Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Turecka kasza pszenna brązowa Bulgur Bashan 1 kg

27-04-2015, 18:13
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 9.99 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 9.99 zł     
Użytkownik www_deco-dom_com
numer aukcji: 5218840529
Miejscowość Droszków
Kupiono sztuk: 5    Licytowało: 5    Wyświetleń: 39   
Koniec: 27-04-2015 17:35:32
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Doğal Marta Türksezer
ul.Klonowa 7
66-003 Droszków
(koło Zielonej Góry)

tel. 697 [zasłonięte] 863
Przelew bankowy na konto Alior Bank S.A.

43 2490 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0050000 [zasłonięte] 506625

Do każdego zakupu wystawiamy paragon lub na życzenie fakturę VAT
Kurier Poczty Polskiej
List polecony ekonomiczny
List polecony priorytetowy
Za pobraniem
14,00 zł
9,50 zł
11,50 zł
16,00 zł
Odbiór osobisty po przedpłacie:
Zielona Góra
TURECKA BRĄZOWA KASZA BULGUR
MARKA BASHAN
CENA 9,99 ZŁ

GWARANTUJEMY 100% JAKOŚCI

100% NATURALNY

ORYGINALNY TURECKI PRODUKT

Poczuj się jak w oriencie!


 

 

Esmer Pilavlik Bulgur to gruboziarnista naturalna brązowa kasza. Bulgur jest rodzajem kaszy, dokładnie są to łamane, gotowane i wysuszone ziarna pszenicy twardej. Bulgur jest bardzo pożywny, zawiera dużo białka i błonnika (dwa razy więcej niż brązowy ryż) a mało tłuszczów, ponadto ma niski indeks glikemiczny. Jest bardzo popularny w kuchni krajów bliskiego wschodu. Doskonale sprawdza się jako alternatywa kuskusu i ryżu, jest też od nich dużo zdrowszy. Polecamy dla osób dbających o linię.


www_deco-dom_com

 

Waga netto: 1 kg
Termin przydatności: 07.2016 r

Przepis na bulgur

 

Składniki

2,5 szklanki kaszy Pilavlik Bulgur.

2,5 szklanki rosołu

1 cebula

1 łyżka masła lub margaryny

1 łyżka oliwy słonecznikowej lub rzepakowej

sól

1 łyżka pasty paprykowej

2 łyżki przecieru pomidorowego


Przygotowanie

Kaszę myjemy, odcedzamy przez sitko. Do garnka na roztopiony olej i margarynę wrzucamy drobno pokrojoną cebule i smażymy na złoty kolor, dodajemy przecier paprykowy, mieszamy, dodajemy pastę paprykową, mieszamy, na koniec dodajemy kaszę, przez 2-3 minuty minut gotujemy mieszając od czasu do czasu. Później dodajemy sól, zimny lub ciepły rosół, zakrywamy i gotujemy na małym ogniu ok 30 min, mieszamy od czasu do czasu.

Aby urozmaicić danie do cebuli można dodać pokrojoną paprykę lub inne dowolne warzywo (por, kabaczek, pomidory, bakłażan).



A tutaj filmik jak ugotować bulgur:

Przepis na bulgur

 

Smacznego!

Zobacz inne moje aukcje (www_deco-dom_com):
© UltraPanel