SPRAWDŹ OFERTĘ
|
|
 |
PŁATNOŚCI
|
przedpłata na konto bankowe: RAIFFEISEN BANK POLSKA 69 1750 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0120000 [zasłonięte] 121508 - preferowana
płatność przy kurierze - tylko dla zaufanych Allegrowiczów, przy czym nigdy nie wysyłamy za pobraniem urządzeń chłodniczych Na wpłatę pieniędzy czekamy do 7 dni - po tym terminie zawiadamiamy Allegro. W tytule wpłaty prosimy wpisać nr aukcji i swój nick na Allegro.
|
 |
REALIZACJA
|
W przypadku płatności przy odbiorze zakupiony towar wysyłamy zazwyczaj najpóźniej następnego dnia roboczego. W przypadku przedpłaty - w dniu zaksięgowania się wpłaty na naszym koncie bankowym lub następnego dnia roboczego.
W przypadku dłuższego terminu realizacji niezwłocznie kontaktujemy się mailowo i telefonicznie z Kupującym.
Wysyłka firmą kurierską – proponowane przez nas produkty zawsze są wysyłane do Klientów za pośrednictwem firm kurierskich - nie mamy możliwości wysyłania paczek za pośrednictwem Poczty Polskiej.
Odbiór osobisty – istnieje możliwość odbioru osobistego zakupionych produktów w siedzibie naszej firmy w Katowicach.
W formularzu opcji dostawy prosimy o zaznaczenie opcji „odbiór osobisty” i podanie numeru telefonu kontaktowego – gdy towar będzie już przygotowany do obioru, skontaktujemy się z Państwem telefonicznie.
Zastrzegamy sobie prawo do wcześniejszego zakończenia aukcji.
|
 |
TRANSPORT
|
Transport gratis - w przypadku ceny produktu powyżej 1000 zł netto (1230 zł brutto) z wyjątkiem sprzętu chłodniczego
25 zł brutto - w przypadku ceny produktu poniżej 1000 zł netto (1230 zł brutto) i przedpłaty
30 zł brutto - w przypadku ceny produktu poniżej 1000 zł netto (1230 zł brutto) i płatności przy odbiorze
lub szczegółowo określone w treści aukcji.
|
 |
GWARANCJA
|
Wszystkie towary są fabrycznie nowe, posiadają wymagane atesty oraz w większości są objęte 12-miesięczną gwarancją producenta. W przypadku dłuższego okresu gwarancyjnego jest to wyraźnie zaznaczone w opisie produktu.
|
 |
REGULAMIN
|
Przed zakupem prosimy o zapoznanie się z regulaminem dostępnym na stronie "O nas".
|
 |
|
Urządzenie do gotowania w próżni
|
|
 |
CSC-20 to profesjonalne nowoczesne urządzenie szwajcarskiej firmy Vac-Star przeznaczone do gotowania w próżni. Urządzenie jest w całości wykonane ze stali nierdzewnej. Cyfrowe sterowanie. Regulator temperatury PID gwarantuje dokładność pomiaru temperatury w zakresie do 0,2°C. Pojemność 20 l. Gotowanie w próżni, tzw. sous vide to nowatorska metoda służąca przede wszystkim podniesieniu jakości przyrządzanej potrawy. Pozwala na zachowanie pierwotnego wyglądu i struktury produktu w czasie gotowania. Niezbędnym elementem procesu jest pakowarka próżniowa, bo produkt musi być zapakowany próżniowo do woreczka z wysoko barierowej folii. Zapakowany próżniowo produkt (najlepiej przyprawiony) wrzucamy do urządzenia do gotowania i uzyskujemy potrawę o niezwykłych właściwościach smakowych. Temperatura w produkcie jest monitorowana przez sondę (nie stanowi standardowego wyposażenia urządzenia CSC-09). Produkty gotowane próżniowo znacznie mniej tracą na wadze (około 10% w stosunku do gotowania tradycyjnego). Zyskujemy od razu produkt o znacznie wydłużonym terminie przydatności do spożycia, dodatkowo delikatny w smaku i zdrowy. Dzięki zamknięciu potrawy w próżni nie traci ona cennych witamin i soków. Wymaga też znacznie mniej przypraw, bo produkty nie tracą naturalnych soków, które skondensowane pozostają w potrawie.
Gotowanie sos vide nie wymaga wysokiej temperatury oczywistej dla gotowania tradycyjnego, bo odbywa się znacznie poniżej temperatury wrzenia i jest zróżnicowane w zależności od rodzaju produktu:
- wołowina, ryba - od 58 do 60°C
- wieprzowina - od 65 do 66°C
- cielęcina - od 65 do 68°C
- drób - od 65 do 71°C
- warzywa - od 80 do 85°C
Mimo że gotowanie odbywa się w niskich temperaturach, jest to całkowicie bezpieczne dla zdrowia, bo produkty są zapakowane próżniowo, nie ma więc tlenu powodującego powstawanie bakterii i drobnoustrojów. Poza tym produkty są poddawane dosyć długiemu działaniu temperatury, co gwarantuje unieszkodliwienie jakichkolwiek drobnoustrojów. Na korzyść urządzenia do gotowania w próżni działa jeszcze jedno - pozbycie się kuchennych zapachów, które podczas gotowania tradycyjnego bywają nieznośne. źródło informacji o metodzie sous vide Łukasz Konik Do urządzenia można dokupić następujące elementy:
- sondę termiczną
- taśmę do sondy termicznej, która zabezpiecza woreczek po wbiciu sondy w potrawę
|
 |
 |
- 53.5x33.5x29.1 cm
- 230 V
- 1 kW
- 20 l
- 50.3x30x15 cm
- 25-99 ºC
|
 |
 |
|
 |
|