Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

ULTIMATE Prostar Whey Protein 2390g!TANIO 6 smaków

07-02-2014, 12:11
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 189 zł     
Użytkownik Bodyfast
numer aukcji: 3914571067
Miejscowość Kraków
Wyświetleń: 12   
Koniec: 07-02-2014 11:27:39
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

VIP COLECTION

Tel: 791[zasłonięte]574

e-mail: [zasłonięte]@bodyfast.pl

GG [zasłonięte]40241

SKLEP BODYFAST
al. Beliny Prażmowskiego 41
Kraków
*Wpłata na konto bankowe (płatność z góry)

*Płatność przy odbiorze

*Wystawiam faktury VAT

*Moj numer konta MBANK
11 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 428358
*Przesyłka Kurierska

*Przesyłka kurierem pobraniowa

*Odbiór osobisty
SKLEP BODYFAST KRAKÓW
al. Beliny Prażmowskiego 41
* wysyłka za pobraniem od 10 pozytwnych komentarzy

* jako sprzedajacy jako drugi wystawiam komentarz

* czekam 3 dni na kontakt od kupujacego

* 5 dni na przelew!! chyba ze ktos prosi dodatkowe dni

*Zamówienie złozone do godziny 16 sa wysylane tego samego dnia kurierem

* Wszystkie zakupione produkty wysylam w
jeden paczce! Koszt wysylki pozostaje!
Tutaj można wstawić zdjęcie z maxymalną szerokościa 195px!

Ultimate Prostar Whey Protein jest kompletnym izolatem białkowym. Dzięki wytwarzaniu w unikalnym opatentowanym procesie micro i ultrafiltracji odżywka białkowa Ultimate Prostar Whey Protein nie ma sobie równych na rynkach światowych.

Odżywka białkowa Ultimate Prostar Whey Protein przeznaczona dla sportowców w celu zwiększenia w diecie łatwo przyswajalnego białka o wysokiej wartości odżywczej. Jest to czyste białko (93%) opracowane z zastosowaniem najnowocześniejszej technologii wymiany jonowej..

Tłuszcz i laktoza zostały usunięte a na ich miejsce nie wprowadzono żadnych innych składników. Pełne białko serwatki wytwarzane jest z surowca (serwatki) najwyższej jakości. Odżywka białkowa Ultimate Prostar Whey Protein zawiera wszystkie frakcje białka serwatki, takie jak: alfa laktoalbumina, beta laktoglobulina, immunoglobulina, albumina surowicy, pepton proteozy, w porcjach zbliżonych do naturalnych.

Odżywka białkowa Ultimate Prostar Whey Protein wytwarzana jest z serwatki w złożonym procesie działania niską temperaturą z użyciem ultrafiltracji i wymiany jonów. Dzięki zastosowaniu tej technologii otrzymuje się 93%-owe białko wolne od tłuszczu oraz laktozy.


Przykładowy skład odżywki bananowej:
    Jedna porcja (30 g) zawiera:
  • Kalorie - 120
  • Białko 25 g
  • Tłuszcz 1 g
  • Węglowodany 2 g
  • Sód 30 mg
  • Cholesterol 20 mg
    Profil aminokwasowy w jednej porcji :
  • Izoleucyna 1540 mg
  • Leucyna * 3192 mg
  • Walina* 1275 mg
  • Lizyna* 2568 mg
  • Metionina* 512 mg
  • Fenyloalanina* 960 mg
  • Treonina* 1044 mg
  • Arginina 455 mg
  • Alanina 1262 mg
  • Kwas asparginowy 2565 mg
  • Cysteina* 920 mg
  • Kwas glutaminowy 4216 mg
  • Glicyna 473 mg
  • Histydyna* 512 mg
  • Prolina 1033 mg
  • Seryna 977 mg
  • Tyrozyna 860 mg
  • Tryptofan* 636 mg
  • * aminokwasy niezbędne (egzogenne)
    Sposób użycia odżywki białkowej Ultimate Prostar Whey Protein:
  • 1 miarkę (ok. 30 gram) odżywki wymieszać mikserem z 1 szklanką ( 0,25 l ) wody lub soku owocowego. Odżywka może być również stosowana jako dodatek do wypieku ciast, naleśników itp.

