Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

TURBO KLAR 24 - Do Klarowania Bimber Zacier Wino

09-07-2012, 22:55
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 7.50 zł      Najwyzsza cena licytacji: 7.50 zł     
Użytkownik Sklep-alkohol
numer aukcji: 2437535919
Miejscowość Olkusz
Kupiono sztuk: 4    Zostało sztuk: 96    Licytowało: 1    Wyświetleń: 32   
Koniec: 21-07-2012 12:02:33
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

14



TEL 790[zasłonięte]757

KPOCZTA POLSKA
KURIER

TURBO KLAR 24 - Do Klarowania Bimber Zacier Wino




pPŁACĘ Z ALLEGRO
PRZELEW BANKOWY



Witam na naszych aukcjach

Przed zakupem prosze o zapoznanie sie z regulaminem

zamieszczonym w informacji STRONA O MNIE

Na innch aukcjach posiadamy, pożywki, drożdze, węgle akcesoria do

wyrobu alkoholi domowych

Wszystko co potrzebne do naszego hobby

zapraszam

DO KAŻDYCH ZAKUPÓW DROŻDZE WINIARSKIE

GRATIS








Zapraszamy na nasze pozostałe aukcje gdzie zakupisz wszystkie potrzebne produkty


TURBO KLAR

jest bardzo silnym a jednocześnie neutralnym i w efekcie nie mającym wpływu na końcowy  smak alkoholu  środekiem do klarowania wina,  piwa a także  nastawów cukrowych.

Prezentowana aukcja przedstawia preparat, który po zakończonej frmentacji skutecznie wyklaruje każdy nastaw. Przykładem może być zwykła cukrówka, która po ustaniu fermentacji jest biała(mleczna). Zawiera ona szereg zanieczyszczeń, które w procesie destylacji mają ujemny wpływ na końcowy zapach i smak uzyskanego alkoholu. Stosując Turbo Klar 24h doprowadzimy w bardzo krótkim czasie( od 12  do 24h) do całkowitego wyklarowania nastawu.

Turbo Klar zalecany do  stosowania po zakończeniu fermentacji ze wszystkimi drożdżami typu TURBO  (Coobra, Alcotec, T3, Vodka Star).

Jedno opakowanie bezproblemowo wyklaruje 25 litrów wina, piwa lub pospolitej cukrówki. 

Instrukcja obsługi:                                                                                                      

W momencie gdy fermentacja ustanie nastaw należy zlać (odciągnąć)  znad osadu. Następnie należy wycisnąć saszetkę oznaczoną literą "A". Intensywnie mieszamy odciągnięty nastaw przez ok. 5 minut doprowadzając w ten sposób do odgazowania nastawu z CO2. Całość pozostawiamy na ok. 1-2h  po czym wyciskamy zawartość saszetki "B".Bardzo delikatnie mieszamy starając się nie naruszać powstałego już osadu. Tak przygotowany nastaw pozostawiamy tylko do wyklarowania. Najlepszy rezultat czyli szybkość i jakość klarowania uzyskamy gdy nastaw stoi w chłodnym pomieszczeniu . Czas klarowania może skrócić się nawet do 12h.W ciepłym pomieszczeniu całkowite wyklarowanie nastąpi do 24 h .

Po wyklarowaniu cukrówka robi się przeźroczysta i gotowa do dalszego użycia(gotowania)

Opakowanie turbo klaru zawiera dwie saszetki z płynną zawartością, które wystarczą    do wyklarowania 25 l wina , piwa lub cukrówki. Przy większej pojemności należy zwiększyć ilość opakowań środka do klarowania: przykładowo na 100l wina , piwa lub cukrówki  należy użyć 4 opakowania.Otrzymamy w ten sposób idealnie wyklarowany nastaw pozbawiony najmniejszych zanieczyszczeń.