Produkt wykonany ze stali nierdzewnej, przeznaczony do przygotowywania bardzo smacznych, wędzonych i grillowanych potraw w bardzo krótkim czasie, podczas pobytu na działce, polowaniu , na rybach lub w domu, czy też na podwórzu.
Wymiar transportow: 43cm x 27,5cm x 10,5cm, wymiar roboczy: 43cm x 27,5cm x 17,5cm. Waga netto 3,3 kg, waga brutto (z opakowaniem) 4 kg.
Wędzarko-grill Kormoran składa się z 9 elementów. Element pierwszy to brytfanna przykrywana szczelną pokrywą, w której zamontowany jest uchwyt i wykonany jest otwór dymny [posiadający płynną regulację].
Do brytfanny włożone są dwa ruszty: górny i dolny. Na górnym układa się przygotowane do wędzenia i grillowania potrawy z mięsa lub ryb. Na dnie brytfanny układana jest metalowa osłona, zabezpieczająca przed ociekaniem tłuszczu lub wody na wiórki drzewne, które wsypuje się na dno brytfanny. Pokrywa dociskana jest metalowymi uchwytami służącymi jednocześnie do przenoszenia brytfanny. Wewnątrz podstawy, na której układana jest brytfanna umieszczone są dwa palniki na stałe lub płynne paliwo turystyczne. Palniki posiadają regulację temperatury i osłony służące do wygaszenia płomieni. Średni czas przygotowywania potraw - wędzenie połączone z grillowaniem - okolo 20 minut. Specjalnie spreparowane mieszanki wiórków drzewnych nadają przygotowywanym potrawom niesamowicie piękny aromat i cudowny smak. Potrawy rozpływają się w ustach. Na biwaku nad wodą nawet wędzone w ten sposób najzwyklejsze płotki mają smak królewskiego łososia.
Wędzarko-grill Kormoran pozwala znacznie zaoszczedzić czas przgotowania grillowanych potraw lub potraw wędzonych, które swoim niesamowitym aromatem i smakiem pozwalają zaskoczyć najwybredniejszych gości.