Ekstrakt 15:1 Acai 400 mg (90 tabl.) Hanoju
Acai zawiera dwa istotne kwasy tłuszczowe znane jako Omego 6 i Omega 9. Badania wskazują, że omega 6 pomaga zredukować zawartość LDL we krwi, podczas gdy omega 9 pomaga zwiększyć poziom HDL. Ponadto Acai zawiera duże ilości antyoksydantów, witamin B1, B2, B3, E, C, fosforu, wapnia, potasu i błonnika.
68,99 zł
Wysoko skondensowany wyciąg z jagody Acai Kapsułki wegetariańskie
Zawartość opakowania:
90 kapsułek po 450 mg = 40,5 g
Skład kapsułki:
400 mg liofilizowanej jagody Acai (Euterpe oleracea – jagoda palmy brazylijskiej) Wyciąg 15:1
40 mg skrobia ziemniaczana
10 mg stearynian magnezu
Informacje o produkcie:
Palma Acai rośnie wyłącznie w dolinie Amazonii. Drzewo osiąga 28 m wysokości i ma bardzo długie oliwkowozielone liście. W czasie kwitnienia, od września do stycznia, na palmie Acai rozkwita tysiące małych żółtych kwiatów, zwisających na długich gronach, z których zawiązują się niebieskie owoce acai. Palmy są bardzo wydajne i każdego roku dają od 10 do 25 kg owoców. Owoc Acai wygląda jak duża, purpurowa jagoda. Owoców tych nie można jeść zaraz po zerwaniu z drzewa, muszą zostać zebrane i poddane procesowi przetworzenia.
100 g jagód zawiera około 247 kalorii przy stopniu wilgotności 46%. Zawierają około 3,8% białka i około 6% cukru. Struktura tłuszczy jest zbliżona do struktury oliwy z oliwek, z zawartością około 14% tłuszczy wielonienasyconych i 61% tłuszczy jednonienasyconych. Acai zawiera dwa istotne kwasy tłuszczowe znane jako Omego 6 i Omega 9. Badania wskazują, że omega 6 pomaga zredukować zawartość LDL we krwi, podczas gdy omega 9 pomaga zwiększyć poziom HDL. Ponadto Acai zawiera duże ilości antyoksydantów, witamin B1, B2, B3, E, C, fosforu, wapnia, potasu i błonnika.
Zastosowanie:
• Utrata wagi: Acai polepsza naturalny metabolizm organizmu i tym samym pomaga spalić dodatkowe zbędne kilogramy. Wpływa na to wysoka zawartość kwasów omega 3 i omega 9, których organizm sam nie produkuje. Ponadto, dzięki wysokiej zawartości błonnika reguluje uczucie głodu oraz wspomaga przesuwanie trawionego jedzenia przez przewód pokarmowy.
• Zapalenia: antocyjany pomagają neutralizować enzymy niszczące tkankę łączną. Ich działanie antyoksydacyjne zapobiega niszczeniu przez wolne rodniki tkanek łącznych, w tym ścian naczyń krwionośnych.
• System nerwowy: poprzez zapobieganie nitrowaniu tyrozyny owoc Acai może być pomocny w zapobieganiu chorobom neurologicznym. Jeden z głównych antocyjanów zawartych w Acai, nazwany Cyanidin-3 – glikozyd, może do pewnego stopnia cofać procesy związane ze starzeniem się układu nerwowego.
• Miażdżyca / stwardnienie tętnic: antocyjany są silnym środkiem w walce z miażdżyca tętnic. Nawet w małych dawkach, antocyjany stanowią odpowiednią ochronę przed utlenianiem LDL.
• Cukrzyca: jednym z poważnych powikłań cukrzycy jest retinopatia, mogąca w pewnych przypadkach prowadzić do ślepoty. Dzieje się tak, gdy organizm próbuje naprawiać cieknące naczynia włoskowate produkując więcej białek. Zażywanie antocyjanów może zapobiegać uszkodzeniom naczyń włosowatych i tym samym oddala zagrożenie z powodu nadmiernej produkcji białek w organizmie.
• Zdrowie oczu: zawarte w owocu Acai antocyjany wpływają na poprawę wzroku.
Ekstrakty uzyskuje się w procesie ekstrakcji proszku w gorącej wodzie, tak aby ekstrakt zawierał wyłącznie substancje rozpuszczalne w wodzie w postaci wysoce skoncentrowanej. Cenne substancje są następnie poddane procesowi koncentracji, a zatem są bardzo wydajne. Ogólnie rzecz ujmując, ekstrakt jest 20 razy mocniejszy od proszku.
Nasze kapsułki nie zawierają substancji pochodzenia zwierzęcego, glutenu, cukru, substancji zapachowych, barwników i konserwantów.
Sposób użycia:
Jako uzupełnienie codziennej diety dwa razy dziennie jedną do dwóch kapsułek popijać dużą ilością wody. Najlepiej pół godziny przed posiłkiem.
Polecamy inne nasze aukcje!
Zobacz nasze pozostałe aukcje: |