Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

UPRAWA WINOROŚLI Roman Myśliwiec PWRiL winogrona

17-08-2014, 15:08
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 39.10 zł     
Użytkownik WOLUMIN_pl
numer aukcji: 4493856053
Miejscowość Kraków Wadowicka 14
Wyświetleń: 14   
Koniec: 17-08-2014 14:35:49
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Nasze dane


ul. Wadowicka 14
30-415 Kraków
e-mail: wolumin_[zasłonięte]@o2.pl
tel. 12 [zasłonięte] 26
proszę wybrać wewn. 30
Obsługa Allegro pracuje
w godz. 8.00 do 16.00 pn-pt

gg:[zasłonięte]64145  

Odbiór osobisty możliwy
po wcześniejszym potwierdzeniu
przez nas w odpowiedzi na email
lub telefon, że zamówienie można
już odebrać

pn-pt 8:00 do 16:00

Serdecznie zapraszamy!

Bank Spółdzielczy Rzemiosła
07 8589 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0060027 [zasłonięte] 308403

Jak nas znaleźć?

Mieścimy się na terenie Zakładów Remontowych Energetyki Kraków (obok Elbudu), patrząc od strony ul. Wadowickiej należy wejść za czerwony budynek z meblami, wykładzinami itp.
Uwaga! Wjazd wyłącznie od ul. Tischnera

UPRAWA WINOROŚLI Roman Myśliwiec PWRiL winogrona

Uprawa winorośli

AutorRoman Myśliwiec
WydawcaPWRiL (Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne)
Wydanie3 Warszawa 2013
Stron189
Format150 x 210 mm
Oprawatwarda
ISBN83-09-01088-3
Cena katalogowa46,00

oszczędzasz
10%

Cena dla Ciebie 39,10 zł

oszczędzasz
6,90

Uprawa winorośli to już trzecie wydanie popularnej książki, adresowanej zarówno do plantatorów, jak i winoogrodników - amatorów. To kompendium podstawowej winoroślarskiej wiedzy, popartej trzydziestoletnim doświadczeniem autora.

