Organiczny sok żurawinowy (1 l) Hanoju
Owoce żurawiny od setek lat były cenione jako naturalne remedium na zakażenia układu moczowego.
Ochronne działanie soku żurawinowego wynika z zakwaszania moczu, oraz zawartości w nim kwasu hipuronowego, który ma działanie antybakteryjne, a także zawartości składników utrudniających przyleganie bakterii Esherichia Coli do ścian układu moczowego.
55,99 zł
60 ml (rekomendowana dawka dzienna) zawiera:
100% organiczy sok żurawinowy bezpośrednio wyciskany z owoców żurawiny, z upraw ekologicznych.
Składniki:
100% Sok żurawinowy z upraw ekologicznych
Ważne dla alergików i wegetarian:
100% Hanoju sok żurawinowy jest czysty i dobrze tolerowany. Sok nie zawiera żadnych sztucznych dodatków. Jest produkowany bez dodatku cukru, glutenu, sztucznych aromatów, barwników i konserwantów.
100% Hanoju sok z żurawiny jest pozyskiwany z dojrzałych owoców. Mają one znacznie więcej składników odżywczych i enzymów. Nasz sok jest bezpośrednio wyciskany z owoców w przeciwieństwie do wielu innych soków wykonanych z koncentratu. Dzięki certyfikacji ekologicznej upraw z których pochodzą owoce wybrane do produkcji naszych soków gwarantujemy Państwu najwyższą jakość produktu.
Informacje ogólne:
Owoce żurawiny od setek lat były cenione jako naturalne remedium na zakażenia układu moczowego.
Ochronne działanie soku żurawinowego wynika z zakwaszania moczu oraz zawartości w nim kwasu hipuronowego, który ma działanie antybakteryjne a także zawartości składników utrudniających przyleganie bakterii Esherichia Coli do ścian układu moczowego. Zanim dojdzie do infekcji, bakterie E.coli muszą najpierw „przyczepić się” do ścian układu moczowego. Substancje zawarte w żurawinie skutecznie to uniemożliwiają. Dzięki temu bakterie E. coli są wypłukiwane wraz z moczem. Ponieważ aż 80 do 90 % infekcji układu moczowego powodowanych jest przez te bakterie, ochrona jaką daje żurawina jest dość istotna.
Działanie profilaktyczne:
Ostatnie badania wykazały także, że substancje zawarte w owocach żurawiny mają dobroczynne działanie na układ pokarmowy oraz jamę ustną.
Nie tylko infekcje układu moczowego są inicjowane przez przyleganie bakterii do tkanek gospodarza. Zdolność owoców żurawiny do ograniczania przylegania bakterii została potwierdzona także w przypadku innych bakterii niż E.coli. Stwierdzono również, że owoce te mają właściwości probiotyczne – wspomagają wzrost dobroczynnej mikroflory jelitowej podczas gdy niszczą szkodliwe bakterie.
Wykazano też, że owoce żurawiny zapobiegają powstawaniu płytki nazębnej, wspomagają skuteczność leczenia zakażeniem Helicobacter pylori (H. pylori).
Picie soku z żurawiny w znaczący sposób wspomaga niszczenie bakterii H. pylori, głównych winowajców choroby wrzodowej żołądka i dwunastnicy. Antybiotykoterapia w tym przypadku, jest skuteczniejsza jeśli dodatkowo podczas niej wypija się sok z żurawiny.
Owoce żurawiny zawierają kwas chinowy. Jest on szczególny ponieważ w postaci niezmienionej zostaje wydalany z naszego organizmu wraz z moczem. Jego obecność sprawia, że mocz ma lekko kwaśny odczyn, co zapobiega łączeniu się jonów wapnia i fosforu w nierozpuszczalne związki. Tym samym chroni przed powstawaniem kamieni nerkowych.
Jak wiadomo niskie stężeni cholesterolu HDL jest znanym czynnikiem ryzyka chorób układu sercowo naczyniowego. Stwierdzono, że regularne wypijanie soku z żurawiny podwyższa poziom HDL. Badania wykazały, że antyoksydanty zawarte w owocach żurawiny zapobiegają utlenianiu cholesterolu LDL, szczególnie dotyczy to mężczyzn.
Zawartość:
1000 ml 100% organicznego soku z owoców żurawiny
Ważne:
Wstrząsnąć butelką przed użyciem, by zapewnić dobry rozkład cennych bioaktywnych składników, po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 4 tygodni.
Zalecane użycie:
Dorośli rano i wieczorem 30 ml najlepiej pół godziny przed posiłkiem. Dzieci 15 – 20 ml dwa razy dziennie najlepiej pół godziny przed posiłkiem.
Polecamy inne nasze aukcje!
Zobacz nasze pozostałe aukcje: |