VIRUMIN
mieszanka roślinna
300g \ 120 saszetek

ZADBAJ O SWÓJ UKŁAD POKARMOWY
W myśl powiedzenia „cudze chwalicie, swego nie znacie” polski producent pragnie zaprezentować Państwu VIRUMIN. Naturalny produkt oparty na łusce gryczanej, która stanowi aż 40% składu. Skład VIRUMINU został dodatkowo wzbogacony o susz owocowy, stając się doskonałą alternatywą dla codziennych herbat i soków. Dzięki swemu unikalnemu połączeniu VIRUMIN może być spożywany na ciepło, jak i na zimno. Finezyjny smak i zapach naparu VIRUMINU zachęca do regularnego stosowania go w swojej codziennej diecie. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego
Badania przeprowadzone przez SGS sp. z o.o. POLSKA potwierdzają, że VIRUMIN zawiera:
Żelazo, które przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, a także odgrywa rolę w procesie podziału komórek.
Wapń, który pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu enzymów trawiennych, bierze udział w procesie podziału i specjalizacji komórek oraz przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
Potas, który pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego oraz pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi.
Magnez, który pomaga w utrzymaniu równowagi elektrolitowej, przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Odgrywa również rolę w procesie podziału komórek.
SKŁAD - 100% natury

|

|

|

|
40% łuska gryczana
|
kwiat hibiskusa
|
owoc porzeczki czarnej
|
zielona herbata
|

|

|

|

|
owoc maliny
|
owoc aronii
|
owoc dzikiej róży (3%)
|
mięta (3%)
|

|

|
|
|
jabłko
|
czarna malwa (2%)
|
|
|
Sposób przygotowania:
Do filiżanki lub kubka włożyć saszetkę VIRUMINU i zalać świeżo przegotowaną wodą (nie wrzątek).

|

|

|
Parzyć w filiżance lub kubku
|
Temperatura ok. 80 stopni Celsjusza.
|
Parzyć od 5 do 10 minut.
|
Stosowanie:
Trzy razy dziennie po 1 saszetce, najlepiej 30 minut przed każdym głównym posiłkiem.
Przechowywać w suchym pomieszczeniu w temperaturze pokojowej. Chronić przed światłem. Chronić przed dziećmi.

|
Trzy razy dziennie po 1 saszetce
|
Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia. Korzystny efekt można uzyskać przy spożyciu 3 saszetek produktu dziennie przez minimum 4 dni.
Opakowanie wykonane z surowców naturalnych:
bawełna, dno skórzane. Można wykorzystać
do przechowywania kaszy, ryżu, fasoli itp.
Produkt i nazwa zastrzeżone w Urzędzie Patentowym RP.
Informacja o wartości odżywczej
|
Zawartość w 100 g produktu
|
% RWS*
|
w 2,5 g (porcja)
|
Wartość energetyczna
|
952 kJ/231 kcal
|
11
|
24 kJ/6 kcal
|
Tłuszcz
|
1,2 g
|
2
|
0,03 g
|
– w tym kwasy nasycone
|
<0,3 g
|
1
|
<0,0075 g
|
Węglowodany
|
21,6 g
|
8
|
0,54 g
|
– w tym cukry
|
<0,2 g
|
<1
|
<0,005 g
|
Błonnik
|
54 g
|
–
|
1,35 g
|
Białko
|
6,4 g
|
13
|
0,16 g
|
Sól
|
0,04 g
|
<1
|
0,001 g
|
Potas (K)
|
1201,6 mg
|
60
|
30 mg
|
Wapń (Ca)
|
638,5 mg
|
80
|
15,96 mg
|
Magnez (Mg)
|
186,2 mg
|
50
|
4,65 mg
|
Żelazo (Fe)
|
31,7 mg
|
226
|
0,79 mg
|
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)