Yerba
Mate Cachamate - wyborna argentyńska yerba mate zawierająca listki i
patyczki z dodatkiem ziół: kolendry, kopru włoskiego i rumianku. Jest
propozycją dla osób lubiących delikatny smak i ziołowy aromat.
TARAGUI CITRICOS
Cytrusowa
harmonia: 97,1% yerba mate (listki i patyczki), skórka pomarańczowa 1%,
skórka cytrynowa 0,5%, skórka grejpfrutowa 0,5%, naturalny aromat
pomarańczowy 0,5%, naturalny aromat cytrynowy 0,2%, naturalny aromat
grejpfrutowy 0,2%
LA TRANQUERA
Argentyńska
yerba mate La Tranquera zawierająca listki i patyczki. Tradycyjna
argentyńska yerba mate o wyjątkowo łagodnym smaku produkowana przez
plantację Obera w Misiones. Idealna yerba mate dla początkujących.
PAJARITO ELABORADA
Pajarito
- paragwajski klejnot. Pełnie i mocno stymulująca. Czysta,
nieskrępowana, naturalna prawda o yerba mate. Tradycyjnie uprawiana,
czytelna i prosta. Pulsujący soczysty spójny dynamiczny smak. Zwięzły
jednoznaczny ton w aromacie. Grube kawałki drewienek - gałązek i
selekcjonowanych liści. Ziemistość i klasowość. Rezolutnie
energetyzująca i ekspresyjna. Specjalne receptury uprawy i palenia tej
znamienitej mate docenili klienci na całym świecie. Sprawdzona i
sugestywna - jest bezdyskusyjnym paragwajskim „zielonym złotem”.
Rekomendacja znamienitej plantacji Lauro Rattz. Kalejdoskop pozytywnych
wrażeń i ogród wyobraźni yerba mate.
COLON TRADITIONAL
Paragwajska
klasyczna yerba mate o silnym działaniu pobudzającym zawierająca listki
i patyczki. Głęboki naturalny smak i oryginalny, dymny aromat.
Susz yerba mate pakowany jest w foliowe
woreczki z nalepką z opisem gatunku:
Tykwa CLASICA 1 sztuka
Klasyczna calabaza
z metalowym okuciem w kilku odcieniach brązu. Picie yerba mate z tykwy -
calabazy dostarcza dodatkowych wrażeń estetycznych i smakowych.
Wykonana z owocu o pojemności od 250 do 350 ml.
UWAGA! Naczynia wykonane z owocu tykwy mają swoją specyfikę, czyli
mogą miejscowo występować naturalne przebarwienia oraz mogą się
odbarwiać. Calabazy Clasica 503 mogą również różnić się kształtem i
barwą - do wysyłki wybierane są losowo! Naturalny, roślinny barwnik, który jest użyty do koloryzacji tykwy może
lekko farbować ręce na początku użytkowania. Naczynie ozdobne.
Tradycyjny sposób przygotowania naczynia do yerba mate w Ameryce
Południowej: Do połowy objętości naczynia wsypujemy susz, zalewamy go wodą o
temeperaturze 75 st. C i tak
zostawiamy co najmniej na 2 dni. Po upływie tego czasu przy
użyciu np. łyżeczki od herbaty wyskrobujemy z wewnątrz tykwy wszystkie
resztki owocu.