TUPPERWARE - WOK
https://www.youtube.com/watch?v=3Oyxs1YNOCA
https://www.youtube.com/watch?v=HJP5cqwPzLA
Naczynie kuchenne, które szczyci się tysiącletnią historią.
W naszej kuchni korzystamy na ogół z wielu naczyń, podczas gdy w chińskiej sztuce kulinarnej wystarcza tylko jedno - WOK.
WOK firmy Tupperware to idealne narzędzie do przygotowywania warzyw, pieczonego mięsa/ryby jednocześnie, przy wykorzystaniu naturalnej wody, pochodzącej z przygotowywanych składników, dzięki czemu z łatwością można przyrządzić niskokaloryczną potrawę, bogatą w witaminy.
Idealnie nadaje się zarówno do kuchni azjatyckiej, jak i tradycyjnej (pieczeń, zupy warzywne, gotowanie na parze i smażenie). Firma Tupperware zaprojektowała WOK jako sprytną kombinację tradycji kuchni orientalnej i najbardziej zaawansowanych technologii oraz materiałów.
Kiedyś naczynie to posiadało wypukłe dno dostosowane do kuchni węglowych, nie dostosowane jednak do używanych dzisiaj kuchenek. Właśnie dlatego WOK firmy Tupperware został wyposażony w płaskie dno, które umożliwia perfekcyjnie stabilne i bezpieczne ustawienie naczynia zarówno na kuchence elektrycznej, gazowej i indukcyjnej, oraz zapewnia maksymalną oszczędność energii. Najlepszą i najważniejszą cechą naczynia WOK Tupperware jest jego wszechstronność - umożliwia przygotowanie różnych posiłków równocześnie. Można gotować w tradycyjny sposób, gotować na parze, piec, opiekać, a nawet smażyć oraz mieć zawsze pewność, że każda potrawa będzie zdrowa, prawidłowo przygotowana i będzie się doskonale prezentować podczas serwowania.
WOK umożliwia smażenie, nie pozbawiając przy tym potraw smaku. Umożliwia smażenie w oleju w niższej temperaturze, niż ta osiągana w tradycyjnym naczyniu.
Zapobiega to przypalaniu się oleju i gwarantuje, że usmażony posiłek będzie znacznie bardziej lekkostrawny, niż ten przyrządzony w tradycyjnym naczyniu. WOK pozwala przygotować posiłek o niespotykanie bogatym smaku, lecz również wolny od szkodliwych i niebezpiecznych dla zdrowia składników, które powstają w wyniku oddziaływania wysokich temperatur i podgrzewania oleju.
Jedną z podstawowych zasad kuchni chińskiej jest rozdrabnianie produktów przed smażeniem, gotowaniem, czy duszeniem w celu zredukowania do minimum czasu przygotowywania posiłku.
Druga technika sprowadza się do gotowania różnych produktów żywnościowych w jednym naczyniu i w tym samym czasie.
Można, na przykład, podsmażyć warzywa, a następnie odłożyć je na bok WOKA, robiąc miejsce na mięso.
Mięso podsmaża się w powstałym podczas duszenia warzyw sosie, przy wykorzystaniu ciepła, nagromadzonego przez naczynie. Jego zaokrąglone ścianki dają możliwość usmażenia, na przykład, smacznego omletu, a jednocześnie przygotowania grillowanych warzyw i mięsa. KORZYŚCI
Dzięki specjalnie zaprojektowanej pokrywie, WOK umożliwia przygotowanie różnych rodzajów potraw w zdrowszy sposób, zapewniając oszczędność zarówno czasu, jak i energii.
WOK pozwoli Ci w krótkim czasie przygotować niskokaloryczny posiłek bogaty w wartości odżywcze.
Oczywiście, można również używać WOKA do tradycyjnego gotowania, pieczenia oraz smażenia.
To Twój wybór, puść wodze fantazji i twórz!
Zalety produktu
- ciepło równomiernie rozprowadza się we wnętrzu naczynia, dzięki zastosowaniu najwyższej jakości materiałów w technologii wykonania opatentowanej przez firmę Tupperware - żywność nie przypala się - naczynie nie chłonie zapachów, nie wchodzi w reakcję z żywnością, nie ulega korozji i przebarwieniom - zastosowano akutermiczne dno, składające się z trzech warstw: indukcyjnej, akumulującej oraz przewodzącej - naczynie kumuluje ciepło przez długi czas utrzymując temperaturę gotowania, dzięki czemu oszczędza energię wykorzystywaną w procesie gotowania - oszczędza czas poświęcony na gotowanie - pozwala na gotowanie bez dodatku wody i bez dodatku tłuszczu i zachowuje najwyższą ilość składników odżywczych - możliwość smażenia bez tłuszczu - naczynie umożliwia przyrządzanie różnych produktów żywnościowych jednocześnie.
Jednowarstwowe ścianki boczne i trójwarstwowe dno sprawiają, że wysoka temperatura rozchodzi się po naczyniu bardzo szybko, dzięki czemu można w nim przygotować potrawy błyskawicznie. Wnętrze pokryte jest warstwą nieprzywierającą DuPont® Teflon Platinum.
Wymiary:
Pojemność - 4,2 l 30 cm góra, 15 cm dół; wysokość: 9 cm Cena katalogowa: 950 zł - produkt w tej konfiguracji nie występuje w ofercie katalogowej.
Zapraszam! Polecam!
Zapraszam na inne moje aukcje! Warto………
Koszt przesyłki za kilka produktów zakupionych na moich aukcjach jest zawsze jeden: 9,50 zł paczka ekonomiczna lub 11,- zł priorytetowa, bez względu na ilość zakupionych przedmiotów.
Forma płatności - PayU lub wpłata na konto
46 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 441114 (mBank)
|