| NASZE KOMENTARZE NASZE AUKCJE TWORZENIE WARTOŚCI DLA KLIENTA Z PERSPEKTYWY KONSUMENTÓW I PRZEDSIĘBIORSTW Beata Stępień, Mruk Henryk Strony: 240 Format: 23.8 x 16.2 cm ISBN/EAN: 978-83-[zasłonięte]-2144-4 (978[zasłonięte][zasłonięte]08214) Rok wydania: 2013 Wydawnictwo: PWE Kategorie: Ekonomia, biznes Oprawa: broszurowa Książka obejmuje wiedzę o tworzeniu, komunikowaniu i dostarczaniu wartości dla klienta, pokazaną zarówno od strony przedsiębiorstwa, jak i klienta. Autorzy przedstawili: istotę wartości i jej postrzeganie z perspektywy rynku międzynarodowego; tworzenie wartości dla klienta z punktu widzenia przedsiębiorstw międzynarodowych; wartość i system zarządzania wartością dla klienta w świetle badań; opinie konsumentów o działalności marketingowej polskich i międzynarodowych przedsiębiorstw; kreowanie i zarządzanie wartością na rynku mebli dla klientów instytucjonalnych; wartość dla pacjenta na rynku farmaceutycznym; wartość na rynku produktów kosmetycznych; wartość na rynku produktów żywnościowych. Książka jest przeznaczona dla specjalistów w dziedzinie: marketingu, handlu międzynarodowego, zarządzania, może też być przydatna dla studentów kierunków ekonomicznych.Liczba stron 240Rok wydania 2013Miejsce wydania WarszawaWydanie IOprawa miękkaFormat B5Spis treści Wstęp 1. Wartość — jej istota i postrzeganie z perspektywy rynku międzynarodowego1.1. Koncepcja marketingu — zmiana paradygmatu1.2. Istota i znaczenie wartości w ofercie przedsiębiorstwa1.3. Proces zakupu a wartość dla klienta1.4. Sposoby tworzenia wartości dla konsumenta1.5. Obszary kreowania wartości dla klienta1.6. Wartość dla klienta a elementy marketingu1.7. Sposoby dodawania wartości dla klienta 2. Tworzenie wartości dla klienta z perspektywy przedsiębiorstw międzynarodowych2.1. Strategie przedsiębiorstw międzynarodowych — pomiędzy standaryzacją, adaptacją a zachowaniami izomorficznymi2.2. Charakterystyka rynku goszczącego a kształt systemu zarządzania wartością dla klienta2.3. Wewnętrzne cechy korporacji międzynarodowych wpływające na stopień standaryzacji/adaptacji CVM 3. Zakres, przedmiot i metodyka badań pierwotnych dotyczących zarządzania wartością dla klienta3.1. Cele, przedmiot i zakres badań3.2. Zastosowane metody i narzędzia badawcze3.3. Charakterystyka badanych podmiotów3.3.1. Konsumenci3.3.2. Podmioty uczestniczące w ankiecie internetowej 4. Postrzeganie wartości i systemu zarządzania wartością dla klienta przez polskich odbiorców — wyniki badań4.1. Postrzeganie wartości przez polskiego klienta — wyniki badań ankietowych4.1.1. Postrzeganie wartości przez kobiety i mężczyzn4.1.2. Postrzeganie wartości przez konsumentów w różnym wieku4.1.3. Postrzeganie wartości a wykształcenie konsumentów4.2. Ocena klientów dotycząca współpracy z przedsiębiorstwami i wpływu działań marketingowych na wartość4.2.1. Ocena wpływu działalności marketingowej na wartość przez kobiety i mężczyzn4.2.2. Ocena wpływu działalności marketingowej na wartość przez różne grupy wiekowe4.2.3. Ocena wpływu działalności marketingowej a wykształcenie respondentów 5. Opinie konsumentów na temat działalności marketingowej przedsiębiorstw polskich i międzynarodowych5.1. Kto lepiej tworzy i oferuje wartość dla klienta — wyniki badań5.1.1. Opinie kobiet i mężczyzn na temat tworzenia wartości w przedsiębiorstwach polskich i międzynarodowych5.1.2. Tworzenie wartości w przedsiębiorstwach polskich i międzynarodowych w opiniach osób w różnym wieku5.1.3. Opinie na temat tworzenia wartości w przedsiębiorstwach polskich i międzynarodowych — podział ze względu na wykształcenie5.2. Opinie konsumentów na temat współpracy z przedsiębiorstwami w kreowaniu dla nich wartości 6. Czym jest wartość i jak jest tworzona — wyniki badań przedsiębiorstw6.1. Czym jest wartość — opinie przedsiębiorstw6.2. Sposób obsługi klienta i charakter gromadzonych o nim informacji — wyniki badań6.3. Procedura kreacji i oceny tworzonej wartości dla klienta w przedsiębiorstwach — wyniki badań6.4. Pożądane zmiany w polityce marketingowej — opinie przedsiębiorstw 7. CVM a charakterystyka klientów i branż ankietowanych przedsiębiorstw7.1. Jacy są i czego oczekują nasi klienci — opinie ankietowanych przedsiębiorstw7. 