CZY NAPEWNO GRILL GAZOWY??
- Czy obraz przepalonego grilla węglowego jest Ci znany?
- Czy miałeś kiedyś problem z rozpaleniem grilla węglowego?
- Czy zdarzyło Ci się kiedyś spalić potrawy na grillu węglowym?
- Nagłe zapalenie ociekającego tłuszczu w grillu węglowym , nie jest przecież rzadkością.
- A co z samymi potrawami?
- Czy zastanawiałeś się kiedyś, jaką ilość związków smolnych zawierają produkty 'wymęczone' na wątpliwej jakości grillu węglowym?
- No i w końcu , co z czyszczeniem grilla węglowego?
- Ociekające wytopionym tłuszczem ruszta nie jest łatwo wyczyścić bez użycia specjalistycznych środków chemicznych.
Oto pięć podstawowych powodów, dla których powinieneś zmienić przyzwyczajenia. Zamiast co sezon kupować wątpliwej jakości grilla marketowego zainwestuj w sprzęt marki, której zaufały już tysiące klientów na całym świecie.
Broil King to nie tylko grill, ale też letnia kuchnia w przydomowym ogrodzie, czy na tarasie Twego domu.
Utarła się opinia, że potrawy z grilla gazowego nie smakują tak, jak przygotowane na grillu węglowym. To szczera prawda, ponieważ smakują o wiele lepiej!A to, dlatego, że są naprawdę ugrillowane.
Nieprawdą też jest że potrawy przechodzą zapachem gazu. Otóż kiedyś może tak było ponieważ używano butli z mieszankami gazu propan-butan. Dzisiaj dostępne są na rynku polskim lekkie, przezroczyste butle z kompozytu wypełnione czystym propanem, który spala się bezzapachowo. Dodatkowo aby poprawić aromat przygotowywanych na grillu gazowym potraw, stosuje się wiórka z drzew owocowych. Moczy się je w wodzie, następnie wkłada się je do specjalnych skrzynek żeliwnych lub zawija w folię aluminiową i układa bezpośrednio na osłonie palników. Unoszący się aromat sprawia, że potrawy smakują nie jak z grilla węglowego, ale jak z tradycyjnego ogniska.
A oto pięć powodów, dla których warto zamienić grilla węglowego na gazowy:
- Łatwość rozpalania i krótki czas nagrzewania.
- Łatwość utrzymania stałej temperatury.
- Łatwość ustawienia wysokości temperatury w zależności od grillowanych potraw.
- Praktyczne półki do przygotowywania potraw.
- Łatwość czyszczenia po skończonym grillowaniu.
- Wystarczy zamknąć piekarnik i podkręcić zawory na max. Wtedy resztki potraw zwęglają się, a następnie z łatwością można usunąć je przy pomocy szczotki.
BROIL KING - 'Tego grilla nie powstydzisz się przed znajomymi'.
Tylko u Nas
Dokonując zakupu grilla gazowego Broil King otrzymasz kupon rabatowy na zakupy w Naszym sklepie Garnki Fissler.
FISSLER to 160 lat tradycji w produkcji naczyń kuchennych. Zaawansowana technologia, najlepsze materiały i nowoczesny design sprawiają, że wyprodukowane naczynia są ponadczasowe.
|
WSZYSTKIE MODELE GRILLI
DOSTĘPNE OD RĘKI - DOSTAWA W 24h
Oferowane produkty dostarczamy w ciągu 24 h (dni robocze) od momentu złożenia zamówienia.
Warunkiem jest złożenie zamówienia drogą elektroniczną lub telefonicznie do godz. 15.30 (Kurier).
PRZEDMIOTEM AUKCJI JEST
WĘDZARKA + wiórka Cena brutto : 1599,00 zł
WYSYŁKA 24h
Grillowanie w wędzarce lub powolne grillowanie jest bardziej czasochłonne, ale przynosi doskonałe efekty smakowe. Wolno grillowane mięsa stają się miękkie, soczyste i bogate w smak poprzez proces wędzenia i wchłanianie płynów.
RODZAJE POTRAW. Powolne grillowanie w wędzarce jest użyteczne i znakomite dla wszystkich rodzajów mięs. Wieprzowina, wołowina, drób, ryby i jagnięcina każde z nich idealnie nadaje się do przyrządzenia w wędzarce. Podstawową zasadą przygotowywania chudych mięs jest zadbanie o dostarczenie jak największej ilości płynów podczas długiego czasu grillowania. Mięsa z dużą zawartością tłuszczu samoistnie będą się aromatyzować. W związku z tym, że przy wędzeniu stosuje się niskie temperatury, czas grillowania jest dużo dłuższy niż na grillu gazowym. Wszystkie wskazówki dotyczące czasu wędzenia powinny być postrzegane jako średnie czasy, a gotowość mięsa powinna być stwierdzana poprzez odczyt wewnętrznej temperatury z termometru umieszczonego w mięsie.
