Mamy do zaoferowania wędzarnię ogrodową wykonaną z blachy 1,5mm przez co konstrukcja jest stabilna, całość pospawana, na pewno posłuży długie lata, nie tak jak marketowe wytłoczki z cienkiej blaszki .
, posiada wyciągane nóżki, palenisko można włożyć do komory wędzarniczej, dzięki czemu nieużywana wędzarnia nie zajmuje dużo miejsca, można również zabrać wędzarnię na biwak i cieszyć się świeżo uwędzoną rybą ;)
W zestawie termometr, 2 pręty i 6 haczyków - gotowy zestaw do wędzenia.
Wędzarnia ładowana od góry
Lubisz prawdziwą kiełbasę? A soczystą, dobrze uwędzoną szynkę? A może masz ochotę na plasterek polędwic y?
Dzięki naszej wędzarni będziecie mogli przyrządzić sobie sami, zdrowe, bez konserwantów przepyszne wędlinki.
Domowy wyrób kiełbas, szynek i schabów nie jest trudny, a efekty są znakomite.
Regulacja temperatury i dymu odbywa się poprzez domykanie lub otwieranie drzwiczek paleniska
Jest to solidna konstrukcja z osobnym paleniskiem, dzięki czemu nadaje się do wędzenia zimnym jaki ciepłym dymem.
Wymiary komory wędzarniczej to 60x60cm, wysokość 80cm
Średnica paleniska 30cm, głębokość 32cm
W zestawie termometr, pręty i haczyki
Komora wędzarnicza pomalowana jest farbą proszkową, odporną na uszkodzenia mechaniczne i atmosferyczne, wytrzymuje temperaturę do 150 stopni, palenisko malowane farbą żaroodporną która wytrzymuje 600stopni Celsjusza
Długość rury to 100cm
Dzięki wędzeniu będziecie mogli przygotowywać smaczne i zdrowe wędliny, ryby itd
W specjalnej ofercie do każdej zakupionej wędzarni dodajemy GRATIS książkę w twardej okładce
Trojan Eleonora, Piotrowski Julian
Stop "mięso podobnym"!!!
Coraz więcej ludzi przedkłada smak sklepowych wędzonek, baleronów i kiełbas, choćby nosiły nie wiadomo jak obiecujące imiona jak np. szynka babuni czy przysmak dziadka, na wyroby domowe. Ci, którzy na działkach czy w ogródkach sklecili własne wędzarnie będą mogli, dzięki naszemu poradnikowi, uzupełnić swoją wiedzę o tajnikach wędzenia. Dowiemy się wszystkiego co potrzebne żeby własnymi siłami wy produkować rozmaite pyszności* co znaczy peklowanie suche i mokre* jak solić i wędzić* jak wędzić kiełbasy, serdelki, boczki, mięso i słoninę* jak wędzić drób i ryby
Ilość stron: 96
TEL 504 [zasłonięte] 863
na innych aukcjach dostępne inne rozmiary 40x40 wysokość 60cm i 50x50x70cm
Tel 514[zasłonięte]522
e-mail: [zasłonięte]@tlen.pl
Nasze wędzarnie wykonane są z grubej blachy 1,5mm , nie używamy do produkcji desek sosnowych które jak wiadomo zawierają żywicę, co negatywnie wpływa na smak wędlin. Czas realizacji do 2-3 dni
W naszych wędzarniach pręty do wieszania wędlin zamontowane są na odpowiedniej wysokości (nie za wysoko), przez co wędliny nie przypalają się. Dodatkowo komin zapewnia odpowiedni przepływ dymu co jest kluczowym elementem w procesie wędzenia
Wędzarnie nie są malowane w środku.