WITAM
LICYTACJA BEZ CENY MINIMALNEJ
ZA ILE WYLICYTUJESZ ZA TYLE KUPISZ
Mam do sprzedania w atrakcyjnej cenie Nierdzewną Wędzarnię Elektryczną z Wytwornicą Dymu.
Wędzarnia nowa, nigdy nie używana, zakupiona kilka miesięcy temu, sprzedaję bo postawiliśmy murowaną.
WYSYŁKA GRATIS!!!
Oznaczenie producenta THW 0312
Zaprojektowana w Polsce. Wykonana przez firmę Thermowind ze stali nierdzewnej 0,8 mm odpornej na temperaturę, korozję i warunki atmosferyczne.
Zrębki mogą posiadać różną granulację. Uwalniając dym ulegają całkowitemu spopieleniu.
Wyposażenie:
Wytwornica dymu z regulacją ilości wytwarzanego dymu Grzałka główna pozwalająca na wędzenie także w zimie
Komin z zasuwą do regulacji gęstości dymu
Regulator temperatury wędzenia 2 siatki do wędzenia na poziomo (ryby, sery, ..) z możliwością zmiany położenia. 3 pręty do zawieszania wędzonych potraw. Termometr Taca ociekowa na spływający tłuszcz. Uchwyty Zrębki wędzarnicze 4 litry
Masa 15 kg Objętość komory wędzarniczej 65 l. Wymiary komory wędzarniczej 34,5x34,5x54 cm Wymiary gabarytowe 34,5x34,5x75 cm Moc 2100W
OPIS
- KOMIN
- UCHWYT TRANSPORTOWY
- GAŁKA
- TERMOMETR
- ZASUWA DYMU
- POKRYWA WYTWORNICY
- WYTWORNICA
- SZUFLADA
- WŁĄCZNIK WYTWORNICY
- POKRĘTŁO REGULATORA TEMPERATURY
- WSKAŹNIK PRACY GRZAŁKI GŁÓWNEJ
JAK UŻYTKOWAĆ • W zależności od wybranego sposobu wędzenia umieszczamy potrawy na leżąco lub wisząco • Zamykamy drzwiczki • Wytwornicę zasypujemy zrębkami wędzarniczymi a następnie zamykamy pokrywę • Włączamy za pomocą zielonego podświetlanego klawisza małą grzałkę w wytwornicy • Po paru minutach zrębki zaczynają się żarzyć i wydzielać dym, który wydostaje się do wnętrza komory wędzarniczej, dosypujemy zrębki • Po odczekaniu ok. 5 minut możemy grzałkę wytwornicy wyłączyć • W dolnej części wytwornicy znajduje się szufladka, poprzez otwarcie-zamknięcie regulujemy ilość powietrza czyli regulujemy proces żarzenia (ilość wytwarzanego dymu), popiół z zrębków zsypuje się do szuflady • Co pewien czas sprawdzamy poziom zrębków i w miarę potrzeb uzupełniamy • Uchylamy trochę przysłonę (pokrętło na górze wędzarki) • Ustawiamy pokrętłem regulatora żądaną temperaturę w komorze wędzarniczej
• Co pewien czas kontrolujemy poziom zrębków w wytwornicy i razie potrzeby uzupełniamy
Czasy wędzenia:
ryby ok. 1,5 godziny, sery żółte ok. 30-40 min., wędliny ok. 5 godz. Możliwość wędzenia bez nagrzewania komory wędzarniczej, wytwornica działa niezależnie od komory wędzarniczej.
GALERIA ZDJĘĆ
|