Urządzenie Muffin Maker
do wypieku muffinek
Nieprzywierająca powłoka- pieczenie bez tłuszczu !
Opis urządzenia:
- 2 lampki kontrolne w pokrywie: czerwona- urządzenie włączone, nagrzewanie, zielona- właściwa temperatura robocza
- 7 foremek o średnicy 5cm do pieczenia w podstawie urządzenia
- antypoślizgowa podstawa
- izolowany uchwyt
- łatwe w czyszczeniu
- Pyszności bez wysiłku: proste pieczenie muffinów, babeczek, bułek – wystarczy wlać ciasto i zamknąć pokrywę – po kilku minutach smakołyki będą gotowe
-
- Dowolne smaki: na słodko z czekoladą i bakaliami, zdrowo z otrębami, a także z warzywami i mięsem – dodajesz do ciasta to, co lubisz
-
- Ekspresowe pieczenie: muffiny gotowe w kilka minut – jednorazowo można upiec 7 babeczek
- Wygoda i oszczędność: babeczki bez włączania piekarnika i brudzenia form do ciast
- Zdrowe słodkości: nie trzeba smarować form tłuszczem
-
-
Specyfikacja:
- Urządzenie na 7 muffinów (1 Muffin – 5 cm)
- Powłoka antyadhezyjna
- Izolowane uchwyty
- Ochrona przed przegrzaniem
- Antypoślizgowe nóżki
- Napięcie robocze: 230 V/1500 W
-
-
-
Muffinki czekoladowe:
-
Składniki: 200 g mąki, 100 g cukru, 2 jajka, 150 ml mleka, 3 łyżki rozpuszczonego masła, 2 łyżki ciemnego, naturalnego kakao, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, pół łyżeczki sody oczyszczonej, szczypta soli, 100 g gorzkiej czekolady.
-
-
Przyrządzenie: W jednej miseczce roztrzepujemy jajka z mlekiem i masłem, w drugiej mąkę, proszek do pieczenia, cukier, szczyptę soli, sodę i kakao. Mieszamy zawartość obu misek aż do uzyskania jednolitej gładkiej masy. W tym samym czasie kroimy czekoladę w drobną kosteczkę, dodajemy do masy na ciasto i mieszamy. Umieszczamy ciasto w foremkach urządzenia.
SERDECZNIE ZAPRASZAM NA POZOSTAŁE MOJE AUKCJE :-)
|