Każda tabletka zawiera 500 mg wyciągu z organicznie uprawianych roślin Maca (Lepidium meyenii), bez dodatków chemicznych. Ekstrakt pozyskiwany jest w ściśle kontrolowanych warunkach. Ta niezwykła roślina zawiera w sobie duże dawki naturalnych substancji chroniących organizm przed patogenami.
Informacja dla alergików i wegetarian:
Oryginalne produkty HANOJU są bezpieczne i łatwo przyswajalne przez organizm. Nie zawierają dodatku cukru, glutenu, ani chemicznych barwników i aromatów.
Różnica pomiędzy proszkiem a ekstraktem:
Ekstrakt jest pozyskiwany poprzez płukanie roślin gorącą wodą, tak że zawarte są w nim tylko substancje rozpuszczalne w wodzie, głównie cenne polisacharydy i aminokwasy. Składniki te są wysoko skoncentrowane i przez to wyjątkowo wydajne w swym działaniu. Ekstrakt roślinny posiada około 20 razy silniejsze działanie niż proszek.
HANOJU wykorzystuje do produkcji wyłącznie składniki pochodzące z andyjskich płaskowyżów, uprawiane na wysokości ponad 4000 m bez udziału środków ochrony roślin, pestycydów, herbicydów oraz nawozów sztucznych.
Informacje ogólne:
Historia: Maca (Lepidium meyenii) jest jednoroczną rośliną bulwiastą z rodziny kapustowatych, pochodzącą z wysoko położonych płaskowyżów w Andach. Tam była ona przez stulecia zbierana ze względu na swoje właściwości wzmacniające i pobudzające. Używano jej jako środka pobudzającego i zapewniającego równowagę hormonalną w organizmie. Korzeń Maca był źródłem energii dla Inków. Źródła historyczne wskazują, że ponad połowa zapasów żywności wojowników inkaskich stanowiła Maca. Jest ona naturalnym środkiem przeciwko osłabieniu i depresji.
Zawartość białka w mace wynosi około 11%. Jak wiadomo białka warunkują i regulują podstawowe czynności żywieniowe. Na nich opiera się zdrowie i witalność człowieka. Przede wszystkim jednak są źródłem aminokwasów egzogennych. Spożywając macę dostarczamy organizmowi prawie wszystkie niezbędne aminokwasy. Sproszkowany korzeń Maca zawiera około 4% tłuszczu. Głównym składnikiem kwasów tłuszczowych jest kwas linolowy – 33,7%, kwas α-linolenowy – 20,4% i kwas palmitynowy 19%. Zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych wynosi aż 70,7%, a nasyconych 23,9%. Zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych i ich stosunek względem nasyconych są bardzo korzystne z punktu widzenia odżywczego.
Ponadto maca zawiera około 70% węglowodanów ogółem, w tym przyswajalnych 52% około 20% błonnika pokarmowego.
Najwyższa jakość:
Pochodzenie roślin odgrywa bardzo ważną rolę. Rośliny rosnące w wyższych partiach Andów są wyższej jakości, niż te występujące niżej. W regionie wysokogórskim roślina musi sobie radzić z niskim ciśnieniem powietrza, intensywnym promieniowaniem słonecznym i większymi wahaniami temperatury. Aby przetrwać w takim otoczeniu roślina musi produkować więcej substancji ochronnych i dlatego występują one w jej tkankach w większej koncentracji.
Użyteczne składniki:
Korzeń maca zawiera spore dawki protein, żelaza, cynku, magnezu, wapnia, węglowodanów, fosforu i wiele różnorakich witamin. Ponadto substancje, które wspomagają produkcję naturalnego testosteronu i estrogenu. W połączeniu z bogactwem protein stanowi to interesujący składnik pożywienia, wspierający rozwój mięśni oraz wydajność fizyczną i psychiczną organizmu oraz eliminujący problemy związane z okresem menopauzy.
Charakterystyka produktu:
Ważnym zastosowaniem jest pomoc kobietom w okresie menopauzy. W przeciwieństwie do soi, maca nie zawiera żadnych fitohormonów. Zawarte w niej substancje działają pobudzająco na system hormonalny organizmu i poprawiają równowagę hormonalną, dzięki czemu mogą łagodzić skutki menopauzy. Spożywanie maca pomaga zapobiegać falom gorąca, zaburzeniom snu, nerwowości, depresji oraz palpitacjom. Maca może mieć również pozytywny wpływ jeśli chodzi o objawy pojawiające się po okresie menopauzy. Ponadto pomaga zachować odpowiedni poziom koncentracji, zapewnia dodatkowe dawki energii oraz pomaga podtrzymać zainteresowanie seksualne.
Ożywia ciało i umysł:
Maca ma pozytywny wpływ na nastrój człowieka i jego sprawność intelektualną. Badania pokazały, że ma ona działanie antydepresyjne oraz poprawia pamięć i zdolność uczenia się.
Ochrona kości i stawów:
Wyniki ostatnich badań potwierdzają, że ekstrakt z rośliny Maca zapobiega degradacji i ubytkom tkanki chrzęstnej, usprawnia naprawę ubytków tej tkanki oraz zapobiega powstawaniu ubytków w tkance kostnej. Dzięki temu maca pomaga chronić nas przed osteoporozą i zapaleniem stawów. Jest szansa, że dalsze badania pozwolą potwierdzić równie pozytywny wpływ rośliny maca na możliwości walki z bólem i ograniczeniem funkcji stawów.
Poczuj efekt na własnej skórze!
Zawartość opakowania:
180 tabletek po 500 mg
Zalecenia:
Do sześciu pastylek na dobę, popić odpowiednią ilością płynów, najlepiej spożyć na pół godziny przed posiłkiem.
Skład jednej pastylki:
500 mg organicznego ekstraktu z rośliny Maca (lepidium meyenii) odpowiednik 2000 mg sproszkowanego Maca.
Polecamy inne nasze aukcje!
Zobacz nasze pozostałe aukcje: |