do zastosowań w domowym przemyśle spożywczym - spirytusowym. Główną zaletą tego węgla jest skuteczna absorpcja fenoli , tłuszczy , białek , usuwanie mikro zanieczyszczeń, odbarwianie alkoholu oraz w przypadku "obcego" zapachu jego eliminację . Dzięki zastosowaniu węgla poprawia się smak destylatu , wódki poprzez wyeliminowanie efektu "ostrości " .
Zachęcamy do odbioru osobistego w naszym sklepie stacjonarnym
"Centrum Warzenia Domowego PIWA"
Chorzów ul. 3-go Maja 29
w godz:
pon,wt,czw,piąt. 10-17
śr. 8-15
sob. 8-12
Uwagi i instrukcja dytyczące węgla aktywnego
* Najlepiej jest stosować węgiel, gdy zawartość alkoholu nie przekracza 45% - im wyżej, tym zanieczyszczenia w destylacie będzie ciężej oddzielić.
* Zachować jak najniższą temperaturę cieczy - wskazane jest jej uprzednie zmrożenie w zamrażarce - po to, aby adsorpcja zanieczyszczeń z węglem była jak najwyższa).
* Węgiel zalać (przepłukać) 2-3krotnie wrzątkiem przez sitko - po tym prostym "zabiegu" nadaje się bezpośrednio do wsypania do tuby filtracyjnej, a następnie można zacząć filtrację alkoholu.
* Zużyty węgiel charakteryzuje się gorszym smakiem filtrowanego destylatu - jeżeli przestanie nas satysfakcjonować, należy dosypać porcję świeżego węgla.
* Jeżeli nie posiadamy tuby filtracyjnej wystarczy zwykły słój do którego należy wlać spirytus oraz odpowiadającą mu porcję węgla (przyjmuje się, że do oczyszczenia 1 litra spirytusu potrzeba 50g węgla aktywnego), a następnie odstawić na okres kilku dni w ciemne miejsce, co jakiś czas potrząsając. Minusem tej metody jest jej czasochłonność, natomiast efekt końcowy jest identyczny, gdybyśmy użyli tuby filtracyjnej.
* Węgiel nie jest jednorazowego użytku - można go używać wielokrotnie, aż do przefiltrowania maksymalnej ilości destylatu przewidzianej dla 1 opakowania!
* 1 opakowanie węgla starcza na przefiltrowanie około 50l destylatu - są to około 3 napełnienia cylindra (przez jedno napełnienie oczyścimy od 10 do 15l destylatu, choć nierzadkie są przypadki filtracji od 20 do 30l)
.

Największy wybór koncentratów do produkcji piwa w domu znajdziesz na innych naszych aukcjach.Zapraszam do zapoznania sie z pełna ofertą.
ZAPRASZAMY NA POZOSTAŁE AUKCJE
Pokaż wszystkie aukcje