Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Turecki ryż Baldo Pirinc sypki 1 kg

06-02-2014, 12:23
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 10.90 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 10.90 zł     
Użytkownik www_deco-dom_com
numer aukcji: 3863271877
Miejscowość Droszków
Kupiono sztuk: 3    Licytowało: 3    Wyświetleń: 33   
Koniec: 06-02-2014 12:02:22
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Doğal Marta Türksezer
ul.Klonowa 7
66-003 Droszków
(koło Zielonej Góry)

tel. 697 [zasłonięte] 863
Przelew bankowy na konto Alior Bank S.A.

43 2490 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0050000 [zasłonięte] 506625

Do każdego zakupu wystawiamy paragon lub na życzenie fakturę VAT
Kurier Poczty Polskiej
List polecony ekonomiczny
List polecony priorytetowy
Za pobraniem
14,00 zł
9,50 zł
11,50 zł
16,00 zł
Odbiór osobisty po przedpłacie:
Zielona Góra
ORYGINALNY TURECKI RYŻ BALDO
PIRINC
MARKA BAKTAT
CENA 10,90 ZŁ

GWARANTUJEMY 100% JAKOŚCI

100% NATURALNY

ORYGINALNY TURECKI PRODUKT

Poczuj się jak w oriencie!


 

 

BALDO PIRINÇ – luksusowy ryż Baldo– ulubiony ryż do gotowania orientalnego pilavu, dla miłośników kuchni orientalnej.

 

 

Nie zawiera konserwantów i sztucznych dodatków.

 

 

Jest bardzo popularny w kuchni krajów bliskiego wschodu. Doskonale sprawdza się jako alternatywa kuskusu, kaszy.

www_deco-dom_com

 

Waga netto: 1 kg
Termin przydatności: 07.2014 r

 

Polecam mój ulubiony orientalny ryż.

Składniki

2 szklanki ryżu Baldo Pirinҫ.

3,5 szklanki rosołu

2 średnie pomidory

50 gr orzeszków piniowych

2 łyżki masła lub margaryny

50 gr rodzynek korynckich

sól

pieprz

koperek

zmielone ziele angielskie

 

Przygotowanie

Na roztopiony tłuszcz wrzucamy umyte, drobno pokrojone pomidory bez skórki, lekko podsmażamy, dodajemy orzeszki piniowe, lekko je podprażamy do momentu aż się zarumienią, dodajemy rosół, ryż Baldo Pirinҫ, sól, pieprz, mielone ziele angielskie. Następnie dodajemy koperek i rodzynki korynckie. Gotujemy na bardzo małym ogniu, aż rosół wsiąknie w ryż. Na koniec włożyć papierowy ręczniczek pod pokrywkę, wchłonie on nadmiar wilgoci, a ryż będzie sypki.

Uwaga: polecam również do gotowania risotto - ryż po ugotowaniu jest sypki.


 

Smacznego!

Zobacz inne moje aukcje (www_deco-dom_com):
© UltraPanel