2. Charakter konkurencji w opinii badanych przedsiębiorstw — wybrane aspekty7.2.1. Występowanie nieuczciwej konkurencji w opinii badanych przedsiębiorstw7.2.2. Podmioty stosujące nieuczciwą konkurencję w opinii ankietowanych7.2.3. Charakter nieuczciwej konkurencji według ankietowanych podmiotów7.2.4. Podejście do klientów zagranicznych w opinii ankietowanych podmiotów 8. Kreowanie i zarządzanie wartością na rynku mebli w sferze B2B8.1. Cechy rynku instytucjonalnego8.2. Różnorodność powiązań a wartość na rynku instytucjonalnym8.3. Wartość tworzona przez przedstawicieli handlowych8.4. Wartość dla segmentu i wartość indywidualizowana8.5. Proces decyzyjny na rynku instytucjonalnym a wartość8.6. Relacje sposobem tworzenia wartości8.7. Dostarczanie wartości8.8. Zaufanie jako wartość na rynku B2B 9. Wartość dla pacjenta na rynku farmaceutycznym9.1. Cechy szczególne rynku farmaceutycznego9.2. Wartość w ofercie producentów oraz hurtowni farmaceutycznych9.3. Tworzenie, komunikowanie i dostarczanie wartości dla pacjenta na poziomie aptek9.4. Wartość z perspektywy macierzy Ansoffa9.5. Opieka farmaceutyczna formą wartości dla pacjenta9.6. Potrzeby pacjentów a oferowanie wartości9.7. Wartość tworzona we wnętrzu apteki i w kontaktach z pacjentem 10. Wartość na rynku produktów kosmetycznych10.1. Makrotrendy zachowań konsumentów a wartość10.2. Wartość w kanałach dystrybucji produktów kosmetycznych10.3. Szanse i bariery w aktywności konsumentów — substytucja kosmetyków10.4. Wartość wzmacniana oddziaływaniem na zmysły10.5. Przełamywanie schematów źródłem wartości10.6. Szkolenia elementem tworzenia wartości10.7. Wartość w przekroju elementów marketingu 11. Wartość na rynku produktów żywnościowych11.1. Wydatki na żywność — kierunki rozwoju11.2. Bariery w strategiach wchodzenia na nowe rynki z produktami żywnościowymi11.3. Opakowanie a wartość produktów żywnościowych11.4. Komunikowanie wartości na rynku żywności11.4.1. Reklama w komunikowaniu wartości11. | Na naszych aukcjach wystawiamy tylko nowe książki (chyba że w opisie zostało zaznaczone inaczej). Paczkę staramy się zapakować tak, by dotarła do Ciebie w stanie nienaruszonym! Na Allegro działamy od 8 lat, a w branży księgarskiej - dużo dłużej. Kupując u nas, kupujesz w sklepie! Na Allegro działaliśmy wcześniej pod nickiem 1hania. Możesz sprawdzić nasze komentarze: http://alle/show_user.php?search=1hania ZANIM ZADASZ PYTANIE LUB ZALICYTUJESZ, PRZECZYTAJ STRONĘ O MNIE! [ITEM 215762] | | E-MAIL: [zasłonięte]@ksiegarniawarszawa.pl PUNKTY ODBIORU ZAMÓWIEŃ: Warszawa ul. Andersa 24 TELEFON: (022)[zasłonięte]831 01 LOKALIZACJA (MAPKA)
Warszawa Plac Na Rozdrożu / Pawilon nr. 13 TELEFON: (022)[zasłonięte]621 52 LOKALIZACJA (MAPKA)
Warszawa Metro Wierzbno (strona Woronicza) TELEFON: 22 [zasłonięte] 03 LOKALIZACJA (MAPKA)
PO ODBIÓR ZAPRASZAMY PO OTRZYMANIU POTWIERDZENIA, ŻE ZAMÓWIENIE JEST GOTOWE DO ODBIORU | | - Koszt wysyłki podany jest w opisie każdej aukcji - Książki wysyłamy Pocztą Polską przesyłkami rejestrowanymi, kurierem lub przy użyciu paczkomatów. - Listem poleconym wysyłamy tylko 1 egzemplarz książki, której objętość nie przekracza przyjętych standardów - Dostępna w części aukcji opcja list zwykły przekłada się na brak możliwości reklamacji, brak potwierdzenia nadania itp. - Kilka książek wysyłamy jedną przesyłką - paczką lub kurierem - Wysyłamy również za pobraniem - Przesyłki wysyłamy codziennie od poniedziałku do piątku - Wystawiamy faktury VAT
| | KsiegarniaWarszawa.pl Wojciech Dulnik Multibank (BRE Bank) 43 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0170002 [zasłonięte] 125696
| | |