DREWNIANE WIÓRKA I DRZEWNY DYM. Różne rodzaje twardego drewna, takie jak orzech, dąb, klon i jabłoń są dostępne do użytku w grillach i wędzarkach w formie drewnianych wiórek. Najlepiej jest używać drewnianych wiórek, które są przeznaczone do wędzenia, ponieważ są bezpieczne w stosowaniu z żywnością. Nie należy używać większości miękkiego drewna (sosna, świerk), ponieważ zawierają dużo soków żywicznych, które nadają potrawą zły smak. Wskazówki: przygotować drewniane wiórka zgodnie z instrukcjami producenta . Zazwyczaj powinny one być przed użyciem moczone przez 30 minut. Takie przygotowanie umożliwi ich długotrwałe dymienie, mokre drewno bardziej się do tego nadaje niż suche, ponieważ to drugie szybko się spali w płomieniach ognia.
WCHŁANIANIE PŁYNÓW. Dodatek płynów jest bardzo ważny w utrzymaniu soczystości i miękkości mięsa podczas długiego czasu wędzenia. Miska na wodę powinna być w połowie wypełniona płynami. Tym płynem może być sama woda lub by uzyskać pożądany smak sok owocowy, piwo, wino, ocet lub sos rozmieszany na pół z wodą. Można również dodać zioła lub przyprawy. Należy utrzymywać taki poziom płynów przez cały czas wędzenia.
Konstrukcja oraz parametry wędzarni pozwalają na łatwe utrzymanie temp. w przedziale 90°C - 205°C
DANE TECHNICZNE: |
WARTOŚĆ |
Moc głównego palnika w kWh |
4,98 kW/h |
Palnik ze stali nierdzewnej |
1 |
Wąż i reduktor gazowy |
TAK |
Obrotowa zapalarka |
TAK |
Wbudowany w drzwiczki termometr |
TAK |
3 w pełni regulowane chromowe ruszta |
TAK |
Główna powierzchnia robocza |
3.503 cm2 |
Regulowana misa na wodę oraz wędzarka |
TAK |
Regulowany tylny otwór wentylacyjny |
TAK |
Bardzo wytrzymała spawana konstrukcja |
TAK |
Wymiary |
Wys. bez nóg 87 cm Szerokość 40 cm Głębokość 36 cm |
Zobacz WSZYSTKIE PRODUKTY BROIL KING z naszej oferty !!!
Zobacz wszystkie grille BROIL KING
Wyślij wiadomość tekstową, a nasz Doradca skontaktuje się z Tobą lub wyśle e-mailem fachową odpowiedź w ciągu kilku godzin.
[zasłonięte]@grillebroilking.pl
Jeżeli chcesz uzyskać odpowiedź natychmiast pozostajemy do Twojej dyspozycji pod numerem telefonu.
tel. 0 602 [zasłonięte] 644 (w godzinach od 9.00 do 22.00)
Promocja i Handel Hurt-Detal Broda Jarosław 39-124 Iwierzyce Wiśniowa 19 NUMER KONTA: PKO BP 50 1020 [zasłonięte] 4[zasłonięte]4050002 [zasłonięte] 000793
Firma Broda e-Shops System to firma, która od zawsze proponuje swoim Klientom produkty o wysokiej jakości i niepowtarzalnym designie.
Działamy na rynku od 1996 roku i przez ten okres umacniamy się jako dostawca produktów tzw. PREMIUM.
W swej ofercie posiadamy ekskluzywne produkty znanych i uznanych producentów marek.
Będąc autoryzowanym przedstawicielem grilli gazowych Broil King, w 2005 roku stworzyliśmy serwis internetowy ułatwiający zapoznanie się z ofertą grilli oraz akcesoriów.
Cały czas rozbudowujemy magazyny jak również udoskonalamy rozwiązania logistyczne oraz teleinformatyczne aby przesyłki były realizowane terminowo. Firma Broda e-Shops System postawiła na jakość i profesjonalną obsługę, a także prezentację sprzedawanych towarów.
Nasze motto brzmi:
'Tylko najlepsze jest wystarczająco dobre'.
Z poważaniem, Broda Jarosław
|
|
|
Firma Broda e-Shops System Salon firmowy, Wiśniowa 19, 39-124 Iwierzyce tel. 0 602 [zasłonięte] 644 |
|
|
|
|
|