Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

URZĄDZENIE DO GOTOWANIA W PRÓŻN-SOUS VIDE CSC-20

04-02-2014, 12:22
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 5 990 zł     
Użytkownik mmgastro
numer aukcji: 3857892892
Miejscowość Katowice
Wyświetleń: 8   
Koniec: 04-02-2014 12:02:15
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

SPRAWDŹ OFERTĘ
                                                                                                    Frytownice
       Gofrownice
       Grille
       Krajalnice
       Maszyny do mięsa
       Mieszarki do ciast
       Miksery
       Piece do pizzy
       Piece konwekcyjno parowe
       Pozostałe
       Urządzenia do kebabu
       Akcesoria kuchenne
       Garnki i patelnie
       Pozostałe akcesoria
       Urządzenia barmańskie
       Zastawa stołowa
       Urządzenia do  pakowania
       Meble do lokali
       Meble technologiczne
PŁATNOŚCI
przedpłata na konto bankowe:
RAIFFEISEN BANK POLSKA
69 1750 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0120000 [zasłonięte] 121508
- preferowana

płatność przy kurierze
- tylko dla zaufanych Allegrowiczów, przy czym nigdy nie wysyłamy za pobraniem urządzeń chłodniczych

Na wpłatę pieniędzy czekamy do 7 dni - po tym terminie zawiadamiamy Allegro. W tytule wpłaty prosimy wpisać nr aukcji i swój nick na Allegro.


REALIZACJA

W przypadku płatności przy odbiorze zakupiony towar wysyłamy zazwyczaj najpóźniej następnego dnia roboczego. W przypadku przedpłaty - w dniu zaksięgowania się wpłaty na naszym koncie bankowym lub następnego dnia roboczego.

 

W przypadku dłuższego terminu realizacji niezwłocznie kontaktujemy się mailowo i telefonicznie z Kupującym.

 

Wysyłka firmą kurierską – proponowane przez nas produkty zawsze są wysyłane do Klientów za pośrednictwem firm kurierskich - nie mamy możliwości wysyłania paczek za pośrednictwem Poczty Polskiej.


Odbiór osobisty istnieje możliwość odbioru osobistego zakupionych produktów w siedzibie naszej firmy w Katowicach.

W formularzu opcji dostawy prosimy o zaznaczenie opcji „odbiór osobisty” i podanie numeru telefonu kontaktowego – gdy towar będzie już przygotowany do obioru, skontaktujemy się z Państwem telefonicznie.



Zastrzegamy sobie prawo do wcześniejszego zakończenia aukcji.

TRANSPORT

 

Transport gratis - w przypadku ceny produktu powyżej 1000 zł netto (1230 zł brutto) z wyjątkiem sprzętu chłodniczego

 

25 zł brutto - w przypadku ceny
produktu poniżej 1000 zł netto
(1230 zł brutto) i przedpłaty

 


30 zł brutto - w przypadku ceny
produktu poniżej 1000 zł netto
(1230 zł brutto) i płatności przy odbiorze


lub szczegółowo określone w treści aukcji.

 

GWARANCJA
Wszystkie towary są fabrycznie nowe, posiadają wymagane atesty oraz w większości są objęte 12-miesięczną gwarancją producenta. W przypadku dłuższego okresu gwarancyjnego jest to wyraźnie zaznaczone w opisie produktu.

REGULAMIN
Przed zakupem prosimy o zapoznanie się z regulaminem dostępnym na stronie "O nas".

Urządzenie do gotowania w próżni
Urządzenie do gotowania w próżni CSC-09

CSC-20 to profesjonalne nowoczesne urządzenie szwajcarskiej firmy Vac-Star przeznaczone do gotowania w próżni. Urządzenie jest w całości wykonane ze stali nierdzewnej. Cyfrowe sterowanie. Regulator temperatury PID gwarantuje dokładność pomiaru temperatury w zakresie do 0,2°C. Pojemność 20 l.

Gotowanie w próżni, tzw. sous vide to nowatorska metoda służąca przede wszystkim podniesieniu jakości przyrządzanej potrawy. Pozwala na zachowanie pierwotnego wyglądu i struktury produktu w czasie gotowania.
Niezbędnym elementem procesu jest pakowarka próżniowa, bo produkt musi być zapakowany próżniowo do woreczka z wysoko barierowej folii. Zapakowany próżniowo produkt (najlepiej przyprawiony) wrzucamy do urządzenia do gotowania i uzyskujemy potrawę o niezwykłych właściwościach smakowych. Temperatura w produkcie jest monitorowana przez sondę (nie stanowi standardowego wyposażenia urządzenia CSC-09).
Produkty gotowane próżniowo znacznie mniej tracą na wadze (około 10% w stosunku do gotowania tradycyjnego). Zyskujemy od razu produkt o znacznie wydłużonym terminie przydatności do spożycia, dodatkowo delikatny w smaku i zdrowy. Dzięki zamknięciu potrawy w próżni nie traci ona cennych witamin i soków. Wymaga też znacznie mniej przypraw, bo produkty nie tracą naturalnych soków, które skondensowane pozostają w potrawie.
Gotowanie sos vide nie wymaga wysokiej temperatury oczywistej dla gotowania tradycyjnego, bo odbywa się znacznie poniżej temperatury wrzenia i jest zróżnicowane w zależności od rodzaju produktu:
  • wołowina, ryba - od 58 do 60°C
  • wieprzowina - od 65 do 66°C
  • cielęcina - od 65 do 68°C
  • drób - od 65 do 71°C
  • warzywa - od 80 do 85°C
Mimo że gotowanie odbywa się w niskich temperaturach, jest to całkowicie bezpieczne dla zdrowia, bo produkty są zapakowane próżniowo, nie ma więc tlenu powodującego powstawanie bakterii i drobnoustrojów. Poza tym produkty są poddawane dosyć długiemu działaniu temperatury, co gwarantuje unieszkodliwienie jakichkolwiek drobnoustrojów.
Na korzyść urządzenia do gotowania w próżni działa jeszcze jedno - pozbycie się kuchennych zapachów, które podczas gotowania tradycyjnego bywają nieznośne.

źródło informacji o metodzie sous vide Łukasz Konik

Do urządzenia można dokupić następujące elementy:
  • sondę termiczną
  • taśmę do sondy termicznej, która zabezpiecza woreczek po wbiciu sondy w potrawę
  • CSC-20
  • 53.5x33.5x29.1 cm
  • 230 V
  • 1 kW
  • 20 l
  • 50.3x30x15 cm
  • 25-99 ºC
  • 12 miesięcy

M&M Gastro
Adres: 40-413 Katowice
ul.T. Ociepki 8A
NIP:[zasłonięte]954-23-023
REGON: 277[zasłonięte]232
 
327 [zasłonięte] 111
327 [zasłonięte] 108
[zasłonięte]@mmgastro.pl
 
Godziny otwarcia:
poniedziałek-piątek
8:00 - 17:00
DoradztwoBezpłatne prezentacjePomiar zapleczy
Projekty technologiczneMontażSerwis
HACCPKonsultingFinansowanie

Copyright ® M&M GASTRO