|
Coobra 6 Magnum - duże nastawy
Zawartość saszetki: 90g netto - drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy. Instrukcja: sposób użycia i dawkowania według załączonej tabeli, przy utrzymaniu optymalnej temperatury otoczenia czas fermentacji 2 – 3 dni.
objętość Ilość Ilość Ilość temp. przy optymalna
nastawu Wody Cukru Opakowań starcie temperatura
25 litrów 21 litrów - 30°C 6kg cukru 1xCoobra6 25°C 20°C - 30°C 200 litrów 170 litrów - 20°C 48kg cukru 8xCoobra6 20°C 10°C - 25°C 500 litrów 425 litrów - 20°C 120kg cukru 15xCoobra6 15°C 10°C - 20°C
|
|
Coobra 7
Zawartość saszetki: 124g netto - drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy. Instrukcja: 6kg cukru daje 14% w ciągu 3 dni , 7kg cukru daje 16% w ciągu 5 dni. Rozpuścić wybraną ilość cukru w 22L wody. Do nastawu o temp. ok. 30°C dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok. 1min. Fermentować w temperaturze 20-30°C. Najlepsza temperatura fermentacji 25°C.
|
|
Coobra 8
Zawartość: 116g netto - drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy. Instrukcja: 8kg cukru daje 18% w ciągu 5dni (temp. ferment. 30*C) lub w ciągu 10dni (temp. ferment. 20*C). Rozpuścić 8kg cukru w 21L wody. Do nastawu o temp. ok. 30*C dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok. 1min. Fermentować w temperaturze 20-30*C.
|
|
Coobra Pure
W Coobra Pure używany jest specjalny rodzaj drożdży, który daje wysoką zawartość alkoholu natomiast zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji, w porównaniu do innych drożdży
Zawartość: 100g netto - drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy. Instrukcja: rozpuścić 6kg cukru w 21L wody. Do nastawu o temp. ok. 30*C dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok. 1min. Fermentować w temperaturze 20-30*C. Najlepsza temperatura fermentacji 25*C, czas fermentacji 3-4 dni.
|
|
Coobra24
Coobra 24 jest nowym, extra „mocnym” i specjalnie stworzonym preparatem, do sfermentowania 6kg cukru w 24 godz. Zawartość saszetki: ok.205g netto - drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy. Instrukcja: rozpuścić 6kg cukru w 21L wody. Do nastawu o temp. ok. 30°C dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok. 1min. Fermentować w temperaturze 20-30°C. Najlepsza temperatura fermentacji 25°C, czas fermentacji 24 godziny.
|
|
Drożdże T3 - Mocne
Zawartość saszetki: 130g netto C drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy. Instrukcja: 6kg cukru daje 15% w ciągu 3 dni , 7kg cukru daje 17% w ciągu 5 dni. Rozpuścić wybraną ilość cukru w 25L wody. Do nastawu o temp. ok. 20-25°C dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok. 1min. Fermentować w temperaturze 20-25°C.
|