CACHAMATE
Yerba Mate Cachamate - wyborna argentyńska yerba mate zawierająca listki i patyczki z dodatkiem ziół: kolendry, kopru włoskiego i rumianku. Jest propozycją dla osób lubiących delikatny smak i ziołowy aromat.
TARAGUI CITRICOS
Cytrusowa harmonia: 97,1% yerba mate (listki i patyczki), skórka pomarańczowa 1%, skórka cytrynowa 0,5%, skórka grejpfrutowa 0,5%, naturalny aromat pomarańczowy 0,5%, naturalny aromat cytrynowy 0,2%, naturalny aromat grejpfrutowy 0,2%
LA TRANQUERA
Argentyńska yerba mate La Tranquera zawierająca listki i patyczki. Tradycyjna argentyńska yerba mate o wyjątkowo łagodnym smaku produkowana przez plantację Obera w Misiones. Idealna yerba mate dla początkujących.
PAJARITO ELABORADA
Pajarito - paragwajski klejnot. Pełnie i mocno stymulująca. Czysta, nieskrępowana, naturalna prawda o yerba mate. Tradycyjnie uprawiana, czytelna i prosta. Pulsujący soczysty spójny dynamiczny smak. Zwięzły jednoznaczny ton w aromacie. Grube kawałki drewienek - gałązek i selekcjonowanych liści. Ziemistość i klasowość. Rezolutnie energetyzująca i ekspresyjna. Specjalne receptury uprawy i palenia tej znamienitej mate docenili klienci na całym świecie. Sprawdzona i sugestywna - jest bezdyskusyjnym paragwajskim „zielonym złotem”. Rekomendacja znamienitej plantacji Lauro Rattz. Kalejdoskop pozytywnych wrażeń i ogród wyobraźni yerba mate.
COLON TRADITIONAL
Paragwajska klasyczna yerba mate o silnym działaniu pobudzającym zawierająca listki i patyczki. Głęboki naturalny smak i oryginalny, dymny aromat.
Susz yerba mate pakowany jest w foliowe woreczki z nalepką z opisem gatunku:
Tykwa CLASICA 1 sztuka
Klasyczna calabaza z metalowym okuciem w kilku odcieniach brązu. Picie yerba mate z tykwy - calabazy dostarcza dodatkowych wrażeń estetycznych i smakowych. Wykonana z owocu o pojemności od 250 do 350 ml.
UWAGA! Naczynia wykonane z owocu tykwy mają swoją specyfikę, czyli mogą miejscowo występować naturalne przebarwienia oraz mogą się odbarwiać. Calabazy Clasica 503 mogą również różnić się kształtem i barwą - do wysyłki wybierane są losowo! Naturalny, roślinny barwnik, który jest użyty do koloryzacji tykwy może lekko farbować ręce na początku użytkowania. Naczynie ozdobne.
Tradycyjny sposób przygotowania naczynia do yerba mate w Ameryce Południowej: Do połowy objętości naczynia wsypujemy susz, zalewamy go wodą o temeperaturze 75 st. C i tak zostawiamy co najmniej na 2 dni. Po upływie tego czasu przy użyciu np. łyżeczki od herbaty wyskrobujemy z wewnątrz tykwy wszystkie resztki owocu.