Spis treści

Budowa krzewu winorośli
Podziemne części krzewu
Nadziemne części zdrewniałe
Nadziemne części zielne
Wzrost i rozwój krzewów winorośli
Cechy wzrostu winorośli
Okres wegetacji
Płacz łozy
Pękanie pąków
Intensywny wzrost latorośli
Kwitnienie
Faza wzrostu jagód
Dojrzewanie owoców i drewnienie latorośli
Okres spoczynku
Faza spoczynku letniego
Faza głębokiego spoczynku zimowego
Faza spoczynku wymuszonego
Warunki siedliska
Światło
Temperatura
Woda
Wiatry
Gleba
Odmiany winorośli i ich dobór
Kryteria doboru odmian
Rejony uprawy
Cel uprawy
Metody uprawy
Uprawa odmian deserowych pod osłonami
Ajwaz 38; Arkadia 38; Arocznyj 39; Festivee 39;
Kodrianka 40; Muskat Letni 40; Regina 41; Talizman 41;
Wiktoria 42; Wostorg
Uprawa polowa odmian deserowych
Agat Doński 43; Alden 43; Einset Seedless 44; Kristály 44;
Muskat Bleu 44; Nero 44; Palatina 45; Perła Zali 45;
Schuyler 46; V 68021
Uprawa polowa odmian przerobowych
Odmiany na wina białe: Adalmiina 48; Aurora 49;
Bianca 49; Hibernal 50; Johanniter 51; Jutrzenka 51;
La Crescent 52; Merzling 52; Muskat Odeski 53;
Prairie Star 54; Saint Pepin 54; Seyval Blanc 54;
Sibera 55; Solaris 55; Swenson Red
Odmiany na wina czerwone: Abudance 58;
Cabernet Cortis 58; Cascade 58; Frontenac 59;
Heridan 59; Leon Millot 60; Marechal Foch 60;
Marquette 61; Medina 61; Rathay 61; Regent 62;
Roesler 62; Rondo 63; Wiszniowyj Rannij 63; Zweigelt
Zakładanie winnicy
Wybór stanowiska
Przygotowanie gleby
Rozstawa krzewów
Zakup sadzonek i technika sadzenia
Prowadzenie krzewów w pierwszym roku po posadzeniu
Prowadzenie krzewów w drugim roku po posadzeniu
Prowadzenie krzewów w trzecim roku po posadzeniu
Cięcie i formowanie krzewów
Ogólne zasady cięcia
Rodzaje cięcia
Ogólne zasady formowania krzewów
Sposoby formowania krzewów
Forma bezpienna
Modyfi kacja formy bezpiennej
Jednoramienny sznur Guyota
Dwuramienny sznur Guyota
Dwuramienny sznur Guyota na podwójnym pniu
Forma Casenave’a (sznur stały)
Forma Y
Rusztowania
Sposoby regulacji wzrostu i płodności krzewów
Pielęgnacja i nawożenie gleby
Sposoby pielęgnacji
Czarny ugór mechaniczny
Ugór herbicydowy
Ściółkowanie
Uprawa roślin okrywowych
Trwałe zadarnienie międzyrzędzi
Bieżące nawożenie
Azot 123; Potas 126; Fosfor 128; Magnez 129;
Wapń 131; Żelazo 132; Bor 133; Mangan 135;
Cynk 136; Miedź 137; Molibden
Ochrona winorośli przed szkodliwymi czynnikami
Choroby wirusowe i bakteryjne
Liściozwój 139; Roncet 140; Rak bakteryjny
Choroby grzybowe
Mączniak rzekomy 142; Mączniak prawdziwy 145;
Szara pleśń 148; Czarna zgnilizna 148;
Biała zgnilizna 149; Antraknoza 150;
Czarna plamistość 150; Pseudopeziza
Szkodniki
Przędziorek wiązowiec 152; Przędziorek chmielowiec
152; Szpeciel pilśniowiec 154; Obrzęk i wyroślec
winoroślowy 155; Zwójka kwasigroneczka i zwójka
gronóweczka 155; Filoksera winiec 156;
Mszyce i czerwce 158; Osy 159; Ptaki
Mrozy zimowe
Przymrozki wiosenne
Przymrozki jesienne
Inne czynniki szkodliwe
Uprawa winorośli pod osłonami
Wybór odmiany
Pomieszczenie i stanowisko uprawy
Przygotowanie gleby
Plan sadzenia krzewów
Sposoby formowania krzewów i typy rusztowań
Prowadzenie młodej plantacji
Pielęgnacja gleby
Nawożenie
Nawadnianie
Zabiegi poprawiające jakość owoców
Ochrona
Zbiór i przechowywanie winogron
Rodzaj towaru:Książka

Nie wiesz ile zapłacisz za wysyłkę kilku produktów z różnych aukcji?

Ważne informacje

Chcąc dowiedzieć się więcej o danych warunkach kliknij na podpunkt...

Uwaga!

Zarówno w kierowanej do nas korespondencji, jak i przy wpłacie na konto zawsze podpisuj się swoją nazwą użytkownika Allegro
 
Pamiętaj!
Jeśli chcesz otrzymać zamówienie za pobraniem wypełnij formularz opcji dostawy!

Prosimy o wypełnienie danych do FV w formularzu opcji dostawy lub przesłanie e-mail z danymi niezwłoczne po dokonaniu zakupu.

Jeśli adres wysyłki odbiega od przekazanego nam przez Allegro prosimy o wypełnienie po zakupie formularza opcji dostawy lub przesłanie e-mail niezwłoczne po dokonaniu zakupu.

Wysyłka następuje zazwyczaj w tym samym lub w następnym dniu roboczym od zaksięgowania wpłaty na naszym koncie lub przesłania prośby o realizację za pobraniem, lecz zastrzegamy sobie możliwość opóźnienia realizacji do 5 dni roboczych od zaksięgowania wpłaty na naszym koncie lub przesłania prośby o realizację za pobraniem.

Uwaga! Przed złożeniem zamówienia: Jeśli zależy Ci na czasie, zawsze możesz zapytać telefonicznie, poprzez gg lub skype o najszybszy możliwy termin realizacji zamówienia.