Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

UPUST! Organiczne ziarno kakaowca (500 g) Hanoju

30-03-2015, 14:47
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 88.99 zł     
Użytkownik plantaMEDpl
numer aukcji: 5194840212
Miejscowość Podwarszawski Stanisławów
Wyświetleń: 6   
Koniec: 30-03-2015 14:13:05
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Sklep plantaMED.pl wita na swojej aukcji Allegro
UPUST! Organiczne ziarno kakaowca (500 g) Hanoju

Organiczne ziarno kakaowca (500 g) Hanoju

Nasiona kakaowca zawierają dużo związków polifenolowych. Wśród nich są cząsteczki epikatechiny oraz jej polimery, proantycyjaniny, czyli substancje o naturalnych właściwościach antyoksydacyjnych. Surowe kakao zawiera ponad 300 składników odżywczych. Wiele z nich jest wrażliwe na wysokie temperatury i trudno je znaleźć w tradycyjnej czekoladzie.

88,99 zł

Fermentowane i suszone ziarna kakao z certyfikowanych upraw ekologicznych. Nasze ziarna pochodzą z certyfikowanych ekologicznych upraw z Dominikany.

Składniki:


100% organiczne ziarna kakaowca (Thebroma cacao)


Zawartość opakowania:


500 g organicznych ziaren kakaowca (Thebroma cacao) z upraw kontrolowanych.


Wartości odżywcze w 100g:

Wartość kaloryczna: 1433 kJ / 342 kcal

Białka: 19,8g

Węglowodany: 10,8g

- w tym cukier: 8,7g

Tłuszcze: 24,5g

Błonnik: 32,7g

Nasiona kakaowca zawierają dużo związków polifenolowych. Wśród nich są cząsteczki epikatechiny oraz jej polimery, proantycyjaniny, czyli substancje o naturalnych właściwościach antyoksydacyjnych.

Od wielu już lat, czekolada jest przedmiotem niezliczonej ilości badań, które po kolei udowadniały jej korzystne działanie na zdrowie: poprawa krążenia krwi oraz elastyczności tętnic, zmniejszenie ciśnienia tętniczego oraz zmniejszenie gromadzenia się płytek, działanie antyzapalne.

Surowe kakao zawiera ponad 300 składników odżywczych. Wiele z nich jest wrażliwe na wysokie temperatury i trudno je znaleźć w tradycyjnej czekoladzie.

50% masy kakao składa się z trzech tłuszczów - jednak wszystkie trzy są nieszkodliwe dla organizmu ludzkiego. Jednym z nich jest kwas oleinowy, tłuszcz znajdowany na przykład w oliwie z oliwek, i przynoszący wymierne korzyści zdrowotne. Pozostałe kwasy - stearynowy i palmitynowy – są uznawane za zapobiegające gromadzeniu się złego cholesterolu. Szkodliwe skutki nadmiernego spożycia czekolady powodowane są przez tłuszcze i cukry dodane podczas jej produkcji i przetwarzania składników.

Kakao zawiera także wiele aminokwasów. Należą do nich tryptofan, uznawany za pomocny w relaksacji i poprawiający jakość snu, oraz arginina, korzystnie wpływająca na odbudowę mięśni po treningu. Kakao jest też bogate w magnez, niezbędny dla utrzymania zdrowia kości i tkanki mięśniowej i wykorzystywany w procesach komórkowych całego ciała. Magnez jest konieczny dla zapewnienia prawidłowej funkcji nerwów i mięśni; poprawia także wchłanialności białka przez organizm.

Polecamy inne nasze aukcje!

Zobacz nasze pozostałe aukcje:

KomentarzePanelealle

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

panel aukcji

Generated by Allegro module - Copyright © 2013 by addonsPresta.com