Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

UPUST! Organiczne puree z Acai (500 ml) Hanoju

30-03-2015, 14:36
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 58.99 zł     
Użytkownik plantaMEDpl
numer aukcji: 5194835388
Miejscowość Podwarszawski Stanisławów
Wyświetleń: 4   
Koniec: 30-03-2015 14:10:09
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Sklep plantaMED.pl wita na swojej aukcji Allegro
UPUST! Organiczne puree z Acai (500 ml) Hanoju

Organiczne puree z Acai (500 ml) Hanoju

Acai zawiera dwa kwasy tłuszczowe znane jako Omego 6 i Omega 9. Badania wskazują, że omega 6 pomaga zredukować zawartość LDL we krwi, podczas gdy omega 9 pomaga zwiększyć poziom HDL. Ponadto Acai zawiera duże ilości antyoksydantów, witamin B1, B2, B3, E, C, fosforu, wapnia, potasu i błonnika, który polepsza naturalny metabolizm organizmu i tym samym pomaga spalić dodatkowe zbędne kilogramy.

58,99 zł

Przy produkcji naszego soku najwyższe standardy zachowane są na wszystkich jej etapach od uprawy samej rośliny, przez metody pozyskiwania soku, transport i butelkowanie. Potwierdzone jest to przez odpowiednie, uznane certyfikaty.


Składniki:


100 % ekologiczne puree z Acai (Euterpe oleracea) z kontrolowanych upraw ekologicznych.

Opakowanie zawiera:

500 ml czystego puree z organicznej Acai

Zalecane spożycie:


Puree z Acai należy spożywać regularnie. Dorośli powinni zażywać 30 ml 2-razy dziennie przed posiłkami, dzieci 15-20 ml na dzień.


Puree nie zawiera żadnych dodatkowych substancji słodzących ani sztucznych barwników lub substancji aromatycznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 4 tygodni! Kolor i smak puree może się różnić w zależności od pory roku i okresu zbiorów.

Bardzo ważne:

Dobrze wstrząsnąć przed użyciem, aby równomiernie rozprowadzić cenne aktywne biologicznie składniki.

Informacje o produkcie:

Palma Acai rośnie wyłącznie w dolinie Amazonii. Drzewo osiąga 28m wysokości i ma bardzo długie oliwkowozielone liście. W czasie kwitnienia, od września do stycznia, na palmie Acai rozkwita tysiące małych żółtych kwiatów, zwisających na długich gronach, z których zawiązują się niebieskie owoce acai. Palmy są bardzo wydajne i każdego roku dają od 10 do 25 kg owoców. Owoc Acai wygląda jak duża, purpurowa jagoda. Owoców tych nie można jeść zaraz po zerwaniu z drzewa, muszą zostać zebrane i poddane procesowi przetworzenia.

100 g jagód zawiera około 247 kalorii przy stopniu wilgotności 46%. Zawierają około 3,8% białka i około 6% cukru. Struktura, tłuszczy jest zbliżona do struktury oliwy z oliwek, z zawartością około 14% tłuszczy wielonienasyconych i 61% tłuszczy jednonienasyconych. Acai zawiera dwa istotne kwasy tłuszczowe znane jako Omego 6 i Omega 9. Badania wskazują, że omega 6 pomaga zredukować zawartość LDL we krwi, podczas gdy omega 9 pomaga zwiększyć poziom HDL. Ponadto Acai zawiera duże ilości antyoksydantów, witamin B1, B2, B3, E, C, fosforu, wapnia, potasu i błonnika.


Dlaczego stosować Acai?

Utrata wagi: Acai polepsza naturalny metabolizm organizmu i tym samym pomaga spalić dodatkowe zbędne kilogramy. Wpływa na to wysoka zawartość kwasów omega 3 i omega 9, których organizm sam nie produkuje. Ponadto, dzięki wysokiej zawartości błonnika reguluje uczucie głodu oraz wspomaga przesuwanie trawionego jedzenia przez przewód pokarmowy.

Zapalenia: antocyjany pomagają neutralizować enzymy niszczące tkankę łączną. Ich działanie antyoksydacyjne zapobiega niszczeniu przez wolne rodniki tkanek łącznych, w tym ścian naczyń krwionośnych.

System nerwowy: poprzez zapobieganie nitrowaniu tyrozyny owoc Acai może być pomocny w zapobieganiu chorobom neurologicznym. Jeden z głównych antocyjanów zawartych w Acai, nazwany Cyanidin-3 – glikozyd, może do pewnego stopnia cofać procesy związane ze starzeniem się układu nerwowego.

Miażdżyca / stwardnienie tętnic: antocyjany są silnym środkiem w walce z miażdżyca tętnic. Nawet w małych dawkach, antocyjany stanowią odpowiednią ochronę przed utlenianiem LDL.

Cukrzyca: jednym z poważnych powikłań cukrzycy jest retinopatia, mogąca w pewnych przypadkach prowadzić do ślepoty. Dzieje się tak, gdy organizm próbuje naprawiać cieknące naczynia włoskowate produkując więcej białek. Zażywanie antocyjanów może zapobiegać uszkodzeniom naczyń włosowatych i tym samym oddala zagrożenie z powodu nadmiernej produkcji białek w organizmie.

Zdrowie oczu: zawarte w owocu Acai antocyjany wpływają na poprawę wzroku.

Polecamy inne nasze aukcje!

Zobacz nasze pozostałe aukcje:

KomentarzePanelealle

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

panel aukcji

Generated by Allegro module - Copyright © 2013 by addonsPresta.com