Opis: Najpierw proteiny, czyli mięso i ryby, potem węglowodany, na końcu warzywa. W ten sposób zwykle planujemy posiłki. Znany szef kuchni Matt Wilkinson proponuje, by odwrócić tę kolejność i zacząć od warzyw. Tę zasadę stosuje komponując dania do menu należącej do niego kultowej restauracji Pope Joan w Melbourne, słynącej z wyśmienitych i zmieniających się w zależności od pory roku potraw, których bazą są warzywa zebrane w szczycie sezonu, a więc świeże i tanie. Ta pięknie ilustrowana książka zawiera nie tylko przepisy kulinarne, ale również wskazówki dotyczące uprawy warzyw - w przydomowych ogródkach, na balkonach, a nawet w doniczkach - oraz mnóstwo ciekawostek i anegdot, dzięki którym można ją czytać dla czystej przyjemności. Nie jest to jednak książka wegetariańska. W składnikach wielu spośród ponad 80 przepisów jest mięso lub ryba, ale prawdziwymi gwiazdami są oczywiście ulubione warzywa pana Wilkinsona.
|
|
Przed zakupem sprawdź warunki na stronie "o mnie"!
UWAGA – Niezależnie ile zamówisz przedmiotów, za wysyłkę płacisz TYLKO RAZ |
|
- Autorzy: Wilkinson Matt
- Podtytuł: Książka kucharska na wszystkie pory roku
- Języki: polski
- Kod wydawcy: 25669
- Wydanie: 1
- Rok wydania: 2013
- Objętość: 304
- Format: 19.0x25.0cm
- Oprawa: Twarda
- Ciężar: 1.25
- ISBN: 978[zasłonięte][zasłonięte]65992
- Miejscowość: Warszawa
- Kod paskowy: 978[zasłonięte][zasłonięte]65992
- Wysokość: 32
- PKWiU: 58.11.1
|