Proponuję do kupna super
Wałek do Ciasta + Stolnica TUPPERWARE
Wałek jest bardzo lekki, ale solidnie wykonany i nie zgina się podczas wałkowania. W zależności od ciasta, które chcemy przygotować, można wypełnić wałek wodą o odpowiedniej temperaturze: - ciepłą, aby uzyskać wyśmienite ciasto drożdżowe - zimną, aby uzyskać udane ciasto kruche - o temperaturze pokojowej - ułatwia wałkowanie Wałek jest łatwy w czyszczeniu i można go myć w zmywarce.
Cechy i korzyści:
- Wałek zbudowany jest z części do wałkowania oraz 2 nakładanych, ruchomych uchwytów. Podczas rozwałkowywania ciasta porusza się tylko wałek, a uchwyty tkwią mocno w ręce, przez co uchwyt staje się bardzo stabilny przy wałkowaniu nawet bardzo wymagającego ciasta.
- W jednym z uchwytów wałka znajduje się nakrętka. Po odkręceniu przez otwór możemy wlać zimną lub gorącą wodę i zamknąć szczelnie nakrętką.
- Do wałkowania ciasta drożdżowego wałek należy wypełnić ciepłą wodą. Już w czasie rozwałkowywania ciasto zacznie rosnąć.
- Podczas przygotowywania innych rodzajów ciasta, na przykład kruchego, należy użyć zimnej wody lub nawet wody z kranu z kostkami lodu.
- Przy wałkowaniu ciasta francuskiego ciasta należy poruszać wałkiem tylko w jednym kierunku.
- Idealnie gładka powierzchnia sprawia, że ciasto nie przykleja się do wałka
Cena katalogowa: 59,90 zł
Stolnica
Duża, praktyczna powierzchnia do przygotowania ciast. Stolnica posiada dolną antypoślizgową powłokę, która zabezpiecza ją przed przesuwaniem się po blacie w trakcie używania. Górna powierzchnia stolnicy zapobiega przyklejaniu się ciasta. Elastyczne tworzywo, z którego jest wykonana, ułatwia zwijanie cienkich ciast poprzez delikatne uniesienie stolnicy z jednej strony; pozwala też na jej zrolowanie po użyciu, co ułatwia przechowywanie. Na stolnicy nadrukowane są 4 okręgi, które wskazują średnice ciast pasujące do większości standardowym form do pieczenia (22, 24, 26 i 28 cm). Na stolnicy nadrukowane są również przeliczniki wag i temperatur: ważenie (gramy/funty/uncje); odmierzanie płynów (mililitry/kwarta/pół kwarty); temperatury (°C/°F). Aby stolnica przywarła do blatu należy wcześniej zwilżyć ja od spodu i ręką rozprowadzić pęcherze powietrza do chwili, aż przyklei się do blatu ( blat powinien być gładki) Gdy blat jest porowaty należy położyć pod spód wilgotną ścierkę- wtedy na pewno nie będzie przesuwać się , i ułatwi wałkowanie ciasta
Wymiary: 64 x 46 cm
Cena katalogowa: 79,90 zł
moja cena za komplet....
Tupperware to nie tylko ekspert w rozwiązywaniu codziennych problemów związanych z przygotowywaniem potraw, ich serwowaniem i przechowywaniem, ale przede wszystkim ekspert w zarządzaniu przestrzenią w kuchni. Zobacz jak wiele zyskasz kożystając z produktów Tupperware...
- Nowoczesna pomoc, która skutecznie ułatwi pracę w kuchni
- Bardzo solidnie wykonany
-praktyczny
Artykuł NIGDY NIE UŻYWANY !
Polecam i zapewniam 100% zadowolenia!
NIE ODWOŁUJĘ OFERT- LICYTUJ Z ROZMYSŁEM...
|