TUPPERWARE
ZESTAW WAŁEK I STOLNICA.
Wałek do ciasta Praktyczny, lekki i łatwy w użyciu wałek ułatwia przygotowywanie ciast.
Cechy i korzyści: - Wałek zbudowany jest z części do wałkowania oraz 2 nakładanych, ruchomych uchwytów. Podczas rozwałkowywania ciasta porusza się tylko wałek, a uchwyty tkwią mocno w ręce, przez co uchwyt staje się bardzo stabilny przy wałkowaniu nawet bardzo wymagającego ciasta. - W jednym z uchwytów wałka znajduje się nakrętka. Po odkręceniu przez otwór możemy wlać zimną lub gorącą wodę i zamknąć szczelnie nakrętką. - Do wałkowania ciasta drożdżowego wałek należy wypełnić ciepłą wodą. Już w czasie rozwałkowywania ciasto zacznie rosnąć. - Podczas przygotowywania innych rodzajów ciasta, na przykład kruchego, należy użyć zimnej wody lub nawet wody z kranu z kostkami lodu. - Przy wałkowaniu ciasta francuskiego ciasta należy poruszać wałkiem tylko w jednym kierunku. - Idealnie gładka powierzchnia sprawia, że ciasto nie przykleja się do wałka Wymiary: 50 cm
STOLNICA Wykonana z elastycznego materiału z antypoślizgową powłoką do przygotowania i rozwałkowania ciast. Cechy i korzyści: - Idealnie gładka powierzchnia zapobiega przyklejaniu się ciasta, dzięki czemu do rozwałkowania ciast potrzeba znacznie mniej mąki. - Odwrotna powierzchnia ma antypoślizgową powłoką, która zapewnia, że stolnica będzie idealnie przylegać do blatu kuchennego. Aby jeszcze bardziej zabezpieczyć stolnicę przed ewentualnym przesuwaniem się, należy blat kuchenny zwilżyć mokrą ściereczką, a następnie przycisnąć stolnicę (od wewnątrz na zewnątrz) do namoczonej powierzchni. Na powierzchniach chropowatych (ze strukturą) należy położyć wilgotny ręcznik, a na nim Stolnicę. - Jest wykonana z elastycznego tworzywa, po zakończeniu pracy wystarczy stolnicę zwinąć, dzięki czemu nie używana nie zajmuje dużo miejsca.
Wskazówki: Do krojenia ciasta na stolnicy należy używać przyrządów z tworzywa np. Nowa Fala Łyżka do ciasta. Wymiary: 64 cm x 46 cm