Bio Acerola Puree 100% (1 l) Hanoju
Acerola jest rekordzistką pod względem zawartości witaminy C. Jeden owoc aceroli ważący 4,5 g ma tyle witaminy C co kilogram cytryn. Uelastycznia i uszczelnia naczynia krwionośne, aktywuje mechanizmy odpornościowe organizmu, zmniejsza uczucie zmęczenia, wspomaga regenerację kolagenu (skóra), a więc opóźnia efekty starzenia, polecana również w czasie wytężonego wysiłku.
98,99 zł
Przy produkcji soku z aceroli najwyższe standardy zachowane są na wszystkich jej etapach: od uprawy samej rośliny, przez metody pozyskiwania soku, transport i butelkowanie. Potwierdzone jest to przez odpowiednie, uznane certyfikaty.
Zalecana dzienna dawka:
10 ml soku 1-2 razy dziennie
Składniki:
100 % sok z organicznej Aceroli (Malphigia Punicifolia) z organicznych upraw kontrolowanych
Opakowanie zawiera:
1000 ml czystego soku z organicznej Aceroli
Sugerowane stosowanie:
Sok z Aceroli powinno się pić regularnie. Dorośli 10 ml soku 1 -2 razy dziennie. Najlepiej rano i wieczorem. WAŻNE: przed spożyciem wstrząsnąć butelką w celu równomiernego rozłożenia cennych, bioaktywnych składników. Sok nie zawiera konserwantów, dodatku cukru, sztucznych barwników i aromatów. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 4 tygodnie!
Acerola, zwana również wiśnią z Barbados, jest rekordzistką pod względem zawartości witaminy C. Jeden owoc aceroli ważący 4,5 g ma tyle witaminy C co kilogram cytryn. Jedna mała szklanka (180 ml) soku z aceroli może zawierać tyle witaminy C co 14 litrów soku pomarańczowego. Również aktywność przeciwrodnikowa soku z Aceroli jest znacznie wyższa w porównaniu z innymi owocami
Inne cenne składniki owoców aceroli to: flawonoidy, fosfor, wapń, żelazo, prowitaminę A, witaminę E, witaminy z grupy B (tiaminę, ryboflawinę B2, niacynę), witamina PP, 17 karotenoidów, wśród których największą część stanowił β-karoten, antocyjany.
W przemyśle farmaceutycznym używa się aceroli do wytwarzania preparatów witaminowych (tabletki, proszek) i innych specyfików polecanych w przeziębieniach, infekcjach, chorobach przewlekłych (zwłaszcza reumatyzm) i innych. W medycynie tradycyjnej owoce aceroli były stosowane do leczenia dyzenterii (czerwonki), biegunki i chorób wątroby.
Działanie:
Uelastycznia i uszczelnia naczynia krwionośne, aktywuje mechanizmy odpornościowe organizmu, zmniejsza uczucie zmęczenia, wspomaga regenerację kolagenu (skóra), a więc opóźnia efekty starzenia, polecana również w czasie wytężonego wysiłku.
Polecamy inne nasze aukcje!
Zobacz nasze pozostałe aukcje: |