
VITALMAX Whey PRO GAINER2 4500g

 Gainer 2 to najwyższej jakości smaczna odżywka węglowodanowo - białkowa, której regularne spożywanie, przy jednoczesnym treningu siłowym powoduje przyrost masy mięśniowej. Gainery zostały stworzone w celu praktycznego ułatwienia diety. W tego typu odżywkach białka, tłuszcze, węglowodany, witaminy i minerały znajdują się w odpowiednich proporcjach. Stosowane są głównie w cyklach treningowych mających za zadanie rozbudować masę mięśniową. Odżywki te nie powinny być stosowane w okresie poprawy definicji i w programach redukcji wagi.
Białka w Gainer 2 są wyłącznie pochodzenia zwierzęcego, bez domieszek słabiej przyswajalnych białek roślinnych, co powoduje, że wchłanialność odżywki jest znacznie wyższa niż podobnych produktów zawierających białka roślinne.
Wysoka zawartość białka oraz dodatek substancji działających anabolicznie ( m.in. kreatyny, l-glutaminy, tauryny i aminokwasów rozgałęzionych) powoduje, że Gainer 2 jest najlepszą odżywką stymulującą przyrost masy mięśniowej.
Preparat Vitalmax Gainer 2 testowano laboratoryjnie pod względem czystości składu.

Skład:
Zawartość |
w 100g preparatu |
w 1 porcji (40g) |
Białko |
27,21 g |
10,88 g |
Węglowodany |
61,14 g |
24,46 g |
Tłuszcz |
0,82 g |
0,33 g |
Minerały |
Potas |
1250 mg |
500 mg |
Magnez |
135 mg |
54 mg |
Wapń |
510 mg |
240 mg |
Suplementy: |
Kreatyna |
100 mg |
40 mg |
Tauryna |
100 mg |
40 mg |
L-glutamina |
50 mg |
20 mg |
Witaminy |
Witamina C |
31,68 mg |
12,67 mg |
Witamina E |
4,92 mg |
1,96 mg |
Niacyna (Nikotinamid) |
9,50 mg |
3,80 mg |
Kwas pantotenowy |
3,52 mg |
1,41 mg |
Witamina B6 |
1,28 mg |
0,51 mg |
Tiamina (witamina B1) |
0,92 mg |
0,37 mg |
Ryboflawina (witamina B2) |
0,86 mg |
0,34 mg |
Folacyna (kwas foliowy) |
0,10 mg |
0,04 mg |
Biotyna |
0,08 mg |
0,04 mg |
Witamina B12 |
0,50 μg |
0,20 μg |
Sposób uzycia:
40 g (3 łyżki stołowe) wymieszać w ok. 250 - 300 ml wody lub mleka. Stosować 2 - 3 porcje dziennie, pomiędzy posiłkami, 1 - 1,5 godz. przed treningiem lub bezpośrednio po treningu.
Data przydatności do spożycia: minimum 6 miesięcy! (przeważnie rok, albo dłużej!)

|