TURBO KLAR
jest
bardzo silnym a jednocześnie neutralnym i w
efekcie nie mającym wpływu na końcowy smak alkoholu
środekiem do klarowania wina, piwa a także
nastawów cukrowych.
Prezentowana
aukcja przedstawia preparat, który po zakończonej frmentacji
skutecznie wyklaruje każdy nastaw. Przykładem może być zwykła
cukrówka, która po ustaniu fermentacji jest
biała(mleczna). Zawiera ona szereg zanieczyszczeń, które w
procesie destylacji mają ujemny wpływ na końcowy zapach i smak
uzyskanego alkoholu. Stosując Turbo Klar 24h doprowadzimy w bardzo
krótkim czasie( od 12 do 24h) do
całkowitego wyklarowania nastawu.
Turbo
Klar zalecany do
stosowania po zakończeniu fermentacji ze wszystkimi
drożdżami typu TURBO (Coobra, Alcotec, T3, Vodka Star).
Jedno
opakowanie bezproblemowo wyklaruje 25 litrów wina, piwa lub
pospolitej cukrówki.
Instrukcja
obsługi:
W
momencie gdy fermentacja ustanie nastaw należy
zlać (odciągnąć) znad osadu. Następnie należy wycisnąć
saszetkę oznaczoną literą "A". Intensywnie mieszamy odciągnięty nastaw
przez ok. 5 minut doprowadzając w ten sposób do odgazowania
nastawu z CO2. Całość pozostawiamy na ok. 1-2h po czym
wyciskamy zawartość saszetki "B".Bardzo delikatnie mieszamy starając
się nie naruszać powstałego już osadu. Tak przygotowany nastaw
pozostawiamy tylko do wyklarowania. Najlepszy rezultat czyli szybkość i
jakość klarowania uzyskamy gdy nastaw stoi w chłodnym pomieszczeniu .
Czas klarowania może skrócić się nawet do 12h.W ciepłym
pomieszczeniu całkowite wyklarowanie nastąpi do 24 h .
Po
wyklarowaniu cukrówka robi się przeźroczysta i gotowa do
dalszego użycia(gotowania)
Opakowanie
turbo klaru zawiera dwie saszetki z płynną
zawartością, które wystarczą
do wyklarowania 25 l wina , piwa lub cukrówki. Przy większej
pojemności należy zwiększyć ilość opakowań środka do klarowania:
przykładowo na 100l wina , piwa lub cukrówki
należy użyć 4 opakowania.Otrzymamy w ten sposób idealnie
wyklarowany nastaw pozbawiony najmniejszych zanieczyszczeń.