Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

WĘDZARNIA WĘDZARKA OGRODOWA DOMOWA TERMOMETR HAKI

26-02-2015, 11:50
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 336.36 zł     
Użytkownik samal_tczew_pl
numer aukcji: 5033487164
Miejscowość Tczew, Rokitki
Wyświetleń: 82   
Koniec: 26-02-2015 11:36:50

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

telefon - 791 [zasłonięte] 45 66

Pn-Pt 08:00-18:00

 

mail
[zasłonięte]@gmail.com

 

sklep otwarty

08:00 - 16:00

 

 

771[zasłonięte]200400[zasłonięte]60240[zasłonięte]149

 


tytuł przelewu - swój nick z allegro

+

numer aukcji

 

 

 

LUB

 

 

 

Nowe, oryginalnie zapakowane

1 rok gwarancji producenta + 2 lata gwarancji naszego sklepu

WĘDZARNIA DOMOWA

BIOWIN

 330108


 

NOWE, W ORYGINALNYM OPAKOWANIU
PROSTO OD PRODUCENTA

 



Wędzarnia przeznaczona do użytku w ogrodzie, na tarasie. Umożliwia wędzenie produktów różnej wielkości, układając je na półce, zawieszając je na hakach (3 szt.) oraz prętach (2 szt) umieszczonych wewnątrz komory wędzenia. Specjalnie zaprojektowana przepona oddziela palenisko od komory wędzenia i zabezpiecza w ten sposób wędzone produkty przed spaleniem.
Podwójne ścianki boczne, przez które przepływa część gorącego powietrza, zapewniają stały rozkład temperatury, równomierne uwędzenie produktów oraz optymalne wykorzystanie energii.
Kontrolę temperatury w komorze wędzarniczej ułatwia termometr a umieszczone w drzwiach okienko pozwala na obserwację wędzonych produktów bez konieczności otwierania wędzarni.
Szerokość produktu: 39cm
Głębokość produktu: 28cm
Wysokość produktu: 80cm
Proces wędzenia
1. Wcześniej zapeklowaną potrawę położyć na zewnątrz w niskiej temperaturze otoczenia, aby
wyschła. W żadnym wypadku nie należy produktu przeznaczonego do wędzenia zawieszać na
słońcu.
2. Rozłożyć równomiernie zrębki wędzarnicze ( 30 - 50g ) w brytfannie – grubość nie powinna
przekraczać 0,5cm (1).
3. Na zrębkach wędzarniczych umieścić tackę tłuszczową - (3)
4. Umieścić paliwo w palnikach (6), a następnie rozpalić je. Przykryć wędzarnię pokrywą
z termometrem i odczekać ok. 3 min aż się nagrzeje do temp ok 80C
5. Położyć produkt przeznaczony do wędzenia na ruszcie (2) tak aby w jak najmniejszym
stopniu miał on kontakt ze ściankami. Dzięki temu potrawa nie będzie przylegała do ścian
i uwędzoną będzie łatwiej wyciągnąć z wędzarnia.
6. Uwaga: podczas całego procesu wędzenia należy kontrolować temperaturę w wędzarni – co
ułatwi nam wbudowany termometr w pokrywie
7. Po uwędzeniu ochłodzić nieco potrawę, aby podczas wyciągania się nie rozpadła.
8. W zależności od upodobań oraz rodzaju wędzenia należy wystudzone mięso sparzyć
Czym i jak można wędzić?
1. Możemy używać do wędzenia różnego rodzaju drewnianych zrębek (np. buk, olcha, bądź
bardzo aromatycznych zrębek owocowych: wiśnia, czereśnia, jabłoń, śliwa czy grusza) 780104,
780...
2. Rodzaje wędzenia jakie umożliwia wędzarnia stołowa:
- Wędzenie gorące od 50 °C do 90°C
Taki proces wędzenia oferuje krótkie okresy wędzenia w celu ciągłej konsumpcji np. ryby lub
kiełbaski. Szybko wzrasta temperatura dymu. W wyniku takiego wędzenia, przygotowywany
produkt uzyskuje żądaną barwę i specyficzny aromat wędzonki. P
- Wędzenie dymem ciepłym od 25 °C do 50 °C
Ta możliwość wędzenia pozwala pozostać mięsu lub rybie soczystym. Wskutek enzymów
rozszczepiających białko wzmaga wydobycie typowego aromatu wędzonki a wędzony produkt
pozostaje delikatny.

Przepis na Szynkę piwną
- 2,5 kg szynki wieprzowej bez kości
- ok 1 l wody
- 70 g miodu
- 0,3 l piwa porter
- 80 g soli
- saletra potasowa 5 g
- mieszanka przypraw BIOWIN19 g (symbol BIOWIN: 310003)
Przygotowanie
Mieszankę ziołową, saletrę potasową, sól, wodę i piwo gotujemy ok 10 min..
Tak przygotowanym roztworem nastrzykujemy szynkę - ok. 30 nakłuć nastrzykiwarką (symbol
BIOWIN : 311101). Pozostałą zalewę podgrzewamy i mieszamy z miodem aż do
rozpuszczenia, następnie schładzamy. Szynkę wkładamy do naczynia, zalewamy solanką
i peklujemy przez 2 tygodnie, obracając mięso co 2 dni. Po wyjęciu i osuszeniu przez
24 godziny, obwiązujemy nićmi ( symbol BIOWIN: 310201) bądź umieszczamy w siatce
wędliniarskiej (symbol BIOWIN: 310103). Wędzimy dymem o temperaturze 30°C-70°C


URZĄDZENIE NOWE, ORYGINALNIE ZAPAKOWANE
INSTRUKCJA OBSŁUGI W JĘZYKU POLSKIM

 

* niniejsze urządzenie odpowiada normom CE sieci radiowo-telewizyjnej, zbudowane jest według najnowszej techniki bezpieczeństwa pracy 

 

Każde urządzenie przed wysyłką zostaje sprawdzone 

  

1 rok gwarancji producenta + 2 lata gwarancji naszego sklepu

DO KAŻDEGO ZAKUPU DOŁĄCZAMY PARAGON JAKO DOWÓD GWARANCJI
LUB NA ŻYCZENIE FAKTURĘ VAT



 
 

 

Zobacz nasze pozostałe aukcje: Panelealle

Komentarze

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

Panelealle galerie przedmiotow na allegro