Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

WĘDLINY - E.TROJAN J.PIOTROWSKI

19-01-2012, 22:05
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Najwyzsza cena licytacji: 27 zł      Aktualna cena: 27 zł     
Użytkownik adelix
numer aukcji: 2038382557
Miejscowość gdańsk
Licytowało: 4    Wyświetleń: 72   
Koniec: 14-01-2012 22:11:42

Dodatkowe informacje:
Stan: Używany
Okładka: twarda
Kondycja: bez śladów używania
Język: polski
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 
 
Witam na mojej aukcji,

mam do zaoferowania książkę z serii Domowy Wyrób "WĘDLINY" Eleonora Trojan i Julian Piotrowski.
Przedstawiamy Państwu książkę wprowadzającą w tajniki wędliniarstwa. Z naszych Wędlin domowego wyrobu poznają Państwo wszystkie etapy przyrządzania smakowitych kiełbas, różowiutkich szyneczek, aromatycznych wędzonek, pikantnych kiszek… Proponujemy również przepisy na sery, konserwy, wędzone ryby. Książka jest najobfitszym na rynku wydawniczym zbiorem receptur z tej dziedziny – mieści ich ponad 300! Oprócz przepisów, ten wyjątkowy suplement książki kucharskiej zawiera dokładne i przystępne wskazówki dotyczące oceny jakości mięsa, jego klasyfikacji oraz sposobów peklowania i wędzenia przygotowanych produktów. I to każdego rodzaju mięsa: od popularnego drobiu po dziczyznę! Aby obraz był kompletny, znajdą Państwo również wiadomości o stosowanych do wędlin przyprawach i dodatkach.
Jak zwykle w przypadku publikacji z serii Domowy Wyrób, staraliśmy się, by z książki skorzystać mógł każdy pasjonat dobrego jedzenia. Aby przyrządzić potrawy według naszych przepisów, nie potrzebne są specjalistyczny sprzęt, trudno dostępne surowce czy wolnostojąca wędzarnia. Często wystarczą zwykły piekarnik, starannie wybrane mięso i, oczywiście, trochę zapału oraz dobrych chęci.
Warto zadać sobie trud, aby zakosztować wędlin przyrządzonych samodzielnie, doprawionych do własnego smaku, o znanych składnikach. Takie wyroby można było kiedyś znaleźć na stołach. Aby przybliżyć Państwu tradycję sztuki masarskiej, współczesne przepisy przeplatamy tymi z dawnych książek kucharskich. Tak jednak dobraliśmy receptury, by można je było wykonać i dzisiaj, w warunkach domowych.
Zachęcamy do kulinarnej podróży szlakiem wędliniarskich przysmaków.

424 strony

zapraszam do licytacji