PAMIĘĆ
Jeśli nastąpiła przerwa w zasilaniu w trakcie produkcji chleba, proces będzie wznowiony automatycznie w ciągi 10-ciu minut, nawet bez naciskania przycisku Start/stop. Jeśli przerwa w zasilaniu przekracza 10 minut pamięć się nie zachowuje i pieczenie chleba trzeba uruchomić ponownie. Ale jeśli ciasto jest zaledwie w fazie ugniatania, gdy nastąpi przerwa zasilania, to można nacisnąć po prostu “START/STOP”, by program kontynuować od początku.
Opis programów :
Podstawowy – do chlebów białych oraz mieszanych, składających się głównie z mąki pszennej lub żytniej. Chleb ma zwartą konsystencję.
Francuski - Do chlebów lekkich, upieczonych z drobnej mąki, normalnie taki chleb jest puszsty i ma chrupiącą skórkę,
Razowy - do chlebów zrobionych z różnych rodzajów mąki, wymagający dłuższego ugniatania i wzrastania (m. razowa, żytnia)
Słodki - Do chleba z dodatkami np. sokami owocowymi, wiórkami kokosowymi, rodzynkami, suszonymi owocami, czekoladą itp
Super szybki - Szybki proces ugniatania, rośnięcia i pieczenia. Powstaje w ten sposób twardy chleb
Ciasto - Do przygotowania ciasta drożdżowego na bułeczki, pizze lub precle.
Ciasto na makaron - Do przygotowania ciasta na makaron
Maślanka - Co chlebów zrobionych na bazie maślanki lub jogurtu
Bezglutenowy - Do chlebów zrobionych z mąki bezglutenowej, lub mieszanek do pieczenia
Ciasto - Ugniatanie rośnięcie i pieczenie, na bazie sody spożywczej lub proszku do pieczenia
Pieczenie - Do dodatkowego pieczenia chleba, który jest zbyt lekki, lub niewystarczająco upieczony
Dżem - Do wyrobu dżem
zestawie 17 przepisów:
1. Chleb biały
2. Słodki chleb
3. Sandwich
4. Pieczywo francuskie
5. Chleb razowy
6. Chleb ultra-szybki
7. Chleb kukurydziany
8. Chleb sezamowy
9. Chleb kawowy
10. Chleb z rodzynkami
11. Chleb bananowy
12. Chleb kokosowy
13. Chleb z orzechami włoskimi
14. Chleb dyniowy
15. Ciasto
16. Chleb z sodą
17. Dżem