Białko - właściwości i funkcje w organizmie

Białko jest podstawową strukturą we wszystkich żywych komórkach. Wykorzystywane jest one w budowie hormonów, układów transportujących krwi oraz enzymów. Białko to związek organiczny, które syntetyzują wszystkie tkanki i narządy organizmu, przy czym najaktywniejsze pod tym względem są wątroba oraz mięśnie. Może powstawać również z produktów przemiany enzymów i innych białek.

W ludzkim ciele powstaje około 300 gram białka dziennie, chociaż średnie spożycie białka wynosi zaledwie 70 gram. Każde białko zbudowane jest z "cegiełek", czyli aminokwasów endogennych albo egzogennych. Znane jest 21 aminokwasów, z czego dziewięć są to aminokwasy egzogenne, to znaczy takie, które nie mogą być wytwarzane przez ludzki organizm i muszą być dostarczane w diecie. Natomiast aminokwasy endogenne wytwarzane są przez sam organizm, na bazie związków pośrednich metabolizmu węglowodanów.

    Wyróżnia się dwie główne grupy białek :
  • pełnowartościowe
  • niepełnowartościowe

Białko, które zawiera wszystkie dziewięć niezbędnych aminokwasów w wystarczającej ilości do podtrzymania życia to białko pełnowartościowe. Występują w takich produktach, jak mięso, ryby, mleko, ser czy jaja. Natomiast warzywa, ziarna, nasiona, czy orzechy dostarczają białko niepełnowartościowe, co znaczy, że poszczególne produkty nie zawierają wszystkich egzogennych aminokwasów. Poprzez odpowiednie skomponowanie posiłku, można uzyskać pożywienie zawierające wszystkie 9 egzogennych aminokwasów, np. fasola z ryżem, czy masło orzechowe na chlebie razowym. Dlatego też wegetarianie otrzymują wszystkie niezbędne, egzogenne, aminokwasy, dzięki łączeniu różnych niepełnowartościowych produktów.

    Przykłady produktów wysokobiałkowych :
  • Tłuste - mięso, łosoś, jaja, masło orzechowe, mleko, ser żółty
  • Chude - tuńczyk, białko jaj, czerwona fasola, odtłuszczone mleko, chudy żółty ser

Białko trawione jest początkowo w żołądku, ale przede wszystkim w jelicie cienkim. Metabolizowane są w wątrobie, głównie na materiał budulcowy tkanek. Białko nieprzeznaczone na cel strukturalny może stać się źródłem energii, dostarczając 4 kalorie na gram. Około 98% białka pochodzenia zwierzęcego, oraz około 80% białka roślinnego jest wchłaniane z przewodu pokarmowego.

Zapotrzebowanie na białko zależy od danej osoby i jej dziennej aktywności. Wzrost tkanek, który wynika ze wzrostu całego organizmu, zranienia, ćwiczeń siłowych, czy ciąży ma wpływ na zapotrzebowanie na białko. W czasie choroby, białko jest wykorzystywane nie tylko do naprawy, ale również jako źródło energii. Osoba dorosła powinna spożywać od 65-100g białka na dobę (0,75-0,8 g/kg masy ciała) w zależności od płci, wieku, stanu fizjologicznego i aktywności fizycznej.

W trakcie przemian białka dochodzi do produkcji azotu, co powoduje zwiększone obciążenie nerek i wątroby, które są odpowiedzialne za jego usuwanie. Może dojść do odwodnienia, ponieważ nerki potrzebują więcej wody do rozcieńczenia azotu. Z kolei odwodnienie może wpływać na wydajność pracy. Dlatego jest ważne, aby zapewnić odpowiednie nawodnienie podczas spożywania dużej ilości białka.

Odchudzanie prowadzi do tego, że organizm zaczyna zużywać białko jako źródło energii, czasem nawet do tego stopnia, że niszczone są ważne dla życia tkanki, takie jak narządy czy mięśnie. Nadmiar białka, które nie może zostać zużyte na naprawę tkanek, wzrost, czy jako źródło energii jest przekształcany w tłuszcz i przechowywany.