Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Turecka cieciorka w zalewie 800 ml

04-07-2014, 15:46
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 5.90 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 5.90 zł     
Użytkownik www_deco-dom_com
numer aukcji: 4303789263
Miejscowość Droszków
Licytowało: 1    Wyświetleń: 33   
Koniec: 04-07-2014 15:00:42
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Doğal Marta Türksezer
ul.Klonowa 7
66-003 Droszków
(koło Zielonej Góry)

tel. 697 [zasłonięte] 863
Przelew bankowy na konto Alior Bank S.A.

43 2490 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0050000 [zasłonięte] 506625

Do każdego zakupu wystawiamy paragon lub na życzenie fakturę VAT
Kurier Poczty Polskiej
List polecony ekonomiczny
List polecony priorytetowy
Za pobraniem
14,00 zł
9,50 zł
11,50 zł
16,00 zł
Odbiór osobisty po przedpłacie:
Zielona Góra
CIECIORKA KONSERWOWA
MARKA BAKTAT
CENA 5,90 ZŁ


GWARANTUJEMY 100% JAKOŚCI


100% NATURALNY


ORYGINALNY TURECKI PRODUKT

Poczuj się jak w oriencie!

 

„Nohut” to wyśmienita turecka cieciorka w aromatycznym sosie własnym. Jest to bardzo dobrze znane danie warzywne w Turcji.

 

Cieciorka w krajach arabskich oraz na południu Europy dodawana jest do wielu potraw, stosowana była także już w kuchni staropolskiej. Warto używać jej w kuchni ponieważ jest dobrze strawna, zawiera dużą ilość białka, można użyć jej do zrobienia pasty lub zupy, doskonała do robienia kotlecików -  jest już gotowa, wystarczy dodać do potrawy uprzednio ją zmiksować.www_deco-dom_com

 

Waga netto: 800 ml
Termin przydatności: 04.2016 r
Skład: cieciorka, woda, sól, kwas cytrynowy

 

Cieciorka z mięsem - Nohut Yemegi:

Składniki:

- 400g. wołowiny

- 2/3 puszki cieciorki

- 2 pomidory

- 1 łyżka koncentratu pomidorowego

- 1 cebula

- 5 łyżek oliwy

- 2 szklanki wody

 

Przygotowanie:
Obrać cebulę i pokroić w drobną kostkę, podsmażyć w garnku na kilku kroplach oliwy. Mięso pokroić na większe kawałki. Dodać do cebuli, dusić pod przykryciem dopóki nie odparuje sok z mięsa. Dodać koncentrat i pomidory pokrojone w kostkę, wszystko razem wymieszać i na końcu dodać odsączoną cieciorkę, zalać gorącą  wodą. Gotować do miękkości.


 

Smacznego!

Zobacz inne moje aukcje (www_deco-dom_com):
© UltraPanel