Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Utrwalanie i przechowywanie żywności Zin Marek

22-01-2014, 19:04
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 37.50 zł     
Użytkownik mirom
numer aukcji: 3817459996
Miejscowość Wrocław
Wyświetleń: 3   
Koniec: 19-01-2014 20:55:03

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2008
Język: polski
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Witamy na aukcji kolejnej pozycji z naszej księgarni

 

O Nas

Sprzedażą przez internet zajmujemy się od roku 2000. Stawiamy na rzetelną, błyskawiczną i perfekcyjną realizację zamówień, a o wysokiej jakości obsługi Klienta, świadczą nasze komentarze oraz posiadany status:

SuperSprzedawca

Jest to gwarancja Bezpiecznych, Łatwych i Przyjemnych Zakupów.

Wysyłka
  1. Zamówiony towar wysyłamy Pocztą Polską jako list polecony lub paczka w terminie od 1 do 3 dni (dni robocze), czas ten liczony jest od momentu:
    • dokonania zakupu i wyboru formy zapłaty (Płatność przy odbiorze/pobranie)
    • zaksięgowania na naszym koncie wpłaty za zakupiony towar (Płatność z góry/przelew)
    Koszty wysyłki podawane są w opisie każdej aukcji i dotyczą danej książki (zależnie od wagi).
  2. Opakowanie stanowi koperta bezpieczna lub karton i opieczętowane jest nalepką "sportowo-medyczna". Uszkodzenie lub brak takiej świadczy o naruszeniu przesyłki.
  3. Jeśli po 7 dniach roboczych nie dotarła do Państwa przesyłka prosimy o informację o tym. Podamy nr listu wysyłkowego, z którym należy sprawdzić na swojej poczcie czy przesyłka nie "zalega"w urzędzie. W przeciwnym razie po 14 dniach roboczych od wysyłki złożymy reklamację na poczcie.

Nie czekamy do zakończenia aukcji - wysyłamy natychmiast!!

      Tytuł
      Utrwalanie i przechowywanie żywności

      Utrwalanie i przechowywanie żywności Zin Marek

       

      Autor
      Zin Marek
      Opis

      Wydawnictwo Uniwersytet Rzeszowski
      ISBN[zasłonięte]978-8338-379-1
      Rzeszów 2008, wydanie 1, format 160 x 240, objętość 512 str., oprawa miękka

      „Podstawowym zadaniem przemysłu spożywczego i całej gospodarki żywnościowej jest prawidłowe i racjonalne wyżywienie ludności. Ponieważ większość surowców cechuje mała trwałość, przemysł spożywczy musi przetwarzać je w trwałe produkty lub półprodukty, które mogą być spożywane lub używane do dalszej produkcji przez cały rok. Ponadto zadaniem przemysłu spożywczego jest dostarczenie produktów zarówno o wysokiej wartości odżywczej, jak i dietetycznej oraz przygotowanych do spożycia, tak aby nie wymagały dużego nakładu pracy. Przemysł spożywczy cechuje sezonowość produkcji, dotyczy to głównie przemysłu cukrowniczego, ziemniaczanego, owocowo-warzywnego i jaj-czarskiego. Ta sezonowość musi być łagodzona w ogólnej gospodarce żywnościowej i zaopatrzeniu ludności, poprzez prawidłowe przechowalnictwo. Przemysł spożywczy zajmuje istotne miejsce w gospodarce narodowej pod względem sprzedaży wyrobów na rynek. Wysoką pozycję ma on również pod względem produkcji globalnej, zatrudnienia oraz liczby zakładów. Nic bez znaczenia jest także udział artykułów spożywczych w eksporcie towarów (ok. 10,0%). Poprawa wyżywienia ludności będzie możliwa dzięki intensyfikacji produkcji rolnej i rozwojowi przemysłu spożywczego. Rosnącej produkcji artykułów spożywczych powinno towarzyszyć systematyczne podnoszenie ich jakości i trwałości. Należy zwrócić uwagę na większe uszlachetnienie produktów spożywczych, rozwój chłodnictwa oraz racjonalną gospodarkę żywnościową.” Ze wstępu.

      Spis Treści

      1. Wiadomości wstępne,
      2. Utrwalanie żywności niskimi temperaturami,
      3. Utrwalanie żywności wysokimi temperaturami,
      4. Utrwalanie żywności przez zakwaszanie,
      5. Chemiczne utrwalanie żywności,
      6. Utrwalanie żywności poprzez odwadnianie,
      7. Niekonwencjonalne metody utrwalania żywności,
      8. Opakowania,
      9. Przechowalnictwo mięsa i jego przetworów,
      10. Przechowalnictwo mleka i jego przetworów,
      11. Przechowalnictwo i konserwacja jaj,
      12. Przechowalnictwo tłuszczów,
      13. Przechowalnictwo owoców i warzyw,
      14. Przechowywanie pieczywa,
      15. Przechowywanie koncentratów spożywczych,
      16. Przechowywanie używek roślinnych,
      17. Przechowywanie wyrobów przemysłu fermentacyjnego,
      18. Zarządzanie jakością w trakcie przetwarzania i przechowywania żywności

      Uwagi

      Kupując na kilku naszych aukcjach za wysyłkę płacisz tylko raz - jej koszt zależny jest od wagi książek, o kalkulację kosztów prosimy pytać w mailu. Kupujący otrzyma paragon lub fakturę.

      NAJBARDZIEJ POSZUKIWANE KSIĄŻKI
      ZAWSZE W ATRAKCYJNEJ CENIE!
      Na Skróty
      dodaj do ulubionych sprzedawców nasz sklep allegro nasze pozostałe aukcje
      Płatności

      Płatności można dokonywać na nasze konto mBank:

      logo mBank

      10 1140 [zasłonięte]40[zasłonięte]02 4[zasłonięte]920 71

      Koszty Wysyłki
      koszty przesyłki
      Odbiór Osobisty

      Po zakupione towary zapraszamy do naszej siedziby:

      Stadion Olimpijski we Wrocławiu
      Księgarnia w HALI WIELOFUNKCYJNEJ AWF
      Al. J.I. Paderewskiego 35
      51-612 Wrocław

      Przy odbiorze osobistym można zapłacić na miejscu gotówką lub kartą kredytową.

      Kontakt z Nami

      allegro[na]sportowo-medyczna.pl
      Telefon: 071 [zasłonięte] 54
      Gadu-Gadu:

      • Mirek, status:
      • Robert, status: