OPC 200 mg + Resveratrol 100 mg + Camu Camu 100 mg + 200 mg Camu Camu (60 kaps.) Hanoju
Wyciągi z OPC mają niezwykłą zdolność wspierania struktur kolagenowych i zapobiegania destrukcji kolagenu. Wpływają na jego metabolizm na kilka sposobów. Potrafią one wiązać krzyżowo włókna kolagenu, co skutkuje wzmocnieniem naturalnych wiązań krzyżowych kolagenu, który tworzy tzw. matrycę kolagenową tkanki łącznej.
124,99 zł
Dwie kapsułki zawierają:
400 mg - Ekstrakt z pestek winogron zawiera 95% Proantocyjaniny (OPC)
200 mg - Resveratrol 30%
400 mg - proszku Camu Camu (15% witaminy C)
Składniki:
33,33% Ekstrakt z pestek winogron
33,33% proszku Camu Camu (15% witaminy C)
16,67% Resveratrol
16,67% Hydroxypropylmethylcellulosy kapsułka
Ekstrakt z pestek winogron zawiera 95% Proantocyjaniny (OPC) czyli kompleksu około 40 różnych bioflawonoidów które są jednym z bardziej aktywnych biologicznie, naturalnych przeciwutleniaczy, około 50 razy silniejszym niż witamina E i 20 razy silniejszym niż witamina C. Dodatkowo obecność OPC wzmacnia działanie obu witamin i innych pierwiastków śladowych, wzmacniając i wydłużając czas ich działania.
Proantocyjanidyny wykazują szereg właściwości farmakologicznych, do których należą: zmniejszanie przenikalności i kruchości włośniczek, zmiatanie oksydantów i wolnych rodników oraz hamowanie niszczenia kolagenu.
Wyciągi z OPC mają niezwykłą zdolność wspierania struktur kolagenowych i zapobiegania destrukcji kolagenu. Wpływają na jego metabolizm na kilka sposobów. Potrafią one wiązać krzyżowo włókna kolagenu, co skutkuje wzmocnieniem naturalnych wiązań krzyżowych kolagenu, który tworzy tzw. matrycę kolagenową tkanki łącznej. Zapobiegają również szkodom powodowanym przez wolne rodniki dzięki silnemu działaniu antyoksydacyjnemu i zmiataniu wolnych rodników. Dlatego też znajdują zastosowanie w zapobieganiu tworzenia się zmarszczek, w oparzeniach różnego rodzaju (także słonecznych), rozstępach, cellulicie, wspomaganiu gojenia się ran, a także takich chorobach, jak liszaje, łuszczyca, egzemy, czy trądzik.
OPC również zapobiegają wydzielaniu i syntezie związków, które sprzyjają stanom zapalnym skóry.
Resweratrol to phytolalexin produkowany naturalnie przez kilka roślin w odpowiedzi na stres, uszkodzenie, zakażenia grzybicze i promieniowanie UV. Dla ludzi głównym jego źródłem są winogrona i produkowane z nich czerwone wina. Związek ten zawierają w mniejszym stopniu orzeszki ziemne, owoce morwy, morele, żurawina, borówki, jagody, czarne porzeczki czy ananasy.
Resveratrol oprócz właściwości antyoksydacyjnych ma bardzo korzystny wpływ na wiele aspektów naszego zdrowie ze względu na swoje szerokie udokumentowane działanie. Liczne badania wykazały, że związek ten może chronić przed miażdżycą a co z tym idzie chorobami serca. Wykazano też działanie neuroprotekcyjnie, przeciwnowotworowe a także zmniejszenie otyłości. Jako antyutleniacz neutralizuje reaktywne formy tlenu zmniejszając oksydacyjne uszkodzenia komórek oraz biocząsteczek. Zapobiega uszkodzeniu naczyń krwionośnych obniżając ryzyko choroby wieńcowej czy Alzheimera . Ochrania naczynia krwionośne poprzez opóźnianie a nawet zahamowanie utleniania ipoprotein o niskiej gęstości LDL czyli złego cholesterolu, hamowanie procesu agregacji płytek krwi, zmniejszanie masy zakrzepów, spowalnianie procesu umierania komórek mięśni gładkich, zwiększanie poziomu tlenku azotu który - w świetle najnowszych badań - wpływa na pracę całego układu krwionośnego likwidację złogów cholesterolowych w układzie naczyniowo – żylnym, wzmocnienie ścian naczyń krwionośnych. Zmniejszanie tempa rozpadu włókien kolagenowych w skórze, ścięgnach i więzadłach stawowych. Zapobieganie przedwczesnemu starzeniu się organizmu w efekcie czego – jest to najlepszy w tej chwili związek z grupy anti-aging. Zastosowanie Resveratrolu ma wpływ m.in. w geriatrii, w opóźnianiu procesów starzenia się organizmu i poszczególnych narządów i tkanek oraz w poprawie i usprawnianiu procesu pamięci.
Camu Camu - świeże jagody camu camu zawierają minimum 2500 mg naturalnej witaminy C w 100 g, co stanowi około 2-3 proc. ich świeżej masy. Na witaminie C jednak się nie kończy. Owoce camu camu to doskonałe źródło bioflawonoidów, które w badaniach in vitro i in vivo wykazują silne właściwości antyoksydacyjne, przeciwzapalne, uszczelniające i moczopędne, co przekłada się na ochronę przed licznymi chorobami i wiele korzyści dla urody. Antyoksydacyjny potencjał rośliny camu camu potęguje obecność kwasu elagowego, który typowo występuje w owocach jagodowych i ma niebagatelne znaczenie w profilaktyce antynowotworowej. Warto natomiast zwrócić uwagę na fakt, że połączenie witaminy C, flawonoidów i kwasu elagowego w takich ilościach czyni z camu camu bombę antyoksydacyjną, a z tym wiąże się już nie tylko ochrona przed infekcjami i redukcja zmarszczek. Związki z grupy flawonoidów przede wszystkim chronią przed chorobami układu sercowo-naczyniowego, reumatoidalnym zapaleniem stawów i nieswoistymi zapaleniami jelit, wykazują zdolność zapobiegania procesom nowotworowym, łagodzą dolegliwości alergiczne i wspomagają oczyszczanie organizmu z toksycznych metali ciężkich. Kwas elagowy, podobnie jak bioflawonoidy przyczyniają się do naturalnej śmierci komórek nowotworowych. Znany jest także z właściwości antycukrzycowych.
Polecamy inne nasze aukcje!
Zobacz nasze pozostałe aukcje: |