Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Wędliny i pasztety. Domowy wyrób

24-01-2012, 6:55
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 29.50 zł     
Użytkownik ksiazka_gliwice
numer aukcji: 2044133353
Miejscowość Gliwice
Wyświetleń: 5   
Koniec: 18-01-2012 08:28:19

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2011
Język: polski
Forma: poradnik
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

ksiazka_gliwice

top

Wędliny i pasztety. Domowy wyrób.


autor: Franz Doppler, Roman Eibensteiner
wydawca: RM
rok wydania: 2011
stron: 112
format: B5
oprawa: miękka
ISBN:[zasłonięte]978-8343-879-9


Samodzielnie zrobiona kaszanka, kiełbasa lub pasztet mają niepowtarzalny smak, któremu nie dorównują gotowe produkty kupowane w sklepach. Przygotowywanie tych smakołyków w domowych warunkach nie jest zajęciem zarezerwowanym jedynie dla profesjonalistów, więc każdy może spróbować swoich sił w sztuce masarskiej.
Z książki dowiesz się, jak kroić, rozdrabniać i konserwować mięso; jakich używać przypraw i jakie stosować osłonki. Nauczysz się robić wędliny parzone i pieczone (m.in. frankfurterki, pieczeń z serem, kiełbasę monachijską, myśliwską, wiedeńską), surowe (np. kiełbasy z dziczyzny, owczą, salami), kaszanki, wątrobianki, pasztety i rolady. Oprócz szczegółowych instrukcji dotyczących sposobów przygotowania poszczególnych wędlin, w poradniku znajdziesz także cenne rady i wskazówki masarza.

Książka jest idealna dla właścicieli gospód, restauracji i firm cateringowych, także dla masarzy, którzy chcą zaoferować swoim klientom wędliny o niepowtarzalnych smakach. Jednak przede wszystkim powinni po nią sięgnąć ci, którzy chcą samodzielnie, w warunkach domowych, przygotować wyroby dobrej jakości.

Wędliny i pasztety. Domowy wyrób

UWAGA! NIE WYSYŁAMY ZA POBRANIEM !