Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

wędzarnia nierdzewna elektryczna thw111 thermowind

28-05-2012, 21:53
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 860 zł      Najwyzsza cena licytacji: 860 zł     
Użytkownik ekoboss
numer aukcji: 2329353679
Miejscowość Katowice
Kupiono sztuk: 1    Licytowało: 1    Wyświetleń: 532   
Koniec: 21-05-2012 08:10:16

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Wędzarnia, Wędzarka nierdzewna

ELEKTRYCZNA z WYTWORNICĄ DYMU

(Wzór chroniony w Urzędzie Patentowym)

do wędzenia na zimno i ciepło

SERÓW RYB WĘDLIN

THERMOWIND THW 0111

ciepłe lub zimne wędzenie w czasie mrozu -20 o C

Zaprojektowana i wykonana w Polsce z stali nierdzewnej 0,8 mm

odpornej na temperaturę, korozję i warunki atmosferyczne.

Zastępuje wcześniejszy model TH0111

Koszt 1 godziny wędzenia około 0,70 zł (energia i zrębki).

Zrębki mogą posiadać różną granulację.

Uwalniając dym ulegają całkowitemu spopieleniu.

Wyposażenie:

Wytwornica dymu z regulacją ilości wytwarzanego dymu

Grzałka główna pozwalająca na wędzenie także w zimie

Regulator temperatury wędzenia

2 siatki do wędzenia na poziomo (ryby, sery, ..) z możliwością zmiany położenia.

3 pręty do zawieszania wędzonych potraw.

Termometr

uchwyty boczne

Przysłona do przewietrzania potraw oraz regulacji gęstości dymu

Taca ociekowa na spływający tłuszcz.

Zdejmowana ściana przednia pozwalająca na łatwy załadunek i wyładunek produktów.

Zrębki wędzarnicze 4 litry


Bardzo mała ilość wydobywającego się dymu pozwala na wędzenie bez wiedzy sąsiadów.

Masa 15 kg

Objętość komory wędzarniczej 65 l.

Wymiary komory wędzarniczej 34,5x34,5x54 cm

Wymiary gabarytowe 34,5x34,5x75 cm

Moc 2100W

Kontakt: [zasłonięte]@piecaku.pl

Tel. 790 [zasłonięte] 415

Konto: 89 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]6340090 [zasłonięte] 764255 (ING Bank Śląski S.A.)

Wysyłki tylko wtorki i czwartki po wcześniejszej wpłacie.

Jak to działa:

• Potrawy umieszczamy w wędzarni (układamy lub zawieszamy).

• Zamykamy drzwi (ściana przednia).

• do wytwornicy dymu (zdjęcie 5 i 6) wsypujemy zrębki wędzarnicze do poziomu przykrywającego grzałkę a następnie zamykamy pokrywę.

• Włączamy za pomocą zielonego podświetlanego klawisza małą grzałkę w wytwornicy

• Po paru minutach grzałka doprowadza zrębki do procesu żarzenia i wydzielania dymu, dosypujemy zrębki

• Po odczekaniu jeszcze paru minut możemy grzałkę wytwornicy wyłączyć

• Szufladą w dolnej części wytwornicy poprzez otwarcie-zamknięcie regulujemy ilość powietrza dopływającego do procesu żarzenia (regulacja ilości wytwarzanego dymu), popiół z zrębków zsypuje się do szuflady.

• Co pewien czas sprawdzamy poziom zrębków i w miarę potrzeb uzupełniamy

• Uchylamy trochę przysłonę (pokrętło na górze wędzarki)

• Ustawiamy pokrętłem regulatora żądaną temperaturę w komorze wędzarniczej (czerwony podświetlany wskaźnik informuje o pracy grzałki głównej)

Czasy wędzenia: ryby ok. 1,5 godziny, sery żółte ok. 30-40 min., wędliny ok. 5 godz.

Możliwość wędzenia bez nagrzewania komory wędzarniczej, wytwornica działa niezależnie od komory wędzarniczej.

Zapraszamy na inne aukcje

inne ceny, inne modele

(kliknij tu)