Wędzarnia, Wędzarka nierdzewna
OGRODOWA
THERMOWIND THW 1301RW
(Wzór chroniony w Urzędzie Patentowym)
do wędzenia wędlin, ryb, serów, drobiu
na zimno lub gorąco
Zaprojektowana i wykonana w Polsce
ze stali nierdzewnej 0,8 mm (odpowiednik
wytrzymałościowy blachy zwykłej 1,6 mm) odpornej na temperaturę, korozję i warunki atmosferyczne.
Źródłem ciepła i dymu jest drewno z drzew liściastych: jabłoń, grusza, śliwa, wiśnia, czereśnia, buk, dąb, olcha
w postaci gałązek, gałęzi.
Wykonanie ze stali nierdzewnej zapewnia wieloletnią żywotność.
Brak ryzyka związanego z możliwością wydzielania się szkodliwych substancji
ze stosowanych powłok ochronnych (żywice, cynk, aluminium).
Wyposażenie:
- Komin
- 3 nierdzewne pręty wędzarnicze do zawieszania wędzonych potraw
- 2 ruszta do wędzenia na poziomo
- Łatwo demontowalny termometr
- Zasuwa komina do regulacji ciągu oraz gęstości dymu
- 2 kanały zewnętrzne z zasuwami (odcinacz) dymu z paleniska
- Przysłona (szyber) regulująca dopływ powietrza do paleniska
- Uchwyty do transportu
- Demontowalna wytwornica dymu
Masa 20 kg Objętość komory wędzarniczej ok. 89 l.
Wymiary komory wędzarniczej 34,5 x 34,5 x 74,5 cm
Wymiary paleniska 34,5 x 34,5 x 26,5 Wymiary gabarytowe 42,5 x 36,5 x 128 cm
Cena promocyjna 810 zł
Wytwornica dymu, do wytwarzania dymu wędzarniczego ze zrębków/wiórków.
(chroniona w UPRP)
- nie wymaga zasilania elektrycznego
- jeden zasyp wystarcza nawet na 24h użytkowania
- nie podnosi temperatury w komorze wędzarniczej, umożliwiając zimne wędzenie także latem
- regulacja dopływu powietrza pozwala sterować intensywnością dymu
- wyposażona w system szybkiego montażu
- pozwala wykorzystywać zrębki wędzarnicze o różnej granulacji i wilgotności
- wykonanie ze stali nierdzewnej gwarantuje wieloletnią żywotność
Kontakt: [zasłonięte]@piecaku.pl Tel. 790 [zasłonięte] 415
Konto:
· 89 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]6340090 [zasłonięte] 764255 (ING Bank Śląski S.A.)
Wysyłki tylko we wtorki i czwartki - po wcześniejszej wpłacie.
Możliwość odbioru w Mikołowie lub Bytomiu - po wcześniejszym uzgodnieniu.
Zapraszamy na inne aukcje, inne ceny, inne modele.
(kliknij tu)
Film
(kliknij tu)
Film
(kliknij tu)
Film
(kliknij tu)
W dolnej części znajduje się palenisko, w którym umieszczamy drewno. Komora (część górna) wyposażona jest w pręty, na których wieszamy produkty do wędzenia. Komora wędzarnicza i palenisko są całkowicie oddzielone (pełne dno), co zabezpiecza wędzone wyroby przed płomieniami z paleniska. Dym z paleniska jest doprowadzony do komory poprzez zewnętrzny kanał łączący obydwie części. Odcinacz dymu (zasuwa) w kanale, pozwala regulować ilość dymu doprowadzanego do komory. Po zamknięciu odcinacza można otwierać drzwi komory bez uciążliwego napływu dymu. Przysłona na drzwiach paleniska pozwala na regulację dopływu powietrza, intensywności procesu spalania drewna i regulację temperatury wędzenia. Zasuwa dymu w kominie pozwala na regulację ilości dymu w komorze. W górnej części wędzarni zamontowany jest termometr do pomiaru temperatury wędzenia.
|