Virumin to polski naturalny preparat produkowany na bazie najwyższej jakosci łuski gryczanej, specjalistycznie czyszczonej i ekologicznych suszy owocowych. To najprostsza postać witamin, minerałów oraz flawonoidów, które gwarantują prawidłową pracę organizmu a szczególnie układu odpornościowego. Dzięki dużej zawartości antyutleniaczy preparat stanowi najlepszy i najprostszy mechanizm oczyszczający organizm z wolnych rodników.
Virumin to pierwszy "naturalny preparat" , który lecząc nie powoduje żadnych skutków ubocznych. Virumin jest najlepszym źródłem wysokiej jakości łatwo przyswajalnego i bezglutenowego pożywienia. Zawarta w nim łuska gryki jest ewenementem w świecie przyrody ze względu na zawartość aż 6 flawonoidów (isoritexin, rutynę, orientin, vitexin, guercetin, isoorientin ) oraz wykazuje wybitną działalność antyutleniacza.Obecność tanin uniemożliwia rozwój bakterii, pleśni, grzybni w zawartości saszetki preparatu "Virumin". Wszystkie składniki zawarte w łusce gryczanej mają znaczący wpływ w zapobieganiu chorobom serca, rozwojowi nowotworów, oczyszczają organizm z wolnych rodników, usprawniają funkcje trzustki, regulują ciśnienie, cholesterol, poziom cukru we krwi, zwiększają odporność oraz wzmacniają naturalna żywotność organizmu.
Szczególnie polecany:
Preparat pomaga usuwać z organizmu metale ciężkie dlatego polecany jest dla osób dorosłych i dzieci zamieszkujących w miastach i terenach objętych szczególnym zanieczyszczeniem środowiska. Wybitny skład Viruminu wpływa pozytywnie na regulację ciśnienia krwi, usprawnia przemianę materii, wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych. Stosując go 3 razy dziennie w postaci herbatki - odczuwalna jest poprawa dobrego samopoczucia, dużej witalności. Znika przykry zapach potu, co stanowi duży problem dla kobiet w okresie menopauzy oraz o zaburzonym ph skóry.
Mieszanka Viruminu to nieodzowny produkt w żywieniu codziennym człowieka, który spożywa produkty żywnościowe przetworzone oraz posiadające liczne konserwanty. Cieszy się ogromnym uznaniem w przypadku stosowania diet odchudzających, gdyż gwarantuje elastyczność, jędrność oraz właściwy koloryt skóry. Pijąc codziennie Virumin obserwuje się wzmocnienie paznokci oraz włosów.
Skład minerałów i witamin:Virumin w swoim składzie zawiera tłuszczowce z wysoką zawartością nienasyconych kwasów tłuszczowych, bogactwa żelaza, miedzi, chromu, cynku, kobaltu, molibdenu, boru, jodu, siarki, manganu, kwasów organicznych (zwłaszcza kwas askorbinowy - witamina C wraz z witaminą P - rutyna - współdziała w przyjmowaniu przez organizm witaminy C), pektyny, prowitamina A. Suplement ten to bogactwo również witamin z grupy B - B1, B2, B6, PP, P, E, K oraz antocyjany podobnie jak witaminy C,E,A - należ do tzw. Antyutleniaczy zapobiegających tworzeniu szkodliwych cząstek tlenu. Działalność antocyjanów opóźnia proces starzenia dzięki temu iż wychwytują one i unieszkodliwiają wolne rodniki, które uszkadzają struktury komórkowe organizmu. Antocyjany usprawniają także przemianę materii, a zwłaszcza gospodarkę tłuszczową organizmu, łagodzą dolegliwości w chorobach trzustki i wątroby. Składniki te zmniejszają uboczne działanie leków przeciwnowotworowych przeciw-nowotworowych łagodzą skutki radioterapii.
Kalkulacja: Wyniki były obliczane wg metody średniej wagi.Dane z badań świadczą, że nie ma żadnej różnicy w działaniu łuski gryczanej pomiędzy płciami. Cukier we krwi stabilnie się obniża po wypiciu herbaty bez znaczenia czy u kobiet czy u mężczyzn, na pusty żołądek czy po posiłku. Ich cukier we krwi stabilnie się zmniejszał podczas 12-miesiecznego badania. Czas od rozpoczęcia picia herbaty do przestania przyjmowania lekarstw był różny w zależności od wieku badanego. Grupa poniżej 40 lat miała krótszy okres, przestali brać lekarstwa po 9,5 miesiącach picia herbaty z łuski gryczanej. Niemniej jednak okres ten dla najstarszej grupy wynosi 17,6-17,7 miesięcy. Wyniki badań zawartości cukru we krwi po 12 miesiącach pokazały, że picie gryczanej herbaty stabilnie go obniża u wszystkich badanych niezależnie od wieku i płci.
Skład: łuska gryczana, malina, jabłko, aronia, czarna porzeczka, zielona herbata, mięta, malwa, dzika róża.
Sposób zastosowania: Do szklanki włożyć saszetkę Viruminu i zalać wodą o temperaturze 80-90°C. Parzyć od 10-15 minut. Saszetki nie wyjmować ze szklanki!
Opakowanie wykonane z surowców naturalnych: bawełna, dno skórzane. Można wykorzystać do przechowywania kaszy, ryżu, fasoli itp.
Produkt w całości naturalny, bez żadnych konserwantów i utrwalaczy.
Do nabycia są opakowania po 120 szt
Produkt i nazwa zastrzeżone w Urzędzie Patentowym.