Marka Vialli Design powstała w 2010 roku i jest projektem polsko-włoskim. Produkty Vialli Design charakteryzują się nowoczesnymi formami i odważną kolorystyką. Długotrwałe użytkowanie sztućców oraz ich wysoką jakość wykonania, gwarantuje zastosowanie
najlepszej wysokogatunkowej stali nierdzewnej.
Podczas krojenia, nożem ceramicznym, warzyw i owoców,
nie wytrącają się witaminy, pozostawiając
oryginalny smak produktu, można kroić sałatę, obierać i kroić
ogórki oraz inne warzywa i owoce bez obaw o ich smak i wartości odżywcze
Ze względu na niezwykłą twardość, noże pozostają ostre przez długi czas.
Wykonany z dwutlenku cyrkonu prawie tak twardy jak diament, higieniczny i
antyalergiczny, nie przenika do żywności
Nóż japońskiego typu Santoku jest pewną wersją noża szefa kuchni.
Od tradycyjnego noża różni się tym, że jego ostrze jest szersze, uformowane
w opadający jak gdyby kształt. Dzięki temu nóż typu Santoku łączy zalety noża typu chińskiego (np. możliwość przenoszenia warzyw na ostrzu)
z tradycyjnym nożem szefa kuchni (np. precyzja cięcia, wielofunkcyjność).
Zalecenia:
- chronić przed upadkiem noża na twarde podłoże
- nie kroić na deskach kamiennych i szklanych
- nie kroić twardych zamrożonych produktów
- nie wyginać i nie podważać ostrzem