Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Urządzenie do wyrob mleka sojowego Lompart HT-986D

21-01-2012, 21:36
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Najwyzsza cena licytacji: 199 zł      Aktualna cena: 199 zł     
Użytkownik magda_edi
numer aukcji: 2047692181
Miejscowość Golub-Dobrzyń
Licytowało: 1    Wyświetleń: 38   
Koniec: 19-01-2012 20:30:51

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Marka: Pozostałe
Moc (W): 750
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Przedmiotem aukcji jest nowe urządzenie do wyrobu mleka sojowego

 

Lompart HT-986DS.

 

Urządzenie idealnie nadaje się do samodzielnego przygotowania mleka sojowego, jakże popularnego i pełnowartościowego (i zdrowszego niż modyfikowane) przede wszystkim w karmieniu niemowląt i małych dzieci, ale także wśród wegetarian, jaroszy itd.

 

Sterowane elektronicznie.

 

Nigdy nieużywane, w zestawie opakowanie soi na dobry początek!

 

Jeszcze na gwarancji.

 

Przy opcji kup teraz wysyłka gratis!

 

Oto sześć powodów, dla których warto to wprowadzić soję do diety:


1.Mleko sojowe może z powodzeniem zastąpić mleko krowie. Wiele osób nie toleruje mleka krowiego, a raczej laktozy (podstawowego cukru krowiego mleka), co objawia się nudnościami i biegunkami po jego spożyciu. Mleko sojowe jest produktem, który nie zawiera laktozy, dzięki czemu stanowi pełnowartościowy zamiennik mleka krowiego dla tych, którzy są na nie uczuleni.

2.Przetwory sojowe wpływają na obniżenie poziomu cholesterolu. Stanowią zatem ważny składnik diety niskotłuszczowej i bezcholesterolowej. Wielokrotnie udowodniono nieocenioną wartość soi jako produktu wspomagającego profilaktykę choroby wieńcowej i arteriosklerozy.

3.Soja zawiera składniki, które łagodzą objawy menopauzy. Kobietom między 45 a 55 rokiem życia towarzyszą uderzenia gorąca, drażliwość, uczucie zmęczenia, potliwość, bóle głowy. Ustalono, że regularne spożywanie białka soi łagodzi wszystkie te objawy dzięki zawartości izoflawonów, które funkcjonują podobnie jak estrogen ? żeński hormon płciowy (jego produkcja w okresie menopauzy zostaje wyraźnie zredukowana).

4.Białko sojowe stanowi ważny element profilaktyki osteoporozy. Badania naukowe dowiodły, iż spożywanie soi wyraźnie zwiększa gęstość kości, a zawarte w niej składniki chronią osoby zagrożone osteoporozą przed ubytkami masy kostnej.

5.Soja i jej przetwory pomagają w zapobieganiu nowotworom. Naukowcy udowodnili związek między spożywaniem żywności sojowej a zmniejszonym ryzykiem zachorowania na określone rodzaje nowotworów, m. in. raka piersi, prostaty, żołądka, płuc.

6.Produkty sojowe to eliksir młodości. Soja jest skarbnicą cennych substancji, które wpływają na doskonały wygląd, redukują zmarszczki i pozwalają długo utrzymać dobrą formę. Gwarantuje to duża zawartość w soi łatwo przyswajalnego białka, jak również lecytyny, błonnika, minerałów, nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT). Na szczególną uwagę zasługuje zawarty w soi koenzym Q, którego niedobór powoduje przedwczesne starzenie organizmu. Spożywanie produktów sojowych wspomaga profilaktykę choroby Altzheimera i demencji starczej.