aktywne drożdże do zacierów zbożowych, ryżowych, kukurydzianych
z dodatkiem enzymów
AMYLAZY - AG - AMYLOGLUCOSIDASE
Jest to szczep drożdży stosowany przez wiele gorzelni whisky na całym świecie. Drożdże zawierają dodatek enzymów Amylazy - AG - Amyloglucosidase - są to przemysłowe enzymy których zadaniem jest rozkład niefermentowanej skrobi do dobrze fermentującej glukozy. Te drożdże są niezbędnym dodatkiem dla każdego, kto w domowych warunkach chce wyprodukować sobie: Bourbon, Whisky, czy wódkę zbożowa, etc. Podczas fermentacji drożdże zachowają aromat składników użytych do przygotowania zacieru na Burbon , Whisky czy wódki gatunkowe.
Jeżeli masz zboże np.:- jęczmień- żyto- pszenżyto- kukurydza- pszenica- ryż- kasze - ziemniakito drożdże Alcotec Whisky Yeast szybko i skutecznie przerobią je w mocny zacier nadający się do przedestylowania na gatunkową wódkę zbożową!Opakowanie na 25-30L zacieru. Instrukcja: zawartość torebki drożdży rozsypać na czystą powierzchnię w temperaturze pokojowej, po 15 minutach drożdże należy dodać do wcześniej przygotowanego zacieru, należy sprawdzić by zacier też ostygł do temperatury pokojowej. Zawartość saszetki drożdży wystarcza na 25 litrów zacieru, fermentacja 3 do 6 dni, nie należy dodawać pożywki do zacierów zbożowych.
Najlepszy efekty uzyskujemy przy ześrutowanym zbożu, ale nie jest to niezbędne. Zboża typu jęczmień czy żyto warto zakiełkować - robimy to zalewając je płytko ciepłą wodą i odstawiając na 24h. Następnie dodajemy wcześniej przygotowany syrop cukrowy, dosypujemy drożdże i zalewamy do 25 - 30 L.
masa 23g
Zapraszamy na pozostałe aukcje. Przy większych zakupach koszt wysyłki wyliczamy indywidualnie, oczywiście jak najkorzystniej dla klienta:)
Możliwy odbiór osobisty w Łodzi ( prosimy o kontakt e-mail [zasłonięte]@deptana.pl lub telefoniczny 502-[zasłonięte]-571).
Do każdego zakupu dołączamy paragon lub na życzenie fakturę VAT.
_____________KLIKNIJ NA ZDJĘCIE !!!_________NAJNIŻSZE CENY !!! ________________________ ZAPRASZAMY !!!________________________