Wędzarnia gazowa Landmann
Rosnące zapotrzebowanie na zdrowe, wędzone produkty wolne od konserwantów, ulepszaczy i sztucznych barwników przyczyniło się do dużego zainteresowania domowymi wędzarniami.
Niemiecka firma Landmann oferuje gazowe wędzarnie, które do produkcji dymu wykorzystują wiórki uzyskane z wyselekcjonowanych zrębek drewna z drzew liściastych. Rozgrzane dzięki gazowemu palnikowi mokre wióra dają czysty, wolny od gazów, kwasów i żywic dym przenikający i konserwujący wędzone produkty. Palnik gazowy o mocy 4 kW, utrzymuje potrzebną do wędzenia wartość temperatury, którą możemy regulować zwiększając lub zmniejszając dopływ gazu z butli.
Możemy dzięki temu poddawać produkty zadymieniu w niskich temperaturach wydłużając proces, lub stosować wyższe temperatury przyspieszając wędzenie.
Dym wytwarzany w wędzarni gazowej Landmann sprawia, że produkty żywnościowe poddawane procesowi wędzenia uzyskują długą trwałość oraz specyficzny smak, zapach i kolor. Wędzarnia gazowa Landmann umożliwia wędzenie każdego rodzaju mięsa, drobiu, ryb, a nawet serów.
Wędzarnia gazowa Landmann jest bardzo prosta w obsłudze i tania w eksploatacji, a produkty w niej przygotowywane uzyskują doskonałe efekty smakowe. Dzięki takim wędzarniom każdy z nas może przygotować w domowym zaciszu doskonałe wędzone produkty na potrzeby swoje, rodziny i gości.
Różne rodzaje drewna, takie jak orzech, dąb, olcha, klon, wiśnia czy jabłoń są dostępne do użytku w grillach i wędzarkach w formie drewnianych wiórek. Nie należy używać miękkiego drewna drzew iglastych (np. sosny czy świerka) ponieważ zawierają dużo soków żywicznych, które nadają potrawom zły smak. Wiórki należy zawsze przygotować zgodnie z instrukcjami producenta. Zazwyczaj powinny one być przed użyciem moczone przez 30 minut. Takie przygotowanie umożliwi ich długotrwałe dymienie, mokre drewno bardziej się do tego nadaje niż suche, ponieważ to drugie szybko się pali w płomieniach ognia.
.
Dane techniczne wędzarni Landmann:
- Moc głównego palnika 4.0 kWh
- Palnik ze stali nierdzewnej.
- Dwie szuflady: 1/ na wodę oraz 2/na zrębki drewna
- System dwóch szuflad umożliwia niezależne uzupełnienie płynów i zrębków bez utraty temperatury.
- Przesłony wentylacyjne do regulacji przepływu dymu i powietrza przez komorę wędzenia.
- Główna powierzchnia robocza 3348 cm. kw.
- 3 Chromowane ruszty o wymiarach 36 x 31 cm
- Wąż i reduktor ciśnienia gazu.
- Piezoelektryczna zapalarka
- Termometr w drzwiczkach
- Wieszaki na wędzone potrawy
- Misa na wytapiający się tłuszcz
- Waga 24 kg
- Wymiary: wysokość /głębokość /szerokość | 108,5 cm /46,5 cm /56 cm
- Wędzarnia gazowa wykończona jest czarną proszkową farba epoksydową
Gwarancja:
- 12 miesięcy na wszystkie zespoły i części
Zasilanie wędzarni !
Oferowaną wedzarnię zasilamy są standardową butlą z mieszanką gazów propan-butan (11 kg) dostępną na stacjach benzynowych lub w autoryzowanych punktach sprzedaży gazu na terenie całej Polski. Są zaopatrzone w złącza i reduktor niezbędne do ich prawidłowego używania oraz posiadają atesty dopuszczające do użycia na terenie Polski.
Jak do nas dojechać:
Wyruszamy z Warszawy ulicą Puławską i jedziemy w stronę Piaseczna. Mijamy centrum handlowe „AUCHAN” oraz Sklep Decathlon , a na następnym skrzyżowaniu na wysokości Servisu Mercedesa skrecamy w lewo w kierunku Konstancina.Po przejechaniu ok 3 km główną drogą będziecie Państwo na ul. Wschodniej w miejscowości Chyliczki gdzie pod nr.18 znajduje sie nasz punkt sprzedaży.
Można też do nas dojechać od strony Wilanowa i Konstancina - patrz mapka dojazdu w zakładce kontakt.
< Dostawa w dowolne miejsce w Polsce gratis (kurier DHL) w 24 h
< Wysyłam po wcześniejszym przelewie na konto lub za pobraniem.
WSZELKICH INFORMACJI UDZIELAM POD NR.TEL: 502 [zasłonięte] 403 , 512 [zasłonięte] 386
LUB PROSZĘ O KONTAKT e-mail :[zasłonięte]@polgrill.pl