Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Vademecum myśliwskie +Kompendium+książka kucharska

15-06-2015, 10:33
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 101 zł     
Użytkownik PIM_pl
numer aukcji: 5361426005
Miejscowość Tychy
Wyświetleń: 1   

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: twarda
Rok wydania (xxxx): 2013
Kondycja: bez śladów używania
Język: polski
Forma: poradnik
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Księgarnia PIM, Tychy, ul. Jana Pawła II 24

tel.  501 [zasłonięte] 370

Księgarnia stacjonarna:
519 [zasłonięte] 288

504 [zasłonięte] 187

p[zasłonięte]@tlen.pl

 
 

Można łączyć zamówienie z zakupami dokonanymi na koncie: piotr26047 

Książki wysyłamy listem poleconym lub paczką w ciągu 1-3 dni roboczych po otrzymaniu wpłaty na
konto.

Na prośbę kupującego wystawiamy fakturę VAT.

W tytule przelewu proszę podać Nick z Allegro lub numer aukcji.


Odbiór osobisty:

Księgarnia PIM, Tychy

ul. Jana Pawła II 24

pon-pt 10-19; sob 10-16.

tel. 519 [zasłonięte] 288

Przy odbiorze osobistym proszę o kontakt z księgarnią w godzinach pracy księgarni.

 
 

Wpłata na konto

Pobranie:  w przypadku przesyłki pobraniowej prosimy o mailową dyspozycję do wysyłki za pobraniem. 

 
 

Bez względu na ilość zakupionych książek koszt przesyłki doliczamy tylko raz i wynosi on maksymalnie 10 zł.

Priorytet - dopłata 1,50 zł

 
 

Vademecum myśliwskie
Czerwiński Marek, Szczepocki Jan
 Wydawnictwo: Bellona

ISBN:[zasłonięte]978-83-12204-8
 Format: 12.0x17.0cm
 Liczba stron: 496
 Oprawa: Twarda
 Wydanie: 2013 r.

 Łowiectwo we współczesnym wydaniu wcale nie polega na strzelaniu do "biednych" zwierząt, jak powszechnie uważa część opinii publicznej, podatna na hasła rozpowszechniane przez obrońców środowiska. Współczesne łowiectwo to forma ochrony przyrody - czy się komuś to podoba, czy nie - polegająca na określonej działalności hodowlanej populacji zwierząt dziko żyjących, w celu zachowania ich w zmieniających się warunkach środowiskowych w ramach ochrony dziedzictwa przyrodniczego. Rozwijająca się cywilizacja pochłania ekosystemy, ograniczając i tak ciągle malejące tradycyjne siedliska zwierząt.
Dzięki działalności łowieckiej restytuowano wiele gatunków zwierząt znajdujących się na progu wyginięcia. Król polskich puszcz żubr ostał się tylko dlatego, że między innymi myśliwi zabiegali o jego hodowle w ostoi białowieskiej.

Prezentowane wydawnictwo ma przybliżyć problematykę łowiectwa, przede wszystkim środowisku myśliwych, a więc przyszłym łowcom. Od ich postawy etycznej zależeć będzie los polskiego myślistwa.

 

Myślistwo Kompendium wiedzy łowieckiej
Hespeler Bruno
 Wydawnictwo: Muza

ISBN:[zasłonięte]978-8358-216-9
 Format: 21.2x13.8cm
 Liczba stron: 264
 Oprawa: Twarda
 Wydanie: 1, 2012 r.

 Ta książka to esencja wiedzy łowieckiej. Zawiera tabele, wykresy, rysunki z dokładnymi opisami, fotografie, krótkie i precyzyjne definicje setek pojęć przydatnych zarówno początkującemu, jak i doświadczonemu myśliwemu. Każdy łatwo odnajdzie w niej interesujące go informacje dotyczące ptaków, ssaków łownych, psów myśliwskich, broni, sposobów rozwiązywania problemów powstałych podczas polowania - ale także współistnienia z naturą, geologii czy składu podszytu leśnego.

 

Myśliwska książka kucharska
Grzyb Andrzej

 Wydawnictwo: Bernardinum

ISBN:[zasłonięte]978-8380-820-1
 Format: 15.0x21.0cm
 Liczba stron: 160
 Oprawa: Twarda
 Wydanie: 2010 r.

 Książka kucharska nie musi być nudnym zbiorem instrukcji dla kucharzy. Jeżeli jej autorem jest Andrzej Grzyb ( literat, polityk, kucharz, smakosz, wędkarz-podróżnik), człowiek wielu pasji i świetny gawędziarz, możemy sięgnąć po nią bez obaw – rzecz jest na pewno do poczytania. Myśliwska książka kucharska jest jak fascynująca rozmowa przy stole: można posłuchać opowieści o polowaniach i polujących, uśmiechnąć się , wysłuchawszy historycznych i literackich anegdot, dowcipów o myśliwych, zachwycić się strofami poetów i dowiedzieć się - rzecz jasna- wielu praktycznych rzeczy o postępowaniu z dziczyzną w kuchni, żeby móc się potem rozkoszować wyśmienitym posiłkiem. Jednak żeby nie było za słodko ( umiar w przyprawianiu dań jest zawsze wskazany), całość została okraszona maksymami pewnego filozofa, co nadało książce nieco-prowokującej do refleksji – ostrości. Przy stole znajduje się miejsce nie tylko dla myśliwych i gotujących, ale dla wszystkich ceniących dobre jedzenie i dobrą literaturę.
Jeszcze jedno.
Autorze, apetyt rośnie w miarę jedzenia.
Justyna Maluga

okładka